Въпрос за кондензираното мляко

  • 24 844
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 765
Направо ме стресирахте с тези снимки.
направо си е предизвикателство варенето му.

# 31
  • Мнения: 7 418
  Лилетка,най-отгоре ли слагаш карамеления крем(като глазура) или върху всеки слой след сметановия?

# 32
  • Мнения: 1 483
  Лилетка,най-отгоре ли слагаш карамеления крем(като глазура) или върху всеки слой след сметановия?
върху всеки слой Peace

# 33
  • Мнения: 7 418
  Лилетка,най-отгоре ли слагаш карамеления крем(като глазура) или върху всеки слой след сметановия?
върху всеки слой Peace
  Сега,ако кажеш,от и какво тесто правиш  тръбичките. newsm53 Ммм? Rolling Eyes
  Знам,че някои ги правят от маслено тесто,с което горепосочения крем би трябвало да се вързва перфектно!

# 34
  • Мнения: 1 483
Селма заповядай Hug

250г маргарин
1ч.ч заквасена сметана
1ч.л. сода
4ч.ч. брашно
от тия продукти замесвам тестото и правя 15 топки,които разточвам на тънки кори Wink

# 35
  • Мнения: 7 418
Селма заповядай Hug

250г маргарин
1ч.ч заквасена сметана
1ч.л. сода
4ч.ч. брашно
от тия продукти замесвам тестото и правя 15 топки,които разточвам на тънки кори Wink
     Hug Hug Hug

# 36
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


   Пепи_ , аз тази торта съм я набелязала от доста време от една книга, но не смея да я направя заради детето и суровите белтъци newsm78

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Биляна, тя едва ли вътре е с този крем, че той си е моя измишльотина Wink Но пък белтъците според мен не са чак толква сурови, защото се сипва горещ карамел в тех, което ги обработва леко термично.

# 38
  • Мнения: 98
може ли рецептата за торта рафаело плиииийс. Линкът в тортената тема не работи ( рецептата е архивирана).

# 39
  • Мнения: 14 654
А за блейките като мен, които са си купили неподсладено конд. мляко, щото не могат да четат Close, какво ще препоръчате?  Blush
Аз все неподладено си взимам и го ползвам за кремове. Разбивам го с масло, захар и какао и се получава крем като за торта Гараш. Или с кокосови стърготини, масло и сладко от смокини - за торта Снежанка. За чийзкейк - сирене-крема+захар+кондензирано мляко+сметана.
Никога не съм варила, защото ме е страх от аварии.

# 40
  • София
  • Мнения: 18 679
Супер! Благодаря Hug

# 41
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
може ли рецептата за торта рафаело плиииийс. Линкът в тортената тема не работи ( рецептата е архивирана).

Заповядай:

6 яйца
180 гр. захар
160 гр. пресято брашно.

Белтъците се разбиват на сняг, жълтъците - със захарта, прибавя се брашното и после белтъчния сняг.ече се в предварително загрята фурна само на долен реотан. Разрязва се на 3 блата.

Крем:
250 гр. меко масло
1 консерва подсладено конд. мляко
100 гр. кокосови стърготини.

Мое подобрение - напоявам блатовете със сока от консерва "Тропически плодове", парченаца от плодовете подреждам върху крема.
За отгоре - фалшиви бонбони Рафаело /смлени бисквити, орехи, масло и пудра захар, топнати в разтопен бял шоколад и оваляни в кокосови стърготини/.

Общи условия

Активация на акаунт