Отговори
# 270
  • Мнения: 2 194
Момичета, кажете ми в какво увивате късметите в баницата, за да не се омазняват?  newsm78 Фолиото, доколкото съм забелязала, не ги предпазва достатъчно, а завиването им на клечки в/у баницата не ми допада... ooooh!

# 271
  • Варна
  • Мнения: 2 097
Момичета, кажете ми в какво увивате късметите в баницата, за да не се омазняват?  newsm78 Фолиото, доколкото съм забелязала, не ги предпазва достатъчно, а завиването им на клечки в/у баницата не ми допада... ooooh!
Аз ги завивам във фолио и ги предпазва... Peace Но ги бях разпечатала на принтер. Мастилото от химикала се размазва, но сега от принтера нищо им нямаше. Ако имаш възможност опитай този вариант.  Hug

# 272
  • Мнения: 23
Как да пека баклавата - на горен и долен нагревател или на вентилатор с топъл въздух?

# 273
  • Мнения: 11 607
Аз мисля,че по-добре е без вентилатор. Нещо само за манджи ми допада вентилатора. За тестени неща си карам лично аз по стария начин.......

# 274
  • Мнения: 4 970
Бърз въпрос и от мен Simple Smile Правя тесто , в което  пише мая- колкото кибр. кутийка. МОята мая е квадратна Grinning и е 42 грама. Цялата  ли да сложа?

# 275
  • Мнения: 11 607
Бърз въпрос и от мен Simple Smile Правя тесто , в което  пише мая- колкото кибр. кутийка. МОята мая е квадратна Grinning и е 42 грама. Цялата  ли да сложа?

Да! На всички, които днес ще правим питки - успех и да шашнем довечера народа!

# 276
  • Мнения: 4 970
Благодаря за супер- експресния отговор Hug

# 277
  • Мнения: 9 776
Моята питка е почти готова вече. Уж почнах да правя хляб в машината, пък нещо се усъмних, че няма да ми стане работата, понеже рецептата беше с бяло и пълнозърнесто брашно, отделно доста сусам вътре и като ми се наложи да добавя поне още половин доза брашно и пак не се оформи хубава топка, та реших да спра дотам с машината. Много дълго изреченеие, дали се разбра какво исках да кажа newsm78? Та извадих тестото и непредвидено отиде за пита, ама пък хубава ли стана /поне засега де Mr. Green/. Дано не ме изложи нещо Laughing.


 На всички, които днес ще правим питки - успех и да шашнем довечера народа!

И след такова пожелание, едва ли питката ми ще посмее да не стане hahaha! Благодаря!

# 278
  • Варна
  • Мнения: 3 953
Ако сега навия баницата и я оставя в хладилника да ли ще се накисне
много от плънката?

# 279
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 321
Ако сега навия баницата и я оставя в хладилника да ли ще се накисне
много от плънката?

По-добре я опечи веднага.
Защо не искаш да я печеш веднага?

# 280
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Ако сега навия баницата и я оставя в хладилника да ли ще се накисне
много от плънката?

По-добре я опечи веднага.
Защо не искаш да я печеш веднага?

И като изстине я завий(както е в тавата)с фолио за свежо съхранение.После само ще я претоплиш в МВ-то.

# 281
  • Варна
  • Мнения: 3 953
Ами, уж за да е топла  newsm78
Ама като гледам, ще я опека сега, пък после за няколко мен. във фурната ще я претопля.

# 282
  • Мнения: 11 607
Ако сега навия баницата и я оставя в хладилника да ли ще се накисне
много от плънката?

По-добре я опечи веднага.
Защо не искаш да я печеш веднага?

И като изстине я завий(както е в тавата)с фолио за свежо съхранение.После само ще я претоплиш в МВ-то.

Само да питам.....мое предположение....с фолиото за свежо съхранение няма ли да се овлажни баницата? Няма ли да е по-добре с алуминиево фолио? Междудругото майка ми как прави баницата - незнам. Винаги съм я гледала в ръцете и правя същото - но не става като нейната. Но нейните баница претоплени винаги са чудни и по-вкусни от пресни!

Аз реших този път да меся на ръка...... В момента ми втасват топките Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green(каламбур, знам, нарочно, за да се усмихнете...)

# 283
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 321
И според мен с фолиото за свежо съхранение ще омекне много.
Аз я завивам с вестник /бабешки е, но той поема влагата/ и после с хавлиена кърпа.

# 284
  • Варна
  • Мнения: 3 953
Мисля, че ще е по-добре с алуминиево, да я завия след като се опече. Благодаря за съветите.  Hug
Твойте топки втасват Мама Цоцоланка,аз вече чукам орехчета за тиквеника  Mr. Green
Весело изкарване на празника Simple Smile

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт