Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

  • 57 312
  • 497
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 1 117
Благодаря ви, момичета, за похвалите и коментарите, рецептата е сравнително проста, ето я.
Мисля си, че  "Triple chocolate" му подхожда като име
3 яйца
100г. захар
100г. заквасена сметана
70г. прясно мляко
60г. оризово олио - е, аз такова сложих, но може и друго, мисля си.
30г. какао
1ч.л. 6-7гр бакпулвер
200г. брашно
1 пакет КитКет поп-чок вафлички - може и да не ги слагате, но тогава трябва да се увеличи захарта, поне още 60г. мисля.

Разбиват се яйцата със захарта, добавя се сметаната, млякото, брашното с бакпулвера, олиото, какаото. Сместа се изсипва в намазана и набрашнена форма, отгоре се нареждат киткет топчетата, като се натискат с клечица, за да потънат в тестото. Пече се на около 200градуса Целзий около 40мин, проверява се за готовност с клечка за зъби.
Отгоре съм направила покритие с шоколадов кувертюр за допълнителен разкош.

Пепика, права си за краденето на снимки, че е много гадно, (на мене досега защото не ми се е случвало, та си перкам така), но инак хубавите ти кадри много губят от тези диагоналните сини надписи. Ето тука едни водни знаци, които според мен по-малко пречат на доброто възприемане на кадъра, а в същото време ясно показват авторството: тук  тук тук
Короната е разкошна, оформлението е като на Анджеликата ако си спомняте в козуначената тема имаше рецепта за сладка Анджелика, аз съм показвала и солена, но не видях рецептата дали е същото тесто?
Селма, Гелева, Вери, Кюбит, благодаря много!
Блонди, благодаря ти за високата оценка  Blush Снимките са мои, камерата е ето такава, нищо особено, доста старичък вече модел.

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 23:43 от Lois

# 466
  • Brussels
  • Мнения: 160

geleva
, баницата и питката изглеждат мнооого вкусно.
Lois, прекрасни снимки, и аз ще се радвам ако дадеш повече обяснения каква техника и софтуер използваш.Аз имам нов апарат ,ама е с кит обектив, който е много смотан  #Cussing out. Сега събирам парички за макро.
Pepika, искам да си щипна от короната ти.  Simple Smile
Нашата вечеря беше Фарфале със запечен Камамбер и грах.



# 467
  • Мнения: 774
Lois, ето рецептата за пая: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339844.msg9036326#msg9036326

pepika, с най-голямо удоволствие! Hug

Руло "Стефани"

1 кг кайма смес
2 сурови яйца
няколко филии хляб, накиснат в прясно мляко
сол, черен пипер, чубрица, магданоз
5 сварени яйца
няколко кисели краставички, нарязани на ивички
няколко моркова, нарязани на ивички и полусварени
3 консерви нарязани домати(от 400г)

Омесвам каймата (направо в тавата, в която ще пека( продълговата), суровите яйца, хляба, изцеден от прясното мляко. Добавям и подправките. Разстилам каймата по цялата тава. По дължина подреждам сварените яйца, от едната страна - краставичките, от другата - морковчетата. Оформям рулото. Някой полива с бутилката олио  Grinning. Аз с ръце намазвам и под рулото, и самото руло. Най-накрая изсипвам 3 консерви с домати,  добавям сол, черен пипер и магданоз (сух). Разбърквам доматите с олиото, изсипано в тавата. Поливам рулото и го пъхам да се пече около час-час и нещо. На всеки 20-тина минути изваждам и поливам рулото със соса. Това е! Да е сладко на сина ти и на вас! Hug

# 468
  • Мнения: 1 283



Пепика, права си за краденето на снимки, че е много гадно, (на мено досега защото не ми се е случвало, та си перкам така), но инак хубавите ти кадри много губят от тези диагонарните сини надписи. Ето тука едни водни знаци, които според мен по-малко пречат на доброто възприемане на кадъра, а в същото време ясно показват авторството: тук  тук тук
Короната е разкошна, оформлението е като на Анджеликата ако си спомняте в козуначената тема имаше рецепта за сладка Анджелика, аз съм показвала и солена, но не видях рецептата дали е същото тесто?


Еее, ти май си забравила, че като написа рецептата аз полудях по тази "торта"  АНЖЕЛИКА и я направих веднага. Разликата е, че тук няма яйца и захар.Ще потърся публикациите и ще ги копна
Снимала съм усуканото руло с глазурата, стана идеално вкусно и красиво Hug
Ягодка, много ти благодаря от името на малкия Party



Eто я темата newsm44









# 469
  • Мнения: 1 117
ягодка, благодаря ти много!

пепика, сетих се сега, като я прочетох пак  Embarassed
наистина много красиво беше станало.
значи без яйца е тази тука? ми супер изглежда, мазала си я с жълтък, сигурно?

# 470
  • varna
  • Мнения: 676
Pepika,короната  изглежда невероятна.Поздравления! Peace
Наталия,би ли споделила как приготвяш яйцата с доматениея сос.Много са апетитни!  bouquet

# 471
  • София
  • Мнения: 3 817
Кюбит , аз също до сега смесвах пълнозърнестото или с бяло или с типово. Бях правила преди време опит за хляб само от пълнозърнесто, но беше пълен провал. Сега взех на друга марка/Панино/ и реших пак да експериментирам и резултата е добър. Може би различните фирми да си правят различни смески. Rolling Eyes А иначе по- напред писах рецептата, най- обикновена. Hug
geleva, моля те за подробности за пълнозърнестите питки,че и аз мисля такива да правя!
Рецептата е като за обикновено хлебно тесто: прясна мая, вода, брашно, олио, сол и захар. Омесих, втаса един път, оформих питките, сложих във фурната, нагласих на 50 градуса, като се понадигнаха/второ втасване/, включих на 200 градуса/зависи от фурната/ и така до готовност. Hug

# 472
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Благодаря за хубавите думи, момичета! Обичам да готвя и гледам да се старая, но си знам, че има какво още да уча. Simple Smile
...............
За мусаката направих нещо като микс от тези две предложения:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=158661
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135149
.................

Вери, страхотно се е получило!  Peace

# 473
  • Мнения: 1 505
Добро утро моми4ета,ето едно кафенце от мен и закуската ми

От по4ивните дни едни мъфини с бял шоколад,станаха невероятно меки и вкусни

и едни пилешки пръст4ета с корн флейкс

# 474
  • Мнения: 9 776
enamorada, може ли рецептата за мъфините?
Нищо особено и днес Crossing Arms. Горкото ми домочадие Wink.

# 475
  • Мнения: 3 988
geleva, мерси!   bouquet Пропуснала съм я.  Rolling Eyes
Аз съм пробвала да направя палачинки само с пълнозърнесто брашно, но опита беше драматичен и завърши с добавяне на бяло брашно и мая в сместта, омесване на тесто и една много вкусна питка. От тогава не експериментирам само с пълнозърнесто, а винаги добавям бяло.
Ще се прежаля обаче за твоите питки някой ден!   chef

# 476
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте и от мен имам едно питане към ЛАБРЕКС или друг ако може да ми помогне-искам да направя нещо като плодовата пита на неделя та въпроса ми е плодовете върху блата ли се редят или трябва да има крем преди да ги наредя и как да процедирам с желатина- може би разреден в малко сок и като земе да стяга да мажа плодовете с него или как..... smile3511 не ми идва идея как да постъпя много ще съм благодарна ако ми помогнете smile3547

# 477
  • Мнения: 1 505
Ето тук е рецептата за мъфините с бял шоколад.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.new#new

# 478
  • Мнения: 9 776
enamorada,благодаря ти Hug!

# 479
  • Мнения: 774
betina33, не знам дали ще ти свърши работа, аз отдавна съм хвърлила око на ей тази рецепта на esy: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2626.msg70888.html#msg70888

polin_a, какво му е на домочадието, нали ще има какво да яде? Peace Не може само нови манджи, трябва и обикновени неща! Grinning Hug

Кюбит, пак се моткат няколко авокадота вкъщи. Познай какво ще се прави с тях! Laughing Hug

Общи условия

Активация на акаунт