Рецепти за Actifry

  • 324 481
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 1 440
  • sofiq
  • Мнения: 1 580
Здравейте,  съжалявам ако въпросът ми не е за тук, но съм в голяма дилема между двата уреда, като май повече клоня към actifry. За момента сме 2ма възрастни с едно дете . Ще се радвам да получа съвети

Ние имаме един от първите модели на Тефал(няма никакви програми,само копче за спиране и пускане и подвижен таймер),избрах го защото има бъркалка,пускам уреда и настойвам таймера,взимам таймера в мен и като даде сигнал,че времето е свършило отивам ,вадя и сипвам да хапваме.Нашия уред ползваме основно за картофи,ние също сме двама и дете.Правила съм в него тиквички,крилца,панирани хапки....все неща които у дома не са особено харесвани от мъжа ми и детето и си остана уред основно за картофи(които в този уред стават превъзходни само с една супена лъжица олио).Най-важно е да си прецените какво искате основно да готвите в него,за бутчета,пържоли,цяло пиле другия модел ще е по-подходящ,но за картофи,тиквички,моркови и др. ще трябва да следите и разбърквате по време на готвене.

# 1 441
  • София
  • Мнения: 2 923
След опита, който имам с уреди от 3 марки, не бих купил нищо с капацитет под 1.5кг сурови картофи за едно "пържене". Бъркалката е незаменима при пърженето на картофи. Замества я цилиндричната въртяща се кошница при някои марки и модели, но отново с ограничен капацитет от около 850 грама суров продукт. Ако трябва да съм съвсем честен, сега бих си купил нещо от този род - https://www.emag.bg/multifunkcionalna-air-fryer-furna-s-goresht- … mp;scenario_ID=52 , но с подусловието, че пърженето на картофи ще е компромисно - обемът на въртящата се кошница е най-много около килограм сурови картофи и за повече от двама души се налага пускането на втора кошница. За сметка на това, има още доста приставки, които увеличават възможностите за разнообразно готвене.

# 1 442
  • Мнения: 610
Здравейте,  съжалявам ако въпросът ми не е за тук, но съм в голяма дилема между двата уреда, като май повече клоня към actifry. За момента сме 2ма възрастни с едно дете . Ще се радвам да получа съвети

Ние имаме един от първите модели на Тефал(няма никакви програми,само копче за спиране и пускане и подвижен таймер),избрах го защото има бъркалка,пускам уреда и настойвам таймера,взимам таймера в мен и като даде сигнал,че времето е свършило отивам ,вадя и сипвам да хапваме.Нашия уред ползваме основно за картофи,ние също сме двама и дете.Правила съм в него тиквички,крилца,панирани хапки....все неща които у дома не са особено харесвани от мъжа ми и детето и си остана уред основно за картофи(които в този уред стават превъзходни само с една супена лъжица олио).Най-важно е да си прецените какво искате основно да готвите в него,за бутчета,пържоли,цяло пиле другия модел ще е по-подходящ,но за картофи,тиквички,моркови и др. ще трябва да следите и разбърквате по време на готвене.
За картофи и за бутчета и други меса също мисля да го ползвам+ребра, кюфтета...  , за цяло пиле, общо взето като върна лентата може би правя веднъж годишно , тъй че не ми е водещо това. За останалите неща , няма ли да е подходящ и защо? Четох ,че просто може да се махне перката.

# 1 443
  • Добрич
  • Мнения: 5 458
1 кг според мен е малко. Ние сме трима и ползваме размер ХL.
Ако махнете бъркалката, трябва да бъркате Вие.
При въртящата кошница няма нужда от бъркалка, но тя събира малко. Идеална е за кюфтета, но с подложка ( може и от готварска хартия) , че иначе залепват.

С бъркалката нямате ангажимент. Наведнъж беля 2 кг сурови картофи и стават с едно пускане. Печен пипер  патладжан , тиквички, зеленчуци със сос и пр. Всичко става вкусно. Ребра не бих сложила, за да не надраскат купата.

# 1 444
  • София
  • Мнения: 2 923
Основният недостатък на актифрая е, че купата прилича на форма за кекс с дупка в средата. Дори да се махне бъркалката, остава конуса около задвижващия механизъм, който пречи за свободното подреждане на продуктите дори и без бъркалка. Правил съм по 6 малки бутчета директно с бъркалката. Три големи бутчета без бъркалка с наглеждане и обръщане. Тарелка с готови кюфтета 8 бр. за 3-4 минути без бъркалка и после за 10-тина минути с бъркалка. Рататуй (около 2 кг сурови продукти) с бъркалка. Печена тиква на по-едри небелени парчета без бъркалка и без захар, за да не се карамелизира по купата, че няма чистене после. Втори недостатък - отделената мазнина остава в купата и на финала започва истинско пържене "в собствен сос". И все пак - най-добрият съветник е собственият опит. Купувате това, което ви се струва най-подходящо и пробвате. После следващия уред и така, докато намерите вашия Simple Smile.

П.П. Ползвал съм такива уреди:

Тефал ХЛ 1.5кг. Изгоря.

Боклукът на Делимано. Не ме устройва липсата на бъркалка и малкия обем на същинската кошница от 0.8 кг сурови продукти. Понеже беше купен по настояване на майка ми, сега прашасва някъде по нейните шкафове.

В момента ползвам такъв, който се явява комбинация от двата показани по-горе и е кръгъл вариант на мини фурната, която посочих в предишния пост.

П.П. Най-големият недостатък на тези уреди е самата им кръгла форма Simple Smile. За това посочих като най-подходящ компромисен вариант мини фурната с горещ въздух.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 07:19 от Mунчо

# 1 445
  • sofiq
  • Мнения: 1 580

За картофи и за бутчета и други меса също мисля да го ползвам+ребра, кюфтета...  , за цяло пиле, общо взето като върна лентата може би правя веднъж годишно , тъй че не ми е водещо това. За останалите неща , няма ли да е подходящ и защо? Четох ,че просто може да се махне перката.

Като се махне бъркалката остава дупка по средата,това е единия недостатък,другия е,че при печене на месо мазнината която пуска си остава на дъното и реално месото си се пържи в собствената мазнина и става по-мазно.Аз си купих допълнителна решетка точно с цел като пека месо и риба отделената мазнина да пада долу и те да не плуват в нея.Много добре стават,но обема на кошницата е много малък,събирам 4-5 бутчета.

# 1 446
  • София
  • Мнения: 2 923
На самата бъркалка на Актифрая има знак, който показва до къде може да стигне максималното ниво на течност в купата, преди да потече през снадката на конуса. При по-старите и по-евтините модели изобщо не може да се ползва течна съставка (сос), защото почти веднага протича. Ако имате поне един сръчен член от семейството, който е на ти с бормашина и гаечни ключета, можете да си направите от парче неръждаема ламарина, нещо като скара/второ дъно, което да елиминира пърженето в собствената мазнина и да увеличи обема на продуктите, които може да се заредят на един път. Естествено, скаричката се ползва без бъркалката, седейки на 15-тина милиметра от дъното на купата.

# 1 447
  • Мнения: 610
Благодаря, по написаното може бе ще се ориентирам към airfryer. Видях, че има по големи  на тефал 1.6 кг. Няма никой сръчен, пък не ми се иска да дам 400 лева и да правя промени.Погледнах и големите actifryr ... не знам до каква степен кръглата форма е пречка. Видях , че тефал ххл е с квадратна кошница.

# 1 448
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Ползвам актифрай откакто го има на пазара. През годините съм сменила няколко. У нас е основно за картофи. Скоро купих и аирфраер Вортекс. На него приготвих кюфтета, риба.... И ми хареса. Всъщност единствено картофи не съм правила, за да сравня, но подозирам че ще ме дразни необходимостта от разбъркване. Май не помогнах много Blush

# 1 449
  • Мнения: 610
Ползвам актифрай откакто го има на пазара. През годините съм сменила няколко. У нас е основно за картофи. Скоро купих и аирфраер Вортекс. На него приготвих кюфтета, риба.... И ми хареса. Всъщност единствено картофи не съм правила, за да сравня, но подозирам че ще ме дразни необходимостта от разбъркване. Май не помогнах много Blush
Точно! Не би ми коствало нищо да разбъркам нещо 1 , 2 пъти. Затова и питах дали бъркалката е нещо, за което си заслужава. До момента разбрах, че формата е кофти. Ние хапваме доста кюфтета, ребра, картофи, тиквички... разбрах и също така  че ако ползвам кошницата на актифрайера се налава ощи повече обема, та затова се чудя дали да не заложа направо на тефал ххл

# 1 450
  • София
  • Мнения: 4 011
Аз съм с ххл на тефал, предимно заради големия обем. Формата не ми е проблем, събирам си всичко от което имам нужда. Кошница имам, но я ползвам много рядко, тя не събира почти нищо. Течни рецепти не съм изпробвала още, но една приятелка редовно праеи и е доволна. Баница, кекс и тн. също не съм, но пак тази приятелка каза, че стават без проблем.

# 1 451
  • Мнения: 98
Аз съм с Косори 5,8 и 1700 вата. Големината е важна и ватовете са важни. Косорито е с квадратна форма, купих го от Амазон, много продавана марка с добри отзиви. Ако си бях в България, щях сигурно да си купя Вортекс.

Та уж голям, ама то на пластове не може да се реди, щото въздухът няма откъде да минава, та си ползвам само на един ред нещата. А като са на един ред, стигат за двама.

# 1 452
  • София
  • Мнения: 2 923
Кусури Simple Smile може да се купи и в България, но си е все същото дърво като всички други без бъркалка. Уж има сигнал за момента на разбъркване, но това не прави работата с него по-малко досадна. Е, има и едно предимство поне на теория - явно събира около 1.5 кг сурови картофи. С други думи, с едно 'пържене" ще се наядат 3-ма възрастни, добавяйки си по някоя наденичка или кюфтенце Simple Smile.

# 1 453
  • Мнения: 98
Косори е най-продаваната или една от най-продаваните марки фраери в света, за България не знам.
Може би щото е на добра цена, не знам актифрая на каква цена е, Косорито го взех за 100 евро ноември месец, във френския амазон имаше 52 хиляди продажби тогава, сега са 63 хиляди само на единия модел. Актифрая има общо към 2 хиляди продажби и това в родината на Тефал, където имат гаранционно обслужване, а Косорито е американско или канадско, не знам.

# 1 454
  • София
  • Мнения: 1 464
Аз не зная кой как ги калкулира тези продажби точно. Мога да кажа, че в Англия не са популярни тази марка уреди. Изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт