Замразената тиква отровна ли е?!

  • 19 405
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 11 607
Аз замразявам сурова настъргана тиква, не съм се тровила с тиквеник за сега.

Как?

# 31
  • София
  • Мнения: 6 269
Аз също съм замразявала сурова настъграна тиква (беше ми останала доста при правенето на един тиквеник и я замразих). Стана чуден тиквеник след това и сме живи и здрави с мъж ми.

А не мисля, че точно февруари тиквата става отровна. То ако загние, едва ли някой ще си помисли да я яде, но при правилно съхраняване, мисля, че може да се запази и дори след февруари.

# 32
  • Мнения: 5 228
Аз замразявам сурова настъргана тиква, не съм се тровила с тиквеник за сега.

Как?

Настъргвам я (ползвам кухненски робот), слагам в пликчета за замразяване количество колкото за един тиквеник и бам! във фризера. Когато ще я ползвам, я размразявам с гореща вода.

# 33
  • Мнения: 229
И аз знам от майка ми ,че дори и леко загнила тиква не яде,то затова и най късно до февруари ако е останала може да се сложи във фризера.Най редовно слагам и даже лятото си правя тиквеници.

# 34
  • Мнения: 11 004
Не е отровна, но е вярно, че след време придобива не особенно приятна миризма. Иначе замразена издържа с месеци без да се развали.

# 35
  • NL
  • Мнения: 520
И аз замразих две малки тиквенца във фризера за зимата.Напускали са Био тикви в супера на ниска цена-как да не се запася Laughing.И на детето давам от тях.Купих обаче една преди време и докато се наканя да я нарежа и замразя за две седмици изгни,какъв ти февруари:ooooh:.

# 36
  • Мнения: 11 607
Аз замразявам сурова настъргана тиква, не съм се тровила с тиквеник за сега.

Как?

Настъргвам я (ползвам кухненски робот), слагам в пликчета за замразяване количество колкото за един тиквеник и бам! във фризера. Когато ще я ползвам, я размразявам с гореща вода.

Благодаря! И аз така направих, да видя дали ще ми хареса после вкуса!

# 37
  • Мнения: 304
 Peaceзамразявам настъргана за тиквеник newsm78 още сме живи Joy

# 38
  • Мнения: 248
И аз от много години замръзявам настъртана тиква за тиквеник и все още нищо ни няма. Едно време майка ми така я съхраняваше и аз съм свикнала по същия начин. Не мисля че има нещо нередно, все още сме живи!

# 39
  • Мнения: 502
Няма никакви проблеми. Peace

# 40
  • София
  • Мнения: 18 679
Звучи ми като глупост някаква... не виждам като как може замразяването да предизвика отделяне на токсини - всъщност, не виждам като как може тъкмо замразяването да предизвика каквато и да било химична реакция, че да се промени химичният състав и да се образува някакъв токсин
Точно същото си помислих и аз. Да беше топлинна обработка  някаква, да се замисли човек, ама точно пък замразяването Naughty

# 41
  • Мнения: 679
Майка ми редовно замразява настъргана тиква за тиквеник, досега не сме се отровили. Струва ми се нелогично при замразяване да стане отровна   newsm78

# 42
  • Мнения: 5 698
Аз си замразявам няколко години тиква нарязана на кубчета.Пека си я с мед и орехи и за сега няма отровени.Наистина се променя вкуса,но ние си я обичаме и похапваме сладко.Така че няма страшно!

Общи условия

Активация на акаунт