Фъстъчено масло

  • 6 223
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 11 818
Пробвала съм веднъж доста отдавна, някъде на блок маса в чужбина беше, но вече не помня точно, помня само, че не ми хареса. Но определено ще опитам пак някой ден, защото специално при мен вкусовете към някои неща се променят с времето, а може би най-вече с бременностите.. Макар че например на руколата няколко пъти и давам шанс, но не може да ми хареса.
Специално за дъщеря ми не бих купила, не смятам, че е толкова полезно, предпочитам да й давам сусамов тахан с мед.

# 31
  • София
  • Мнения: 117
Не мога да му свикна с вкуса....И не го купувам

# 32
  • Мнения: 1 777
Фъстъченото масло съдържа протеини,витамини Б3 и Е ,магнезиум и фибри.
Аз лично давам на децата ,най-много го обичат на филийки със сладко или нарязани на ситно ябълки и разбъркани с фъстъчено масло.
Тук в един магазин направо мелят фъстъците и от там купувам.

# 33
  • Мнения: 1 116
Моите деца най-обичат сандвича на Мечо пух - филийка намаза с фъстъчено масло и мед Simple Smile

# 34
  • Мнения: 1 176
Не го харесвам, но аз и фъстъци не обичам. Обаче го купувам за големия ми син. Той си го маже на филия хляб и обикновено го гарнира с нещо солено-кашкавал, шунка... Странни ми изглеждат сандвичите му, но той си ги хапва с най-голямо удоволствие. Въпрос на вкус.

# 35
  • София
  • Мнения: 2 245
Ох, обожавам го! Не съм го виждала в БГ! Отивам утре да си купя!   smile3508

П.П. Има ли "крънчи" - с натрошени ядки?

# 36
  • Мнения: 780
Не мога да се сетя в момента наименованието на манджата, но в китайската кухня е много полулярна. Запържва се пилешко месо на хапки. Отделно се запържва глава лук нарязана на полумесеци, морков на жулиени, малко червена чушка на жулиени, може да се прибави половин шепа зелен боб за цвят. Прибавят се няколко лъжици фъстъчено масло, кокосово мляко и лъжичка чили. С този сос се залива месото. Поднася се върху сварен ориз. У нас много се харесва. (Зеленчуците се запържват на силен огън за кратко, за да останат хрупкави).
По подобен начин може да се приготви марината за пилешки шишчета (фъстъчено масло, кокосово мляко и чили). Стават разкошни.

# 37
  • Countryside
  • Мнения: 11 629
Обожавам фъстъчено масло. Купувам едно холандско, което не е много сладко и се усеща страхотно вкуса на печен фъстък. Консумирам директно от буркана  Blush , намазано на филийка, пълня кифлички или гарнирам палачинки или кифлички с извара. Пробвала съм и в марината или сосове за салати.

# 38
  • Мнения: 14 490
Ох, обожавам го! Не съм го виждала в БГ! Отивам утре да си купя!   smile3508

П.П. Има ли "крънчи" - с натрошени ядки?

да, има - специално в Пикадили, щото ние от там купуваме

# 39
  • Мнения: 994
Преминахме от фъстъчено масло на бадемово такова. По-здравословно е.
Децата го ядат на филия със сладко или мед. Аз лично не го харесвам.

# 40
  • София
  • Мнения: 2 245
Ох, обожавам го! Не съм го виждала в БГ! Отивам утре да си купя!   smile3508

П.П. Има ли "крънчи" - с натрошени ядки?

да, има - специално в Пикадили, щото ние от там купуваме

Благодаря, Алегра!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт