Руло стеафани как?

  • 4 912
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 803
И аз така го правя, но не слагам домати. А в плрънката добавям и грах и гъбки.

# 31
  • Мнения: 226
Оня ден правих руло по следната следната рецепта:

Кайма около 700 гр.
1 яйце
чубрица и кимион
галета -около 1/2 ч.ч.
1 настърган морков-може да понесе още /каймата стана много хубава, сочна/

За плънката-
- 2 моркова /нарязах ги на пръчици и ги сварих на пара около 15 мин./
-Към морковите сложих на парата и замръзен грах -шепа/
-кисели краставички - 2, малки - нарязани също на пръчици
 -гъби - към 150 гр. -предварително ги задуших с малко мазнина
- топено сирене - имах към 100 гр., но който обича, може и повече- чудесен вкус придава
- 2 твърдо сварени яйца- нарязах ги на четвъртинки.
Всико подредих върху каймата, която е разпъната върху найлонче на около 2 см. дебелина.
С помощта на найлончето навих на руло. Отгоре намазах с домати от буркан. Сосчето от гъбките го прибавих във формичката и още 2,3 лъжички вода и около лъжица олио. Пекох към 40 мин. на 180 градуса в правоъгълната кексова форма.  Извадих и поръсих обилно с едро настърган кашкавал и върнах във фурната за 6,7 минути.
Това е първото руло Стефани, което ми хареса. Дано хареса и на вас  Hug

Още едно уточнение - Каймата ми беше домашна. Peace

Общи условия

Активация на акаунт