Сирене или кашкавал пане

  • 11 536
  • 30
  •   2
Отговори
# 15
  • Мнения: 362
Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.

# 16
  • Мнения: 5 001
Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.

Заповядай за кашкавалчетата и сиренцата "Хепи"

Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган .

п.п.Рецептата я изрових и копирах от темата "Ресторантски и кръчмарски рецепти"

# 17
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.

# 18
  • Мнения: 2 803
Зависи от кашкавала, при мене не се разтича, защото аз правя малки кубчета, които потапям в яйце и галета, по-точно ги загребвам с лъжица и пържа в силно нагорещено олио. Може в панировката да се сложи бира, сатват като в "Хепи"

# 19
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.

А ще може ли рецептата за кашкавалчетата на колежжката ти? Панира ли ги или така пържи сместа? Това като кашкавалени кюфтета ли е?

# 20
  • София
  • Мнения: 4 294
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.

А ще може ли рецептата за кашкавалчетата на колежжката ти? Панира ли ги или така пържи сместа? Това като кашкавалени кюфтета ли е?

явно се пържи  Peace

# 21
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Ама разтече ли ти се този път кашкавала?!Защото все пак питаше това,и искаше начин за да не се разтича?
[/quote]



Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.
Ама разтече ли ти се този път кашкавала?!Защото все пак питаше това,и искаше начин за да не се разтича?

# 22
  • Мнения: 3 314
аз първо си приготвям панировката и тогава вадя кашкавала от хладилника - да е студен  Peace  тигана трябва да е силно загрят  Peace    така панирам и топените сиренца

# 23
  • Мнения: 362
Не,не се разтече.Резултатът беше много добър Peace

# 24
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Не,не се разтече.Резултатът беше много добър Peace
Браво Hug

# 25
ох, потекоха ми лигите  ooooh! тия дни ще пробвам и аз някое кашкавал пане..

иначе правих сиренцата на Хепи, вкъщи много ги харесаха, само като форма станаха малко "безформени"  Mr. Green не ми стояха топченца Tired някой да знае дали има шанс да са като топчета? ние не ползваме фритюрник, но в тигана ги бях сложила в достатъчно мазнина.

# 26
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Няма лошо,че са безформени,даже според мен по интересно WinkАз като съм ги правила и моите така,то и като се слагат в пастат няма как да стане идеално топче Peace

# 27
  • Мнения: 337
Обожавам панирани сиренца, ще ги пробвам и аз, нали прохождам в кухнята. Ще ги нарежа на триъгълничета, така съм ги яла винаги, пък да видим какво ще стане  Heart Eyes

# 28
  • Мнения: 6 461
Когато се направи панировката както трябва ,никога кашкавалът не се разтича.Не е нужно да се замразява .
Същото се отнася и за панираните сиренца.
Кашкавала или сиренето се потапят във вода след това в брашно,яйце и галета.
Мазнината трябва да е загрята и се пържи до златисто.

# 29
  • Мнения: 27 524
Когато се направи панировката както трябва ,никога кашкавалът не се разтича.Не е нужно да се замразява .

 Peace

Общи условия

Активация на акаунт