Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 58

  • 33 941
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 1 173
момчешка_мама заповядай : http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,307.msg17451.html#msg17451
ако имаш възможност си го направи с Филаделфия ( аз съм пробвала и с друго крема сирене - вкуса не е същия)

# 226
  • Мнения: 1 258
Покахонтас,много вкусно изглежда!Даже май така като не са равни пуричките е по-интересно Peace

Честит рожден ден Естрела!  bouquet
 

# 227
  • Мнения: 11 747
Ох, аз си забърках Тирамисуто, за което толкова упорито разпитвах миналата седмица. Чак утре ще имам резултат как е станало, дано да е ок!  Praynig  С толкова много яйца, имам притеснение, че ще се втечни тоя крем до утре....  Confused Иначе стана пухкав и сравнително твърд крем за сега, ама...

# 228
  • София
  • Мнения: 618
Estrella, честит рожден ден   bouquet
Честито на патерици и на Сами на Наталина   bouquet
silrai много е симпатична тортата  Heart Eyes Коремчето е супер  Peace
pokahontas какво, като не са ти равни пуричките, нали е шоколадова, с лешници ....  Heart Eyes
Аз се мъча с една бяла торта, с бели розички .... хич нямам настроение Tired Да видим, какви ще ги сътворя Blush

# 229
  • Мнения: 634
Estrella,честит рожден ден .Да си жива и здрава и много късмет ти желая.
Silrai,много добро изпълнение,но и аз съм малко от суеверните.
Дими има за какво да си даволна,чудесно ,като за начало.И азсъм на мнение,че ще продължиш да пробваш и да ни показвош как напредваш.
pokahontas,семпла тортичка.
Аз,да ви покажа две торти.Гараш,правя за втори път,но хич не съм доволна.Ако някой може да ми каже по каква рецепта е правил и дали е доволен.Аз правих по оригинал от технология по сладкарство.За блатове 8 белтъка 200 гр.пудра захар 200 гр.смляни орехи и 20 гр.брашно.Бърках с дървена лъжица около 20 мин. сле което рзделих на 4 и пеках на 220 градусаПървият път изсипах в намазнена тава,но не се отлепи та после сложгих върху хартия.Абе голяма мъка докато отлепих хартията.С две думи нямада правя вече по тази рецепта,но ако някой е пробвал и е доволен нека да сподели

# 230
  • София
  • Мнения: 618
Албена, аз правих Гараш по тази рецепта, блатовете ги пекох върху хартия, никакви проблеми не съм имала при отлепването. Стана много вкусна  Heart Eyes и отровно шоколадова...
Мечтая си да направя такива розички от крем. Разкошни са  smile3501

# 231
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Албенче, аз основно пека белтъчно орехови блатове, любими са ми и никога не съм имала проблем с отлепянето от хартията, дали пък не си ги попрепекла  newsm78? Като цяло пека с хартия за печене, лесно се отлепят всички блатове, тавите не се захабяват, абе песен.

Иначе тази Гараш я правих преди година по следната рецепта на Пеполина:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1462.msg22702.html#msg22702




Пина, чакам да видя с нетърпение Тирамисуто ти.

silrai, бременилката е много хубава, но и аз като Димитрина си мисля, че с малко деколте ще е по-добре, а синьото не е синьото на Левски, но аз се убедих, че най-трудно се постига истинско синьо и истинско червено.

Поздрави и на Покахонтас за Тирамисуто, аз пък неравните пури ги приех като търсен ефект, макар че бих предпочела да са равнички.

И не на последно място ЧРД на Естрела!

# 232
  • Мнения: 1 491
Албенче всеки път ми остават очите в розите ти ... Невероятни са   bouquet  Те от сметана ли са или от маслен крем? И не може ли и на тях да ни снимаш едно показно видео и да ни го метнеш да гледаме и да се опитваме?  Praynig Praynig Praynig  ей, ама аз съм вредна и нахална  Laughing

Покахонтас на мене пък ми харесва така с неравномерни пури, много по-готино и закачливо ми стои   bouquet

# 233
  • Мнения: 1 854
Албена, много ми хареса сметановата торта, нежни цветове....разцьфнали розички  bouquet.
pokahontas, ммм, апетитна торта!И аз си взех подобна панделка.Да кажеш как е била на вкус.А за пурите, сьм виждала вече в не една торта, че с цел ги правят с различна дьлжина.

Estrella, ЧРД  bouquet.Нека живота ти бьде сладьк и красив, както тортите ти.Весел празник!
pina, този сайт дето го прати има интересни идейки, жалко,че няма повече и за Коледни тортички.Благодаря ти!
silrai, другия пьт ще си порьчам левскарска торта при теб Wink.На мен ми харесват цветовете, аз бих "разгьрдила" малко деколтето, като Димитрина е отбелязала.Много хубава и "антицелулитна" торта  bouquet

Радинна, а тирамисуто с бишкоти или блатове го прави?Много красиви цветя!
destini,докладвай после какво е станало с шок.фондан.И защо според теб белия ти се пресече?

Dimi, честита пьрва тортичка, все така плавно с рецептите да ти вьрви  chef

# 234
  • София
  • Мнения: 618
violetblue че тя Албенчето ни направи показно на розичките Grinning Ти пак ли искаш Mr. Green
Оранжево небето нямам си на идея защо се пресече, ама аз друго и неочаквах от белия. Иначе розички стават и то мното нежни стават, по-деликатен е от кафевия.

# 235
  • Мнения: 634
Бадем,Марулка ,много благодаря.Можеби проблемът е в изпичането .Загрявам фурната и ги слагам за около 10 мин..В технологията пише до леко зачервяне и аз така ,но след това не се отлепва и стават много чупливи.Ще пробвам пак по вашете рецепти.Отново благодаря. smile3525
Виолетка в меналата тема Пепи качи клип,който и пратих за направата на розите погледни назад мила.

# 236
  • Мнения: 668
Виолетке душко моя, някой май е спал когато е чел  Wink .

Ето ти темата където е обсъждано: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345573.msg9193380#msg9193380,
а ето и директен линк към клипчето: http://www.youtube.com/watch?v=TG2WiRtgOMI

Албенка и Покахонтас - много готини тортички. Това с несиметричните пури на мен по-ми харесва от равните, въпрос на вкус. А гараша си изглежда страхотно, само Бени си знае за перипетиите.

Silrai - на мен бременната дама мнооооогооо ми допадна, някак още близко ми се вижда и много красиво. А гладката структура е супер, дано някога мога и аз така. ( Като порастна голяма ще успея, ще видите вие  Party )

Сега чакаме едно тирамису от Естрелка, ако стигне да го публикува  Simple Smile .

# 237
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Бадем,Марулка ,много благодаря.Можеби проблемът е в изпичането .Загрявам фурната и ги слагам за около 10 мин..В технологията пише до леко зачервяне и аз така ,но след това не се отлепва и стават много чупливи.Ще пробвам пак по вашете рецепти.Отново благодаря. smile3525


Албенка щом са чупливи значи 100% си ги препекла. Трябва да са леееко розови, те по-скоро съхнат, а не се пекат.

# 238
  • някъде на юг
  • Мнения: 280
Здравейте и от мен момичета! От 1 седмица се опитавам да прочета предишните теми и аха.... да ви стигна и вие пак сте запълнили новата тема затова успоредно почвам да чета и стара и нова тема.Кашата е пълна...а сега да поздравя всички за хубавите торти /съжалявам че не е поименно/  bouquet
И да се похваля днес след упорито търсене най сетне намерих това магазинче на ул.Три уши за боичките.Купих си цвят боровинка , жълт и червен а също и шоколадов млечен кувертюр до сега с шоколад не съм работила но имам желание.Като реша да пробвам ще питам.Отивам да чета назад... Embarassed

# 239
  • Мнения: 1 491
 Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Засрамвам се порядъчно, ама нещо или не съм дочела, или не съм довидяла, или съм решила, че вече съм видяла и съм изпуснала поради тази причина .... аре стига толкова оправдания, засрамих се достатъчно  Mr. Green


Тъй... изгледах го... И последно в свое оправдание, ще кажа, че точно тогава ми се разболя малката и не само, че не четох задълбочено, ами почти не влизах и само картинки на торти гледах...
Обаче пак не разбрах - от сметана или от маслен крем са?

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 22:46 от violetblue

Общи условия

Активация на акаунт