Какво кисело мляко използвате?

  • 3 889
  • 41
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 130
Здравейте!
Въпросът ми е: какво кисело мляко започнахте да използвте първо, след като отбихте бебето?

Моля мамите, които все още не са използвали кисело мляко или които са преминали след кърменето на АМ, да не ми отговарят, за да не спам-ат темата с: "Не мога да ти дам съвет!"...

Благодаря!  bouquet

# 1
  • Мнения: 8 242
А колко ти е голямо бебето?

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 391
Давах всякакво,но да е с 3.6% масленост

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
Герма или Бор Чвор-3.6%.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 932
Бор Чвор 2 % или Био кисело мляко ( това по-рядко , щото не го продават до нас и рядко имам време да отида да купя)

# 5
  • BG
  • Мнения: 1 900
Тонус  и на баба.-3.6%

# 6
  • Мнения: 374
Бор-Чвор - 3,6%
Ако случайно няма, някое друго, но задължително да е пълномаслено.
Но аз го давам за следобедна закуска с бисквитки. С него не съм заместила кърмене.

# 7
  • Мнения: 2 011
Бор Чвор и напоследък Верея,пълномаслено

# 8
  • след Околовръстното
  • Мнения: 1 812
Давам Верея,Пършевица,Елби с масленост 2-3%.Или каквото и да е по-обикновено без Данон и На баба.

# 9
  • Мнения: 2 531
Като гъсто мляко за ядене или като айрян за шише? За първия случай съм давала  2-3,6 % , а когато съм взимала за разреждане с вода - 4,5% , т.е по пълномаслено !

# 10
  • Мнения: 454
Аз все още кърмя, но давам и кисело мляко, защото малката сама си го иска. Първо и давах по няколко лъжички от това, което има в хладилника - Бор Чвор, Верея, Фибела, Боженци. Като видях, че детето си проявява твърд интерес към киселото мляко, започнах да и взимам от това детското, което пуснаха наскоро, а понякога и давам Данонино.

# 11
  • Мнения: 1 691
И аз още кърмя, но от 7-8-месечен синът ми си хапва с удоволствие и кисело мляко - каквото има в хладилника (а в нашия хладилник обикновено има Бор-Чвор 2%).

# 12
  • Мнения: 11 009
...каквото и да е по-обикновено без Данон и На баба.

Най-често давам Елви 2%, Елена 2%, Боженци 2% или 3.6%.

# 13
  • Мнения: 5 539
С дъщеря ми давах Русалка, със сина ми, когото не съм отбила, давам каквото има. Но той яде в малки количества, а ние купувме предимно Елби 3,6, Боженци и Пършевица.

# 14
  • Мнения: 594
Бор Чвор - 3,6%

# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 720
Съжелявам, че спамя, но имам молба.
Преди време бях намерила в нета изследвания на комисията за защита на потребителите. Имаше данни за всички известни производители на млечни продукти и оценки за качеството. В тоя доклад имаше информация за това, в кои продукти има опасни бактерии; в кои има сухо мляко, нишесте и т.н. без това да е отбелязано на етикета; на кои пише , че са с жива закваска, всъщност са със суха и т.н. Ако някой е попадал на тоз доклад - моля дайте линк.
След като го прочетох спрях да купувам незряло сирене и кашкавал, както и мляко от малки безизвестни мандри, в които се предполага, че няма лаборатории, няма контрол и прочие. Та по темата - купувам Верея, Фибела

# 16
  • Мнения: 2 374
В началото купувах Верея 0,1 процент,сега взимам от Детското кисело мляко,то е по-високо маслено,но е много хубаво.

# 17
  • Мнения: 130
Благодаря на всички за отговорите!

П.С. Духи-пухи - дъщеря ми е на 9 месеца.

# 18
  • Мнения: 8 242
Благодаря на всички за отговорите!

П.С. Духи-пухи - дъщеря ми е на 9 месеца.

 Peace
Аз също давам Бор Чвор най-често Simple Smile Понякога и Родопея или Фибела (каквото има в магазина) Simple Smile За процентите 2 или 3,6..
Но аз давам от доста по-късна възраст кисело мляко - 16м. някъде..

 Hug

# 19
  • Мнения: 5 539
Видях, че много от вас дават Бор-Чвор и днес го купих, но не съм очарована. То изобщо не киселее Rolling Eyes
Според мен най-сигурно си е Елби, тъй като Елби Булгарикум е единственият производител на българска жива закваска у нас. Другите с какво квасят не ми е известно.

# 20
  • Мнения: 130
Хм, много интересна се оказа тази тема...Лилита - не знах, че Елби са единствен производител на закваска...а къде ти е референцията за това? Наистина просто питам, защото и аз много се интересувам...
Аз ще взема да пробвам няколко пъти да подквасвам мляко с различни марки кисели млека и ще видя какво ще се получи...Знам напр. че Данон не подквасва...не само знам, ами съм пробвала - със сигурност не подквасва...

# 21
  • Мнения: 5 539
Значи, в грешка съм, не е единствен. Просто така ми беше останало в паметта, че съм го чела някъде, но сега като проверих, не е вярно.
Но така или иначе ЛБ Булгарикум е достатъчно солидна и дългогодишна фирма, която изнася закваски и технологии за цял свят, затова съм убедена, че съм направила правилния избор за моето семейство.
Спирам, че то излезе като реклама Laughing

# 22
  • Мнения: 117
Знам, че е най-добре да се вземе от няколко марки мляко и да се остави да се види кое ще започне да се разваля най-бързо.Което започне първо да се разваля,значи е най-натурално.Мисля ,че домашно подквасеното е най- сигурно,макар че се намира по-трудно не е невъзможно.

# 23
  • Мнения: 50
 Относно доклада - Бор-Чвор беше на първо място по съдържание на жива закваска,но в нашия град така и не мога да го открия.Аз взимам"Маркели" това е единственото ,което хапва с апетит.
Може би,защото  въобще не киселее. 

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 720
А къде си го чела?

# 25
  • Мнения: 74
Аз давам Елена-розовата - 3.6%
Тук чета за някакво детско кисело мляко. Какаво представлява това и от къде го взимате ? (извинявам се за малко страничния въпрос )

# 26
  • Мнения: 19 317
В началото купувах Верея 0,1 процент,сега взимам от Детското кисело мляко,то е по-високо маслено,но е много хубаво.
Децата поне до 2години трябва да ядат пълномаслени млечни продукти (поне 2%, а по-добре 3.6%). Да не говорим, че в болшинството обезмасленипродукти слагат хидрогенирана растителна мазнина.

Съжелявам, че спамя, но имам молба.
Преди време бях намерила в нета изследвания на комисията за защита на потребителите. Имаше данни за всички известни производители на млечни продукти и оценки за качеството. В тоя доклад имаше информация за това, в кои продукти има опасни бактерии; в кои има сухо мляко, нишесте и т.н. без това да е отбелязано на етикета; на кои пише , че са с жива закваска, всъщност са със суха и т.н. Ако някой е попадал на тоз доклад - моля дайте линк.
След като го прочетох спрях да купувам незряло сирене и кашкавал, както и мляко от малки безизвестни мандри, в които се предполага, че няма лаборатории, няма контрол и прочие. Та по темата - купувам Верея, Фибела

Това не беше ли едни изследвания, според които излизаше, че млеката на Данон въобще не съдържат млечно кисели бактерии.
Мисля, че Бор Чвор беше на едно от първите места по съдържание на бифидо бактерии. Ще се опитам да намеря линка.

# 27
  • Мнения: 567
Родопея - 2 %. Остави го извън хладилника и ще видиш, че бързо се разваля.
Защо никой досега не го е споменал  newsm78 Да не съм изпуснала нещо?

Това което издирвате не беше ли в нашия форум, в нещо като черен списък на продуктите, които да не купуваме

# 28
  • Мнения: 5 539
Родопея е чудесно, да. Забравих  да го спомена, защото напоследък не го зареждат в нашия супермаркет.

А онова изследване на различните марки кисели млека, за което стана дума, е отпреди 3-4 години поне. Оттогава колко вода е изтекла, и фактите едва ли са актуални вече.

# 29
  • Варна
  • Мнения: 152
По отношение съдържанието на бифидус бактерии- единственото мляко, скоето успях да заквася мляко вкъщи е Добруджанче. Повярвайте ми пробвала съм със 7-8 марки кисело мляко и само с това се захвана.

# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 720
Лилита, действително изследването е старо, но е отпреди 1.5-2 години. Данон наистина не бяха в челните места.
Крис, преди доста години наш съсед ни предложи да ни продава много изгодно домашно мляко. Та тогава майка ми го занесе в лаборатория - от там и казаха, че млякото е пълно с бактерии и гной(от мастит по кравите). Обясниха ни също, че от въпросното мляко е безопасно да се приготви сирене, кашкавал, но ако се закваси бактериите ще останат. Много отдалече започнах - мисълта ми беше, че според лаборатнката млякото го изследват само големите фирми, а малките мандри нямат строг контрол и вероятността да подквасят заразено мляко е голяма. А иначе същата жена от лабораторията ни каза, че действително малките мандри използват жива закваска, защото е по-евтина за тях, а по-големите предприятия използват суха или полужива закваска.

# 31
  • Мнения: 19 317
Бях чела някъде, че ако млякото се разваля за 2-3 дена,  съдържа много бактерии от нехигиеничните условия, в които е произведено. Ако трае няколко седмици, има много консерванти. Хубавото мляко имало трайност около 10дена.

# 32
Вчера заквасих купено от пазара прясно мляко с Бор Чбор 3.6% и се получи! А дали наистина е опасно да давам на дъщеря си от заквасеното мляко, като съм го купувала от пазара прясното? Как да разбера дали има от гореспоменатите вредни бактерии и гной?

# 33
  • Мнения: 37
свети илия 2% домашно квасено не препоръчвам освен ако не сте сигурни в произхода но от разни баби по пазара в пластмасови бутилки в никакъв случай

# 34
  • Мнения: 1 170
Бор-Чвор Peace . Аз също взех решение, след като единствено с него от изпробвани няколко, свеки успя да закваси млякото (стана страхотно, гъстичко... мммм).
Боженци пък според съпруга ми било едно от хубавите в момента (вярвам му, защото има доста чувствително небце, за мен са почти еднакви всички Embarassed )

# 35
  • Мнения: 53
Елби, или както се изписва L.B. (от Lactobacilus bulgaricum), мисля че дори името е доста показателно. А що се отнася за подквасване на прясно мляко - аз лично ползвам Елби и млякото ми става страхотно  Peace

# 36
  • София
  • Мнения: 2 806
Днес в предаването на Гала гост беше Маги Малеева и говориха за био продуктите. Показаха как се произвежда био кисело мляко, беше много интресно. Аз съм купувала един- два пъти от Била, но вече ще залагам само на него.  Peace

# 37
  • Мнения: 246
Още не ползвам. Кърмим се, но като му дойде времето ще му давам домашно заквасено. Така или иначе и за нас си правя.

# 38
Не препоръчвам Боженци. По случайност сме забравили едно мляко със изтичащ срок на годност на 04.11.2008. Намерих го на 22.04.2009. Млякото не беше надуто или развалено. Изглеждаше напълно годно за консумация, дори миришеше добре. Съжалявам, че не направих снимки.  Приятна вечер!

# 39
  • Мнения: 8 242
Не препоръчвам Боженци. По случайност сме забравили едно мляко със изтичащ срок на годност на 04.11.2008. Намерих го на 22.04.2009. Млякото не беше надуто или развалено. Изглеждаше напълно годно за консумация, дори миришеше добре. Съжалявам, че не направих снимки.  Приятна вечер!

Да ме извиняваш, ама на хора, които 1/2 година не знаят какво им има в хладилника, още повече нерегистрирани потребители.. никак не съм склонна да вярвам  Mr. Green

# 40
  • Мнения: 5 539
Днес в предаването на Гала гост беше Маги Малеева и говориха за био продуктите. Показаха как се произвежда био кисело мляко, беше много интресно. Аз съм купувала един- два пъти от Била, но вече ще залагам само на него.  Peace
Значи предаването на Гала си е постигнало целта Mr. Green

# 41
  • Мнения: 4 406
аз още кърмя дъщеря си, но й давам мляко с бисквити за закуска - обикновено е Селекта, 2%. има предпочитания към млякото НА БАБА, може би защото е по- сметаново на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт