Отговори
# 285
  • Мнения: 9 904
аха, това с поемането на брашното и солта в тигана не го знаех, мерси  Peace

# 286
  • Мнения: 1 176
Момичета, много ми се иска да си направя т.нар. "Редена салата". Във форума съм я срещала и под името "Въздушна салата".  Става въпрос за салата, която се приготвя от предварително рендосани продукти, като между редовете се залива с равни количества майонеза и кисело мляко. Веднъж правих подобна, но нещо не ми се получи. Спомням си, че тогава я правих с варени картофи, кисели краставички, шунка и варени яйца. Сега искам пак да направя, затова дайте ми моля, някакви насоки, примерни продукти и т.н. Споделете някоя сполучлива рецепта. И тънкости при приготвянето. Идеята ми е да я наредя вечерта, да престои в хладилника и на следващия ден да я сервирам. Мисля си да я направя в голяма купа, на дъното, на която да сложа домакинско фолио. След това да я обърна и сервирам като торта.
Днес търсачката не ми е от полза. Не мога да отворя това, което търся.

# 287
  • София
  • Мнения: 1 341








Знам,че майонезата при допир с въздуха бързо оксидира,
променя си цвета и изсъхва,а ти искаш от днес - за утре...
Купата трябва да се затваря херметически или ти да я херметизираш - да не влиза въздух в нея.
Аз я правя така:
пласт пушена риба,пласт лук,пласт варени картофи,пласт варени моркови,пласт  цвекло,пласт майонеза с к.мляко.Повтарям в същия ред.Това е една от любимите ми салати!

# 288
  • Мнения: 1 176
рени55, благодаря ти за рецептата. Това, което си спомням за тази салата е, че трябва да отлежи в хладилник. Затова и предположих, че мога да я направя вечерта. Мислех да я покрия плътно. Чак пък херметически...струва ми се прекалено.


А пластовете с каква дебелина да бъдат? Може би предишният път съм ги правила прекалено дебели и затова не бяха добре овкусени.

Отворена съм и за други идеи. А това с фолиото дали ще се получи? Някой пробвал ли е така?

# 289
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
elcat, виж и ТАЗИ тема

# 290
  • Мнения: 1 176
Много ти благодаря!   bouquet Знам я тази тема  ooooh!, беше ме впечатлила много. Даже май я имам във фаворити, но съвсем не се сетих за това чудесно твое предложение. Непременно ще я направя през почивните дни, само не знам дали ще мога да я оформя така красиво, тъй като не съм настроена никак творчески напоследък. Но, ще се опитам.

# 291
  • София
  • Мнения: 2 430
Интересува ме как се приготвя коледният щолен?Тази година за първи път ядох и ми хареса много.Страхотен е,има стафиди и портокалови корички.Според мен се меси тесто с маргарин.Не знам.
Но ако може начин за приготвяне pls
  bouquet  bouquet  bouquet

# 292
  • Пловдив
  • Мнения: 869
А пък аз искам да попитам как да си направя портокалови корички за кексове, козунаци и т.н
В хладилник в бурканче ли се държат?  Почистват ли се по специален начин , заради химикали по корите...Сушат ли се...или?

# 293
  • София
  • Мнения: 2 430
А пък аз искам да попитам как да си направя портокалови корички за кексове, козунаци и т.н
В хладилник в бурканче ли се държат?  Почистват ли се по специален начин , заради химикали по корите...Сушат ли се...или?
Наситно нарязани коричките се слагат в стъклено бурканче и се посипват със захар.Така си ги съхраняваш в хладилника и при нужда си ги използваш Wink

# 294
  • Пловдив
  • Мнения: 869
Много ти благодаря!
А сега очакваме рецепти за КОЛЕДНИЯ ЩОЛЕН!

# 295
  • Мнения: 5 001
А пък аз искам да попитам как да си направя портокалови корички за кексове, козунаци и т.н
В хладилник в бурканче ли се държат?  Почистват ли се по специален начин , заради химикали по корите...Сушат ли се...или?
Наситно нарязани коричките се слагат в стъклено бурканче и се посипват със захар.Така си ги съхраняваш в хладилника и при нужда си ги използваш Wink
А аз си ги суша....Съхранявам си ги в хартиен плик.Когато ще използвам,взимам си колкото искам,варя,докато поомекнат(така им се маха и парафина или там с каквото обработват корите),изрязвам бялата част(защото горчи) и коричката си я нарязвам колкото искам ситно или едро.

Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 13:44 от TheNMaster

# 296
  • Мнения: 1 178
Аz не бих рискувала с портокалови и лимонени кори, обработват ги с много препарати. Живея в Германия и тук по рецептите винаги пишат, че цитрусите трябва да са Био zа да се полzва кората им. Докато живеех в Гърция чух един интересен съвет, преди консумация цитрусите да се киснат в студена вода минимум 3 часа.

# 297
  • Мнения: 5 742
Коледния щолен го правя по тази рецепта :
ПРОДУКТИ:1пак.масло 1ч.ч.захар 2 яйца  250 мл.прясно мляко 250 гр.стафиди 200гр.различни видове захаросани плодове 500гр.брашно 1 бакпулвер канела масло за намазване пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:Маслото се стопява и се разбърква със захарта.Постепенно се прибавят разбитите яйца,после млякото,стафидите и захаросаните плодове.Прибавя се пресяото брашно, в което сме прибавили бакпулвера и канелата.Сместа се разбърва добре и се изсипва в предварително намаслена форма.Пече се около 70 мин.при умерена фурна 180-200 градуса.След като се извади от фурната се мажи с разтопеното масло и сепоръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!

# 298
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Много ти благодаря!
А сега очакваме рецепти за КОЛЕДНИЯ ЩОЛЕН!

В Коледната тема за сладките неща има поне 3 рецепти за щолен- всичките изпитани Simple Smile

# 299
  • Мнения: 1 258
искам да направя меденки за Коеда,но да са украсени от горе.С какво мога да го направя?Мислех си да разбия захар с масло и после самта смес да я оцветя,но ако имате други предложемния ...слушам FlutterИскам нещо такова да се получи Blushhttp://images22.snimka.bg/004795523.jpg

Общи условия

Активация на акаунт