Как приготвяте миш маш

  • 6 545
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Ние пък го харесваме така: печени чушки се обелват, нарязват и изпържват. Добавя се сиренето, разбърква се и се чупят яйцата вътре. Разбърква се до желаната готовност на яйцата. Накрая поръсвам с много магданоз. bowuu

# 16
  • Мнения: 137
Благодаря ви момичета.Утре мисля да правя миш маш Simple Smile

# 17
  • София
  • Мнения: 114
Аз пък го правя като запържвам предварително опечени,обелени и нарязани чушки, като се задушат слагам настъргани на ренде пресни домати /за да няма люспички/ и като се сгъсти доматът, чуквам яйцата и накрая сиренето...става страхотен!А другия го правя по селски по същия начин само, че слагам и лук,чесън и магданоз...също става много вкусно! Peace

# 18
  • Мнения: 1 175
Аз го правя по два начина.Единият е с домати,другият без.И в двата случая обаче чушките са печени и белени.Иначе като всички вас изпържвам зарзавата в малко олио.Слагам сол,обезателно чаена лъж.захар,ако е с домати да им убие киселиноста.Чуквам поне 5 яйца и натрошавам серене.

# 19
  • Мнения: 110
Има много варианти, но с пресна чушка си е най-вкусно, в никакъв случай няма да го направя с печена, вкуса съвсем не е същия.

# 20
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Запържвам в малко зехтин 3 нарязани скилидки чесън, после прибавям смлени домати да поврат малко и прибавя предварително опечени чушки, сол и магданоз. Откако го правя така не слагам яйце и сирене, ако много ми се прияде, си хапвам нарязано сиренце отделно.

# 21
  • Мнения: 5 001
Аз пък слагам първо доматите без мазнина,защото пръска,после слагам чушките.Чакам да изври водата от доматите и да се посгъстят.Слагам захар 1 ч.л.,,щипка черен пипер.Накрая слагам сирене,мазнина,чуквам яйцата и разбърквам....Толкова.

# 22
  • Мнения: 6 713
Ами сипвам чушките (наразяни на ситно) в касеролка да се запържат, после доматите добавям, после сиренето, яйцата и накрая соля. Peace

# 23
  • София
  • Мнения: 6 210
Задушавам лукът, после слагам прясно изпечени и обелени червени чушки /така ми е по-вкусен, отколкото със сурови/; после идва ред на доматите /и тях без люспите/; слагам мъничко чесън, много вкусно става и на финала яйцата; сирене не винаги слагам.
Последния път, когато правих миш-маш имах две-три изостанали гъбки. Чудих се, чудих се и накрая ги нарязах на ситно и ги сложих и тях още в началото, когато задушавах лукчето и чушките - стана голяма вкусотия   chef

# 24
  • София
  • Мнения: 2 623
Обелвам 2-3 средно големи домати, нарязвам ги
и ги слагам в тигана + мазнинка. Оставям ги,
докато им изври водата. Добавям 5-6 печени, белени,
червени чушки и пак ги оставям малко.
Разбивам 2 яйца + 100 гр. сирене и заливам чушките и
доматите. Разбърквам. Лук не слагам - някак си по-вкусно ми е
без него  Hug Понякога обаче добавям чесън и става супер.

# 25
  • Мнения: 14 654
Тази манджа я приготвям само лятото със свежи зеленчуци, защото на есенните чушки са им много дебели люспите, а ме мързи да ги пека. А и доматите не стават за нищо - имат вкус на картон.
Задушавам зелен и стар лук, после добавям нарязите зелени чушки и 2 настъргани на ренде домата (може и пасирани). Като се поизпари, добавям няколко яйца - примерно 4 или 5. Накрая магданоз и сол. Може и сирене, но аз предпочитам без.

# 26
  • Мнения: 27 524
...Откако го правя така не слагам яйце и сирене...

Е, то тогава не е миш-маш  Grinning
 Hug

# 27
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Аз лук не слагам.
Запържвам чушките( предпочитам печени и обелени, отколкото сурови), прибавям домати, после и смес от яйце и сирене. Докато си ври, прибавям малко пасиран чесън и магданоз.

# 28
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
...Откако го правя така не слагам яйце и сирене...

Е, то тогава не е миш-маш  Grinning
 Hug


Права си, но така го правя аз  Peace

# 29
  • София
  • Мнения: 285
Ние пък го харесваме така: печени чушки се обелват, нарязват и изпържват. Добавя се сиренето, разбърква се и се чупят яйцата вътре. Разбърква се до желаната готовност на яйцата. Накрая поръсвам с много магданоз. bowuu

И ние така...Laughing А през лятото - с пресни чушки сиврия.

Общи условия

Активация на акаунт