Рецепти за Actifry

  • 326 946
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 55
Много неприятно. Да не би бъркалката да не е била поставена хубаво ? В началото и аз имах случай, в който спря да се върти и следвайки инструкциите от упътването просто я натиснах леко и тя си тръгна. Надявям се бързо да ви помогнат в сервиза.

# 76
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Ninche, дано бързо да ви го оправят и да си работи безпроблемно после!

Да кажа че пробвах и цаца да изпържа - оваляна в брашно и с 2 лъжици зехтин - стана хрупкава като по капаните на плажа, но без характерния гаден вкус на олио Simple Smile Определено следващия път пак там ще я изпържа, може би ще сложа още малко олио или вода newsm78

# 77
  • Мнения: 258
 Ninche , много жалко, дано го оправят бързо.
Може да си окаже, че и аз ще имам проблем, защото правих сос за спагети и когато вдигнах тавата под нея имаше течност и то доста. Нямам идея докъде е стигнала и се притеснявам, че може да даде фира уредчето ми.
Това с цацата ме впечатли. Брашното на място ли си беше? И колко горе-долу беше количеството на цацата?

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 10:19 от РОНГО

# 78
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Това с цацата ме впечатли. Брашното на место ли си беше? И колко горе-долу беше количеството на цацата?

Брашното си беше по рибата. Имаше и малко в тавичката, но количеството беше незначително Hug А рибата беше около 700 гр

# 79
  • Мнения: 55
Окуражена от успеха с доматения сос днес сготвих и боб с наденица (в моя случай кърначета нарязани на парчета). Количествата на продуктите и времето за готвене спазих по рецептата, която съм пуснала. Единствената разлика е, че вместо 150 мл сайдер (ябълково вино) сложих 50 мл вода - въпрос на вкус. Намалявайки течността не ми се наложи да сгъстявам соса с брашно или нишесте и всичко беше готово за 25 мин. Наденичките (кърначетата) се запичат много добре независимо, че се готвят с доматите и боба и за мен това е много удобно, защото ми спестява печенето им във фурната когато приготвям това  ястие по "конвенционалния" начин.

# 80
  • Мнения: 20
Здравейте Мами,
Аз съм  Гого, току що се регистрирах. Вашият моабет за Актифрай ме накара да отида и да го купя. Пиша ви само за  Здрасти, но имам сходен уред  от преди 5-6 години, но той статично обдухва продуктите с горещ въздух, както тука, но не се разбъркват и т.н. Та, понеже много обичам  техниката, а съм  и инженер, а и феминист, и готвя, по стечение на обстоятелствата, ще се включа много активно в темата, но след празниците, когато ще мога да го пробвам. Естествено провалът с тиквичките възбуди интереса ми и мисля, да се пробва с тиквички на кубчета, 1.5 на 1.5 см, а другото е вместо брашно, в много малко вода се размива една супена лъжица нишесте - чисто, за готвене, не десертно, и в тая каша се овалват тиквичките. Това съм правил с пилешки дробчета на тиган и резултатът е положителен. Който смее да пробва.
Последно, впечтален съм от правописа на участничките - невероятно, но е отличен. Не знаете какво е в любимия ми форум за ножове, кво писане пада - немате идея, но хората са си хора - не е задължително да се пише коректно в един форум, тука си говоримЕ. Ако не мога да отговарям редовно, то е щото са ми много задачите - много приятно ми беше да се запознаем!  bouquet

# 81
  • Мнения: 258
Добре дошъл, Гого! И на ме ми е приятно Grinning и ще чакам инженерно-кулинарния подход към тиквичките.

# 82
  • Мнения: 20
Ронго,
Една тема за размисъл - този уред не е български, ония на запад ползват само цукини, ония тиквички с тъмнозелената кора, които вътре са жълти и много по-сухи от нашите. Сигурно ще стане вкусна манджа, но няма да са нашите пържени тиквички.
И един въпрос - някой ползвал ли е в този уред тия измислици "Малки тайни", които не съм ползвал досега, защото имам чувството, че са само от консерванти? newsm78

# 83
  • Мнения: 20


[imghttp://www.gogotattoo.snimka.bg/album.php?album_id=366246&pid=11669132][/img]
Не намерих цукини никъде. Това са един кг обикновени тиквички, нарязани на ренде Бьорнер на най-едрото - 10 на 10 мм, половин час се отцеждат със солта в цедката на мивката и ги разбърквах. Подсуших ги на кърпа горе-дору и поръсих поне 3 лъжици брашно, после - в уреда и отгоре 2 лъжици олио. Времето го удължавах на два пъти, но е около 40 мин. Много за вкусни, башка че, брашното се позапържи, независимо, че е около тиквичките - най-лошото е, че ото един килограм излиза количество за един човек за едно ядене. Нямат вкуса на пържените тиквички, но са сухи и стоят, като печени.
Това можах!

# 84
  • Мнения: 20
Тия снимки винаги са проблем.
[urlhttp://www.gogotattoo.snimka.bg/album.php?album_id=366246&pid=11669132][/url]
http://www.gogotattoo.snimka.bg/album.php?album_id=366246&pid=11669131
[urlhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=366246&pid=11669137][/url]

# 85
  • Мнения: 258
Гого, тиквичките изглеждат доста по-добре от тези, които успях да докарам при последния опит. Дали да не опитам пак newsm78
Относно малките тайни, аз съм ползвала, но на друга фирма и бяхме доста доволни от крайния резултат. Беше някаква подправка за крилца - примерно "кентъки". Не съм се задълбочавала в/у съдържанието на тези подправки,  най-вероятно в тях няма почти нищо истинско, но нали човек трябва да пробва... Спокойно може да минеш и без "тайни" малки или големи Joy

# 86
  • Мнения: 20
Ронго, видях, че пишеш по нощите, та да кажа - правих едно агнешко, но то не пусна никаква вода, което беше ентусиазиращо, но после остана жилаво и си искаше доваряването, но пробвах при варенето един таен фикс "бешамел за фрикасе", който не беше зле, заедно с граха, който добавих, тъй или иначе се изяде. Сигурен съм, че пилешкото и свинското няма да имат тоя проблем, но попаднах на подводна мина, прекрасно нарязаният на полумесеци червен лук взе да се омотава и да се лепи пос тените на тавата и, което е залепено, изгаря и трябва да се вадиииии.
По-важното - видях, че рекламират един нов уред по Телешопите за двеста трийсет и няколко лева, но му забравих името- Той е голяма йенаглас тенджера с капак, в който има реотани, вентилатор, халоген и инфрачервена технология - това запомних. Та аз ползвам такъв от преди 5 години, и беше над 400 лева, но сега иновацията са халогена и инфрачервените пинизи. Ако те интересува и го откриеш по нета - мога да дам полезна информация. Най-малкото пече едновременно 6 големи пилешки крака, а принципът  е сходен с Actifry, пак пече с горещ въздух, но не ги врътка.
Чао,
Гого

# 87
# 88
  • София
  • Мнения: 553
Здравейте !
Нашият уред си е обратно вкъщи и е добре  Simple Smile Вече отново се ползва по предназначение за любимите картофки. За съжаление обаче нямам много време да пробвам и други неща.
"Малки тайни" рядко ползвам, но когато правих кюфтетата, ги правих именно с микса на Малки тайни и станаха много добре. Единствено щях да ви питам по колко бройки слагате, тъй като аз се боях да сложа по повече, за да не се разкашкат бъркайки се и слагах само по 5-6, което пък отне повече време.
Ще продължавам да следя темата с интерес, както и да се включвам ако направя нещо ново.

# 89
  • Мнения: 258
Май не броих кюфтетата, но може би бяха 11 или 12. Тавата беше пълна

Общи условия

Активация на акаунт