"GASPACHO"
Продукти:
1 кг домати
1 краставица (от дългите, големите)
1 глава лук
4 скилидки чесън (аз използвах две, защото половинката ми не е фен на чесъна)
1 червена чушка
1 зелена чушка
250 гр трохи от хляб
100 гр олио
400 гр пилешки бульон
100 гр оцет (аз използвах 50 някъде)
сол и черен пипер
Приготвяне:
1. Доматите се обелват, обезсемяват и нарязват на парченца
2. Чушките, лукът и чесънът също
3. Краставицата се обелва (по рецепта и обезсемява, но аз не съм го правила) и нарязва на парчета
4. Слага се сол и черен пипер на вкус
Разбърква се добре и се оставя тази смес да отлежи в хладилника за 2 часа.
В една купа се налива пилешкият бульон, който трябва да е студен, добавя се оцета и хлебните трохички и се разърква добре. Всичко се изсипва в блендер, добавя се и зеленчуковата смес. Бленидра се и се поднася охладено с няколко бучки лед.
От всички зеленчуци се оставя по мъничко отгоре за окраса като се нарязват на ситничко. Мнооого хубаво охладително мезенце за узо е (само не ме обвинявайте в алкохолизъм )
Ето и снимка на какво горе долу представлява
А това е оригиналната рецепта описана също стъпка по стъпка, но на английски (с картинки е )