Ястия, приготвени в плик /рецепти, тънкости и снимки, разбира се/

  • 155 829
  • 318
  •   2
Отговори
# 30
  • Варна
  • Мнения: 777
Ние днес правихме "Сочно пиле с паприка",не е кой знае какво и не е по-сочно от пилето,което мятам в йената...Освен паприка,има още риган,босилек и мащерка(не са ми любими),горе-долу става за ядене.

# 31
  • Мнения: 1 906
Ние днес правихме "Сочно пиле с паприка",не е кой знае какво и не е по-сочно от пилето,което мятам в йената...Освен паприка,има още риган,босилек и мащерка(не са ми любими),горе-долу става за ядене.

Това с готовите фиксове ли го правиш  Thinking ?

# 32
  • Сливен
  • Мнения: 894
ако може рецептата и за дробчета baby_neutral
и на рекламата май плика не е надупчен newsm78
или греша Blush

# 33
  • Мнения: 5 001
А аз никога не можах да изпека нещо и да ми хареса в плик ooooh!
Все ми прегарят пликовете,макар,че не пека на силни градуси....И все ми изтича сос от плика(нали се дупчи с игла отгоре...) и така или иначе пак ми цапа тавата... Rolling Eyes
Нещо явно не схващам как да го използвам...

Та си пека в йената за по-сигурно  hahaha hahaha hahaha

# 34
  • Мнения: 7 474
Аз не бях готвила в плик, докато не взех фиксовете и много ми хареса.
Обаче на тях не пише да се дупчат и аз не ги продупчих, после си купих само пликове,
тах ги продупчих-разлика нямаше и в двата случая се надуват и става еднакво  Thinking
Пекох пилешко и свински пържоли, сега ще пробвам и със зеленчуци как ще стане.
Ще пробвам и със сметана и кисело мляко дали ще стане Thinking

# 35
  • Мнения: 11 607
Пекох пилешко и свински пържоли, сега ще пробвам и със зеленчуци как ще стане.

Замразени зеленчуци, когато ще използвам за пица, ги правя точно в плик и МВ. Слагам ги в плика, дупча и за няколко минути са готови. След това ги ползвам за пицата.

Пробвах със сметана един път.......Или аз не го направих добре - пробвах картофи, пиле и сметана или просто не е много удачно да се използва сметана в плик. Ще чакам и ти да споделиш. Peace

# 36
  • Мнения: 7 474
Пресича ли се? newsm78

# 37
  • Мнения: 11 607

Не...залепна ми по стените на плика и в крайна сметка не си личеше много,че е имало сметана....

# 38
  • БГ
  • Мнения: 1 162
Ооо, това е любимият ми начин на готвене - лесно, вкусно и чисто!!! Купувам пликове на различни фирми и различни размери и досега не съм имала провал. Винаги дупча плика отгоре с игла на 15-20 места. Пликът винаги се издува и тавата трябва да е така разположена, че плика никъде да не опира по фурната. Купувам си готови миксове на Котами - за пиле, за пържоли, за риба. Подреждам си в плика пресни или замразени меса/риби, поръсвам ги отгоре и отдолу с необходимата подправка, в страни подреждам разни зеленчуци - картофи, моркови, лук, гъби, не слагам мазнина, а добавям 1 каф. чашка бульон или бяло/червено вино или бира. На 200 градуса, за около 40 мин ястието е готово, ако реша да го запека, вадя тавата от фурната, режа горната част на плика с ножица и слагам на горна решетка за около 10 мин, а тавата ми остава чиста.

# 39
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
stefaniika, направо ме зариби с тези подробни обяснения!  Peace
Аз досега 2 пъти съм пробвала да пека в плик и нещо все не съм уцелвала.......  Sad
Мисля тази седмица да се пробвам с някоя рибка в плик!  Peace Ще я направя точно както си описала! Благодаря за подробните описания!  Peace

# 40
  • Мнения: 5 001
Абе и аз чета темата ,та дано се науча,ама....
А как не изтича течността,която се слага в плика?

# 41
  • Мнения: 1 110
А как не изтича течността,която се слага в плика?

Аз пък се зачудих как на теб ти изтича соса ...
С пликчетата се продават и вързанки за тях.  Да не би да не ги връзваш newsm78 ?
Технологията е много простичка - слагаш всичко в плика, връзваш (има и едни, които са като закопчаки, но не помня на коя фирма бяха), дупчиш плика на поне 10-на места и хвърляш в печката.

Аз не харесвам как стават задушените картофи и въобще всякаквите зеленчуци. Предпочитам да ги правя в керамичен или стъклен съд. Виж месата са друга работа - там провал с плик просто няма.

И аз се заинтригувах от рецептата за пилешки дробчета в плик. Може ли да я споделите? Grinning

# 42
  • Мнения: 2 382
Относно изтичането на течността- тя е малко количество.Аз слагам една к.ч.Дупките са на горната страна на плика и никога не ми изтича.За да не залепват нещата вътре, слагам малко брашно и го разнасям хубаво по целия плик.Каквото остане, го изхвърлям.Т.е. вътре не трябва да има брашно, а само да са напудрени стените.

# 43
  • Мнения: 2 950
Момичета, задължително ли е да има някаква течност - олио, зехтин, вино, бира или вода?  newsm78

# 44
  • Мнения: 7 474
Момичета, задължително ли е да има някаква течност - олио, зехтин, вино, бира или вода?  newsm78

Аз не слагам нищо, месото си пуска и даже ми остава сос.

Общи условия

Активация на акаунт