Cordon bleu

  • 3 979
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 27 524
Белгийците нямат някаква типична кухня, нито някакви техни специалитети, освен два-три. Тук ви предлагам един от тях, който е лесен и вкусен, за тези, които си позволяват пържено  Simple Smile

4 тънки парчета месо - свинско или телешко
4 резена шунка
8 резена кашкавал

За панировката - едно яйце и галета

Разплесквате с чук за месо на тънки парчетата месо и срязвате всяко наполовина. Слагате кашкавал, отгоре шунката и накрая пак кашкавал. Отгоре слагате другата половинка на месото и захващате с клечки за зъби. Яйцето си разбивате в една чиния, в другата сипвате галетата. Овалвате в яйцето, след това в галетата и пържите в сгорещена мазнина от двете страни. Преди сервиране махате клечките или поне предупреждавате за тях  Mr. Green
Аз замествам едното парче кашкавал със сирене Бри или камамбер (изрязва се мухъла). Става и с пилешко, по-крехко е.  Peace




# 1
  • София
  • Мнения: 15 469
Блонди, много апетитно изглежда!Започнах да преглъщам, въпреки многото ядене през последните дни!

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 2 102
Яла съм Cordon bleu приготвено в ресторант и много ми хареса. Ще пробвам твоята рецепта със сигурност.   bouquet

# 3
  • Мнения: 9 109
Белгийците нямат някаква типична кухня, нито някакви техни специалитети, освен два-три. Тук ви предлагам един от тях.....

който обаче си е чисто френски  Peace

Във Франция важни личности са получавали  орден Saint Esprit - т. нар. "синя лента" (Courdon bleu), създаден 1578 от френския крал Heinrich III,  за особени заслуги. Сред тях са били и известни готвачи. Един от тях е приготвил по този случай пълнените телешки шницели, които ги кръстил на ордена.................Оригинала на рецептата е с телешки шницели


Истината е, че независимо кой си го присвоява като негов специалитет, Courdon bleu е страшно вкусен  Blush У нас определено пилешкия е на почит 

# 4
  • Мнения: 27 524
А, да, сигурно е френски, за белгийците си остават вечните им пържени картофи  Grinning
Мерси за  историята не знаех  Simple Smile
Какво зеленко слагаш вътре?  Blush

# 5
  • Мнения: 9 109
за любимия - магданоз  Sick  Казва, че е вкусно  Rolling Eyes Rolling Eyes

за останалите нищо  Laughing  . Зеленото е на салата

# 6
  • Мнения: 2 439
Това е една любима рецепта за семейството ни, правим я обаче с пушен кашкавал и в панировката слагаме малко царевично брашно.

# 7
  • Мнения: 1 906
Ох, адски апетитно изглежда, но дали има начин да не се пържи  Blush

# 8
  • Мнения: 3 315
изглежда много вкусно - ще го пробвам
Блонди   bouquet

# 9
  • Мнения: 27 524
но дали има начин да не се пържи  Blush

Предполагам, че ще стане без проблем печено в тавичка с повече мазнина и на силно загрята фурна, а и тавата с мазнината също силно сгорещени, да цвърчи олиото  Peace

# 10
  • Мнения: 2 374
Това изглежда невероятно,ще го пробвам със сигурност.

# 11
  • Мнения: 9 109
За да се избегне пърженето, може да се направи в тавичка - застлана с хартия за печене или фолио. Без мазнина. Потапят се в яйце, галета и в тавата. В загрята на 220*-250* фурна за 7-8 мин са готови. 
Ако има мазнина и цвърчи, по-добре си го пържи. И без друго е по-вкусно  Laughing пържено. Но пък се губи идеята на здравословното.

извинявам се за намесата  Blush

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 19:46 от пеп-4o

# 12
  • Мнения: 214
и  аз  го  харесвам.

# 13
  • Мнения: 143
Страхотно.Благодаря Блонди,сина ми го обожава ,но досега  съм вземала само полуфабрикат,на мен не ми хареса .Това мисля да го направя и съм сигурна ,че  всички ще си оближат пръстите   Hug .

# 14
  • Мнения: 27 524
досега  съм вземала само полуфабрикат,на мен не ми хареса .

О, и аз съм взимала замразени и са  Sick Не ги харесвам и аз, домашните нямат нищо общо, опитай  Hug

# 15
  • Мнения: 940
Да, полуфабрикатите са мега гадни. Иначе такива съм правила. Понякога слагам други видове сирена--синьо, маасдам или пък пушен кашкавал или гауда.

# 16
  • Мнения: 466
Блонди , огромно благодаря, че ме подсети за това. Яла съм в ресторанти, но никога не бях опитвала да го направя. Първия път го направих само с шунка и кашкавал, но днес -  пилешко месо с шунка и топено сирене. Стана превъзходно.   bouquet

# 17
  • Мнения: 2 803
Блонди, много апетитно изглежда!Започнах да преглъщам, въпреки многото ядене през последните дни!

 Peace Ще го пробвам.  bouquet

# 18
  • Мнения: 123
Чудесно предложение!!!!!
 Hug
От кога не съм го правила.......... newsm78

# 19
  • Мнения: 134
 Както винаги рецептите ти са страхотни.   bouquet

# 20
  • Мнения: 321
Аз го правя върху хартия за печене и след яйцето го овалвам в хлебни трохи, а не в галета. Слагам го в загрята фурна. Става много вкусно,по здравословно, освен това бързо и нищо не миеш след това Laughing

# 21
  • Мнения: 27 524
Тия хлебни трохи ти ли си ги правиш?  Blush

# 22
  • Мнения: 321
Да .Просто натрошавам хляба с блендер или с ръце ако е по стар. По същият начин правя шницели от месо/ пилешко,пуешко свинско..../ като го оставям да престои 1 нощ в хладилник, обилно намазано с майонеза,подправена ако желаеш с чесън на прах и др.сухи подправки. След това както е добре омазано ,овалвам в тези трохи,подреждам върху хартия за печене и в загрята фурна на 200 гр. пека за 20-25 мин.

# 23
  • Мнения: 321
Така правя и мидени"пръжки" както писах в друга тема Laughing

# 24
  • Русе
  • Мнения: 659
И аз пробвах рецептата със свинско месо - стана страхотно. Благодаря за рецептата, Блонди  bouquet

# 25
  • Мнения: 1 523
На мен пък полуфабриката ми харесва,но задължително ще пробвам да си го приготвя у дома,не изисква кой знае колко време и усилия.

Общи условия

Активация на акаунт