Солен кекс
Продукти:
3 яйца
¾ ч.ч олио
¾ ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1 ч.ч. натрошено сирене
100 гр пресен салам или наденица
3-4 варени моркова
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
Магданоз
Джоджен
Девесил
Маслинки
2 ч.ч. брашно
Ким за поръсване отгоре
Приготовление:
Продуктите се бъркат в дълбока купа с вилица, като се добавят по реда, в който са написани. Стръковете лук и чесън се нарязват на около 2 см, маслинките без костилки, подправките може и сушени, морковите нарязани. Изсипвам в кексова форма, намазана с олио и поръсена с малко брашно, заглаждам отгоре, че става рошаво, поръсвам с ким и се пече. Сервирам нарязан като кекс. Пробва се с клечка, да не остава сурово тесто по клечката. Понеже не съм привърженичка на пресните салами, замествам с нарязана шунка. Може да се пропусне някоя от съставките, ако я нямате или да заместите с друга подходяща. Вади се, като поизстине, да не се счупи. Обикновено не стигам до снимка, защото се омита много бързо.