Руло стеафани как?

  • 4 910
  • 31
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 487
Това ми е въпроса. Помагайте мили мами.  bouquet  bouquet  bouquet

# 1
  • Попово
  • Мнения: 687
правя го по следния начин:
за омесването на каймата-
1 кг кайма
1 средно голяма глава лук
2 яйца
1/2 сух хляб, накиснат във вода и отцеден
млян кимион
индийско орехче
червен чер пипер
магданоз
чубрица (преди слагах, сега заради малкия не)
омесва се и се оставя да престои 1-2ч.
плънката-
кисела краставичка-нарязана на лентички
китка магданоз
сварено яйце- нарязано на 4
разстилам каймата в/у фолио, слагам в единия край плънката и завивам на руло, поставям в намазнена тава и пека, към края поръсвам с галета.


другата рецепта за руло мозайка е като към каймата се прибави грах и царевица докато се меси Peace

# 2
  • Мнения: 113
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.60-СУПЕР СТАВА.ИЗПРОБВАНО.БЛОНДИ МЕРСИ.

# 3
  • София
  • Мнения: 12 554
Аз го правя по следния начин:

Замесвам каймата като за кюфтета - с кимион, лук, яйце и сухар, накиснат във вода, сол и черен пипер. Оставям в хладилника да стегне. След това я разстилам върху фолио на правоъгълник и редя твърдо сварени яйца - цели - в центъра по дължината на каймата. Завивам каймата около яйцата и пека на 180 градуса. Сервирам с картофи под някаква форма.  Wink

# 4
  • Мнения: 5 001
Каймата се омесва като за кюфтета с подправки,които обичате(у нас това са чубрица,черен пипер,лук,изкиснат хляб,магданоз).Оставя се да отлежи.
Разстилам на правоъгълник върху фолио.Нареждам варени цели яйца един ред,поръсвам със сварен и нарязан морков на кубчета,кисели краставички,кашкавал също на кубчета.Завивам на руло и пека.
При сервиране слагам отрязана филия от рулото Стефани,за гарнитура слагам в чинията сварени броколи,картофи.Заливам със сос бешамел при поднасянето.

# 5
  • Мнения: 4 434
подобно на това е и моето руло Peace

# 6
  • Мнения: 6 461
Каймата се омесва като за кюфтета с подправки,които обичате(у нас това са чубрица,черен пипер,лук,изкиснат хляб,магданоз).Оставя се да отлежи.
Разстилам на правоъгълник върху фолио.Нареждам варени цели яйца един ред,поръсвам със сварен и нарязан морков на кубчета,кисели краставички,кашкавал също на кубчета.Завивам на руло и пека.
Аз го приготвям по същия начин ,само ,че яйцата ги режа на половина.Разстилам върху влажна кърпа и с нейна помощ навивам на руло.
Рулото се притиска на дължина ,а в краищата се загъва за да не изпадне плънката.
Поставям в намазана с масло тава .
Намазвам рулото с белтъци,поръсвам с галета и настъргвам с кашкавал , и след това го набождам с вилица .
Готовото руло се нарязва на филийки .Приготвям  тъмен сос от печеното и го заливам при поднасяне.

# 7
# 8
  • Мнения: 487
Много ви благодаря момичета!   bouquet  bouquet  bouquet  chef  chef  chef

# 9
  • Мнения: 2 439
Каймата се приготвя като за пържени кюфтета. Върху фолио се разстила на правоъгълник и се редят четвъртинки яйца, тънко нарязани кисели краставички и моркови /кисели или сварени във вода с оцет/. Преди да се изключи фурната се поръсва с кашкавал.

# 10
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Каймата се приготвя като за пържени кюфтета. Върху фолио се разстила на правоъгълник и се редят четвъртинки яйца, тънко нарязани кисели краставички и моркови /кисели или сварени във вода с оцет/. Преди да се изключи фурната се поръсва с кашкавал.

Правя го по същия начин само преди печене намазвам със съвсем леко разбит /по-скоро разбъркан/ белтък - така не се пука при печенето.

# 11
  • Мнения: 233
Пустото му руло,,Стефани"  неможах да го направя от първия път може би защото използвах телешка кайма.Но ще опитам пак.

# 12
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
Каймата се приготвя като за пържени кюфтета. Върху фолио се разстила на правоъгълник и се редят четвъртинки яйца, тънко нарязани кисели краставички и моркови /кисели или сварени във вода с оцет/. Преди да се изключи фурната се поръсва с кашкавал.

И аз така го правя...разстилам, обаче, върху хартия за печене, досега не съм слагала кашалавал...нарязвам катрофки, около рулото в тавата и пека така...

# 13
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Аз не ям месо, тъй че не ползвам никаква рецепта, но родителите ми слагат и парче бекон в плънката (нарязан на ивички, както моркова напр.) - оставала съм с впечатление, че това се харесва много (от гости, от хора, които обичат въпросното руло Стефани)  Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 604
1)кайма като за кюфтета и да стегне малко вхладилника
2)разстилам на найлоново фолио (незнам дали така се нарича) с дебелина 1 см и редя върху цялата област кисели краставички(или зелени маслини), сварени яйца, моркови-всичко на много ситни кубчета, а яйцата на кръгчета
3)навивам с помощта на фолиото на руло и слагам в обикновенна тава, а ако имаш правоъгълна форма за кекс екстра
4)отгоре мажа с разбит белтък
5)слагам олио може и повечко+малко вода и пека до хващане на червеникава коричка

# 15
  • космополитно
  • Мнения: 941
Правя го по същия начин само преди печене намазвам със съвсем леко разбит /по-скоро разбъркан/ белтък - така не се пука при печенето.

Наскоро бях на същата вълна и търсих подобна тема. Като не открих импровизирах и единствения съвет дошъл от вън бе за намазването с белтък. Рулото ми стана успешно от първия път-и вкусно и стегнато ненапукано! Оформих го с ръце без никакви допълнителни приспособления...
Изпече се за 30 мин във фурната на 4.

# 16
  • Мнения: 248
Записвам се да следа темата, че и на мен нещо все не ми се получава пустото руло! newsm78

# 17
  • Мнения: 247
Точната рецепта е тази:
1 кг кайма
1 кафяна чаша галета или изцеден хляб
1 глава лук настъргана на ренде
1 чаена лъжичка сол
За плънката:
2 кисели краставички
2 полусварени моркова
2 яйца сварени
галета за поръсване и по желание 50 грама кашкавал /аз не слагам кашкавал/

1.Омесват се продуктите за каймата и се оставя да престои 10 минути.
През това време морковите се варят в подсолена вода и яйцата се нарязват на четвъртинки.
2.Разстила се каймата върху лист домакинско фолио. Дебелината на  разстланата кайма да е около 1 см. Подреждат се в единия край морковите, после яйцата и киселите краставички.
Навива се рулото върху страната , на която е затворено.  Поръсва се с галета. Поставя се в тавичка за печене.
3.В тавата се наливат 2 пръста вода и 1 супена лъжица олио.
Пече се 45-50 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
4.10 минути преди да се извади от фурната:
Поръсва се с кашкавал и се пече още 10 минути.

# 18
  • Мнения: 487
Още веднъж благодаря момичета, благодарение на вас се справих!  bouquet  bouquet  bouquet

# 19
  • Мнения: 408
Сварявам яйцата(5),омесвам каймата с подправки+1 яйце ,филия мокър хляб.2 Сварени моркови,2 кисели краставички,200гр гъби,грах.Върху мокра кърпа(или фолио)  се разстила каймата.В единия край се нарежда плънката и се увива на руло.От горе се поръсва с галета.пече се в силно загрята фурна.аз сервирам с чеснов сос или сос бешамел.
а това е начина на свеки:
една тарелка кюфтета,охладени-10 броя
сварени яйца-5 или 10,зависи колко са големи яйцата и кюфтетата
така ги пече и сервира с гъбен сос.

# 20
  • Мнения: 90
Кайма замесвам като за кюфтета, варя 2 яйца и завивам каймата като руло. Поръсвам с кашкавал или топено сирене 5 мин. преди да стане готово

# 21
  • Мнения: 1 195
подобно на това е и моето руло Peace

 Peace

# 22
Хубаво е накрая за завършек да полеете рулото с гореща мазнина. Или да го намажете с разбит белтък на сняг преди да гоизпечете.
Или ако не можете да го направите, супер много се притеснявате дали ще стане.
Опитайте следното разместване на пластовете.
Каймата оформете в омазнена тава в формата на гнезда големи макс. 15см.
В тях сложете нарязаните на кубчета или жулиени моркови и кисели караставички. (Да не забравите да бланширате морковите и киселите краставички не се балншират!)
Поставете в гореща фурна за 5 мин да побелее каймата и да се сготви леко. После извадете и чукнете по яйце в гнездото.
Накрая преди да е готово поръсете с настърган кашкавал.
Ако каймата е телешка и искате съвсем да объркате нещата, резултата да е коренно различен.
Добавете къри (много къри, по ваш вкус) и царевица.
В каймата трябва да има галета или накиснат, изцеден от водата хляб, яйца и не прекалявайте с тези съставки.

# 23
  • Мнения: 27 524
Аз го правя така  Simple Smile

# 24
  • Мнения: 6 390
днес ще правя премиера на това ядене ... ще пробвам тази рецепта
да видим какво ще каже домочадието довечера...

# 25
  • София
  • Мнения: 117
Мерси много за темата,че тези дни исках да направя Руло Стефани и си припомних!  bouquet

# 26
  • Мнения: 1 906
В каймата слагам чубрица, черен пипер, кимион, яйце и галета. Разстилам на найлонов плик и отгоре слагам цели сварени яйжа, тънки извички кисели краставички, замразени грах и моркови на кубчета и навивам. Намазвам с белтък и запичам. Малко преди да стане готово рендосвам обилно кашкавал.

# 27
  • Мнения: 940

И аз днес го направих така. Като разтелих каймата, намазах с кетчуп и горчица и соев сос. После плънка, в нея сложих и малко каперси.

# 28
  • Мнения: 6 390
ох...
изгорих си рулото, залепи ми се за фолиото ... явно ми е силна фурната ... 200 С май беше много  Rolling Eyes
на нищо не прилича съответно рулото, довечера ще видиме на вкус дали ще ми го одобрят ...
май за пръв и последен път руло стефани  Rolling Eyes

дайте идея за нещо вкусно с кайма, без мусака и скара ...

# 29
  • Мнения: 123
Ако правя кюфтета или руло "Стефани" с телешка кайма слагам двойно повече яйца.
Чудесно се получава при рулото "Стефани" ,ако към плънката се прибави и кашкавал.

# 30
  • Мнения: 2 803
И аз така го правя, но не слагам домати. А в плрънката добавям и грах и гъбки.

# 31
  • Мнения: 226
Оня ден правих руло по следната следната рецепта:

Кайма около 700 гр.
1 яйце
чубрица и кимион
галета -около 1/2 ч.ч.
1 настърган морков-може да понесе още /каймата стана много хубава, сочна/

За плънката-
- 2 моркова /нарязах ги на пръчици и ги сварих на пара около 15 мин./
-Към морковите сложих на парата и замръзен грах -шепа/
-кисели краставички - 2, малки - нарязани също на пръчици
 -гъби - към 150 гр. -предварително ги задуших с малко мазнина
- топено сирене - имах към 100 гр., но който обича, може и повече- чудесен вкус придава
- 2 твърдо сварени яйца- нарязах ги на четвъртинки.
Всико подредих върху каймата, която е разпъната върху найлонче на около 2 см. дебелина.
С помощта на найлончето навих на руло. Отгоре намазах с домати от буркан. Сосчето от гъбките го прибавих във формичката и още 2,3 лъжички вода и около лъжица олио. Пекох към 40 мин. на 180 градуса в правоъгълната кексова форма.  Извадих и поръсих обилно с едро настърган кашкавал и върнах във фурната за 6,7 минути.
Това е първото руло Стефани, което ми хареса. Дано хареса и на вас  Hug

Още едно уточнение - Каймата ми беше домашна. Peace

Общи условия

Активация на акаунт