Какво кисело мляко използвате?

  • 3 887
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 720
Съжелявам, че спамя, но имам молба.
Преди време бях намерила в нета изследвания на комисията за защита на потребителите. Имаше данни за всички известни производители на млечни продукти и оценки за качеството. В тоя доклад имаше информация за това, в кои продукти има опасни бактерии; в кои има сухо мляко, нишесте и т.н. без това да е отбелязано на етикета; на кои пише , че са с жива закваска, всъщност са със суха и т.н. Ако някой е попадал на тоз доклад - моля дайте линк.
След като го прочетох спрях да купувам незряло сирене и кашкавал, както и мляко от малки безизвестни мандри, в които се предполага, че няма лаборатории, няма контрол и прочие. Та по темата - купувам Верея, Фибела

# 16
  • Мнения: 2 374
В началото купувах Верея 0,1 процент,сега взимам от Детското кисело мляко,то е по-високо маслено,но е много хубаво.

# 17
  • Мнения: 130
Благодаря на всички за отговорите!

П.С. Духи-пухи - дъщеря ми е на 9 месеца.

# 18
  • Мнения: 8 242
Благодаря на всички за отговорите!

П.С. Духи-пухи - дъщеря ми е на 9 месеца.

 Peace
Аз също давам Бор Чвор най-често Simple Smile Понякога и Родопея или Фибела (каквото има в магазина) Simple Smile За процентите 2 или 3,6..
Но аз давам от доста по-късна възраст кисело мляко - 16м. някъде..

 Hug

# 19
  • Мнения: 5 539
Видях, че много от вас дават Бор-Чвор и днес го купих, но не съм очарована. То изобщо не киселее Rolling Eyes
Според мен най-сигурно си е Елби, тъй като Елби Булгарикум е единственият производител на българска жива закваска у нас. Другите с какво квасят не ми е известно.

# 20
  • Мнения: 130
Хм, много интересна се оказа тази тема...Лилита - не знах, че Елби са единствен производител на закваска...а къде ти е референцията за това? Наистина просто питам, защото и аз много се интересувам...
Аз ще взема да пробвам няколко пъти да подквасвам мляко с различни марки кисели млека и ще видя какво ще се получи...Знам напр. че Данон не подквасва...не само знам, ами съм пробвала - със сигурност не подквасва...

# 21
  • Мнения: 5 539
Значи, в грешка съм, не е единствен. Просто така ми беше останало в паметта, че съм го чела някъде, но сега като проверих, не е вярно.
Но така или иначе ЛБ Булгарикум е достатъчно солидна и дългогодишна фирма, която изнася закваски и технологии за цял свят, затова съм убедена, че съм направила правилния избор за моето семейство.
Спирам, че то излезе като реклама Laughing

# 22
  • Мнения: 117
Знам, че е най-добре да се вземе от няколко марки мляко и да се остави да се види кое ще започне да се разваля най-бързо.Което започне първо да се разваля,значи е най-натурално.Мисля ,че домашно подквасеното е най- сигурно,макар че се намира по-трудно не е невъзможно.

# 23
  • Мнения: 50
 Относно доклада - Бор-Чвор беше на първо място по съдържание на жива закваска,но в нашия град така и не мога да го открия.Аз взимам"Маркели" това е единственото ,което хапва с апетит.
Може би,защото  въобще не киселее. 

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 720
А къде си го чела?

# 25
  • Мнения: 74
Аз давам Елена-розовата - 3.6%
Тук чета за някакво детско кисело мляко. Какаво представлява това и от къде го взимате ? (извинявам се за малко страничния въпрос )

# 26
  • Мнения: 19 317
В началото купувах Верея 0,1 процент,сега взимам от Детското кисело мляко,то е по-високо маслено,но е много хубаво.
Децата поне до 2години трябва да ядат пълномаслени млечни продукти (поне 2%, а по-добре 3.6%). Да не говорим, че в болшинството обезмасленипродукти слагат хидрогенирана растителна мазнина.

Съжелявам, че спамя, но имам молба.
Преди време бях намерила в нета изследвания на комисията за защита на потребителите. Имаше данни за всички известни производители на млечни продукти и оценки за качеството. В тоя доклад имаше информация за това, в кои продукти има опасни бактерии; в кои има сухо мляко, нишесте и т.н. без това да е отбелязано на етикета; на кои пише , че са с жива закваска, всъщност са със суха и т.н. Ако някой е попадал на тоз доклад - моля дайте линк.
След като го прочетох спрях да купувам незряло сирене и кашкавал, както и мляко от малки безизвестни мандри, в които се предполага, че няма лаборатории, няма контрол и прочие. Та по темата - купувам Верея, Фибела

Това не беше ли едни изследвания, според които излизаше, че млеката на Данон въобще не съдържат млечно кисели бактерии.
Мисля, че Бор Чвор беше на едно от първите места по съдържание на бифидо бактерии. Ще се опитам да намеря линка.

# 27
  • Мнения: 567
Родопея - 2 %. Остави го извън хладилника и ще видиш, че бързо се разваля.
Защо никой досега не го е споменал  newsm78 Да не съм изпуснала нещо?

Това което издирвате не беше ли в нашия форум, в нещо като черен списък на продуктите, които да не купуваме

# 28
  • Мнения: 5 539
Родопея е чудесно, да. Забравих  да го спомена, защото напоследък не го зареждат в нашия супермаркет.

А онова изследване на различните марки кисели млека, за което стана дума, е отпреди 3-4 години поне. Оттогава колко вода е изтекла, и фактите едва ли са актуални вече.

# 29
  • Варна
  • Мнения: 152
По отношение съдържанието на бифидус бактерии- единственото мляко, скоето успях да заквася мляко вкъщи е Добруджанче. Повярвайте ми пробвала съм със 7-8 марки кисело мляко и само с това се захвана.

Общи условия

Активация на акаунт