Какви подправки на зелеви сърми?

  • 23 015
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 12 554
Принципно с джоджен, но напоследък понякога правя плънката с кимион.
Сега имам мас - домашна и мисля плънката да я направя с мас, вместо с олио. Стават много вкусни.

# 16
  • Мнения: 5 001
На зелеви сърми с кайма:
В плънката черен,червен пипер,чубрица.
Когато се редят сърмите в тенджерата или тавата междъ тах задължително слагам 2-3 листа дафинов лист.



Джоджен НИКОГА не слагам на зелеви сърми.Само на лозови!
Но това е явно въпрос на вкус.

# 17
  • Мнения: 3 537
Независимо дали са постни или с кайма слагам - праз,червен, черен пипер и джоджен.

# 18
  • София
  • Мнения: 7 056
Черен пипер, червен пипер и чубрица. Освен ориз и кайма в плънката, аз слагам и гъбки.

# 19
  • Мнения: 2 440
Плънката е от кайма, ориз, лук и праз. Подправките са сол, кориандър, куркума и къри. Преди да изключа фурната заливам допълнително сърмите с олио с препържен червен пипер.

# 20
  • Мнения: 3
Аз плънката я правя като за пълнени чушки. Слагам в тигана лук, каймата, ориза, вегета, червен пипер, черен пипер, няма нужда от сол, защото вегетата е солена, чубричка и магданоз. Получава се много добре, който ги е опитал винаги ми иска тайните съставки Grinning

# 21
  • Мнения: 3 830
Слагам сол, черен пипер, червен пипер, кимион, лук.

# 22
  • Мнения: 408
Момичета да ви попитам: имам един петел от село и смятам да го разфасовам и да направя зелеви сърми от него, въпросът е трябва ли да сложа нещо по мазно във всяка сърма и какво да е то защото домашните птици са по тлъсти и месото е по сухо:
Предварително ви благодаря!

# 23
  • Мнения: 2 567
Чубрица, сол и черен пипер.

# 24
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Момичета да ви попитам: имам един петел от село и смятам да го разфасовам и да направя зелеви сърми от него, въпросът е трябва ли да сложа нещо по мазно във всяка сърма и какво да е то защото домашните птици са по тлъсти и месото е по сухо:
Предварително ви благодаря!
Аз мисля, че в тази тема писах /нали има две подобни Embarassed/, че в сармата винаги слагам по парченце сланина. Просто става много по-добре, особено ако са с кълцано месо, а не с кайма. Другият вариант е да ги сготвиш с мас, любимото ястие на моя мъж е домашна кокошка с кисело зеле и мас Crazy
Мастер, аз пробвах една година по препоръка на позната да сложа джоджен на зелеви сарми. Че и гости имах ooooh! Както мъжът ми ме бил похвалил предварително, че правя страхотни сарми, така изхвърлих почти всичко и седмици ми мрънкаше след това какво съм изпортила Mr. Green

# 25
  • Мнения: 2 567
Забравих-баба ми слага в сърмите и парченца орехи, омекват в процеса на печене и стават много вкусни

# 26
  • Мнения: 2 122
аз джоджен слагам на постни сърми за Бъдни вечер които правя, наистина стават вкусни така, на каймата май много не й ходи тази подправка

# 27
  • Мнения: 1 313
Джоджен ми стои малко странно на мен, но въпрос на вкус, и аз слагам каквито обичаме Wink
Опитайте да поръсите сърмите с малко копърово семе и ще видите, какъв невероятен аромат придава на сърмите Peace

Общи условия

Активация на акаунт