Обичате ли палаченки- рецепти с палачинки!

  • 24 062
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 7 474
Аз много ги обичам със смлян и запържен кренвирш напълнени. Crazy
и заляти със сметана.
А това е мързеливата палачинково руло

# 31
  • Мнения: 129
страшно обичам палачинки  Crazy и домочадието също не им прощава  Laughing
от известно време правя палачинките по рецепта от една немска готварска книга за начиниещи  Peace според нея, наред с обичайните продукти брашно, яйца и прясно мляко, в сместа се слагат също така 2 лъжици разтопен маргарин (или масло) и ванилия  Peace стават супер мекички  Grinning

# 32
  • Мнения: 4 070
Някой от вас ползвал ли е смес за готови- американски палачинки. Май се казват капкейк или подобно, но не мога да намеря никъде???

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 13:51 от gundie

# 33
  • Мнения: 355
Моята борба с палачинките е стара и неравна. Каквото и да правя те стават жилави. Отделно, не мога да уцеля пропорциите на брашното, яйцата и млякото, а явно моето усещане за гъстотата е направо абстрактно. Моля, ако някой е благосклонен да сподели съвет за палачинки с 1 яйце. Благодаря от сърце  bouquet!

# 34
  • Мнения: 115
За Мишанка!
Мишанка, и аз имах същият проблем докато не ми казаха точните пропорции на брашното и млякото или водата. Ако нямаш мляко може да го заместиш само с вода и съотношението брашно /вода е 1 чаша брашно с една чаша вода, ако имаш мляко тогава съотнешението е 1 чаша брашно с 2чеши мляко, ако пък мимаш малко мляко може да направиш така: 1 чаша брашно с 1 1/2 чаша смес вода и мляко, но пак тук с млякото трябва да прецениш колко масленост и това с което ще ги правиш. Сега с едно яйце аз не съм ги правила, но към тази рецепта трябва да прибавим поне 2 яйца и задължително , когато ги вадиш от тигана ги намазваш с масло от едната страна и всяка следваща редиш върху друга и ги мажеш все така, стават много вкусни , мекички и крехки

# 35
  • Мнения: 1 777
Някой от вас ползвал ли е смес за готови- американски палачинки. Май се казват капкейк или подобно, но не мога да намеря никъде???
Американските палачинки се казват - пенкейк. Simple SmileКъпкейка прилича на мъфин украсен с фростинг. Simple Smile
Готова смес не знам къде се продава,но тук във форума  има много рецепти за пенкейкс.

# 36
  • Мнения: 4 070
Някой от вас ползвал ли е смес за готови- американски палачинки. Май се казват капкейк или подобно, но не мога да намеря никъде???
Американските палачинки се казват - пенкейк. Simple SmileКъпкейка прилича на мъфин украсен с фростинг. Simple Smile
Готова смес не знам къде се продава,но тук във форума  има много рецепти за пенкейкс.

Мерси много ще потърся- значи са ме заблудили за превода.

# 37
  • Мнения: 115
това за което пита gundie е Скотиш панкейк " Scottish pancake" - / http://trembomenglishversion.blogspot.com/2007/02/scottish-pancakes.html /, иначе панкейк е нашта палачинка - тънкау която всички ние познаваме или както им казват на френски Креп " crêpe"!

# 38
  • Мнения: 115
ето и рецептата която намерих- е малко е на английски , но понеже в момента ме мързи да я превеждам, ако някой прояви интерес ще се напъна и ще преодолея мързела и ще я дам и на български:

Here it goes:


½ teaspoon white wine vinegar

150ml milk – room temperature

110g plain flour

½ teaspoon bicarbonate of soda

1 egg

1 tablespoon vegetable oil

1 tablespoon golden syrup


Put the vinegar into the milk and set aside. Put the flour into a bowl and add the bicarbonate of soda. In another jug or bowl add the egg, oil and then with the oily spoon measure the syrup in and whisk everything together. Add the vinegary milk, and then add the jug of wet ingredients to the dry, whisking to a batter.

Heat a flat griddle or heavy non-stick pan with no oil. Add 1 ½ tablespoons of batter to make each pancake, and then when bubbles appear flip them over to make them golden brown on either side.

# 39
  • Мнения: 930
обичам палачинки с шоколад newsm64

# 40
  • Мнения: 4 070


150ml milk – room temperature????
1 tablespoon golden syrup




Какво мляко? И какъв е тоя сироп?? Освен това малко се изненадвам за оцета, но май и др път съм го чувала- като се замисля.

# 41
  • Мнения: 1 777
това за което пита gundie е Скотиш панкейк " Scottish pancake" - / http://trembomenglishversion.blogspot.com/2007/02/scottish-pancakes.html /, иначе панкейк е нашта палачинка - тънкау която всички ние познаваме или както им казват на френски Креп " crêpe"!
Не мога да се съглася с теб,че пенкейк е нашта палачинка.Нашите палачинки са френските grepe.
Ето снимка на пенкейк

снимка на grepe

# 42
  • Мнения: 115
млякото е прясно , а пък golden sirop  е рафиниран сироп от захарна тръстика с добавка на захар, той се ползва всъщност , като земестител на меда при случайте ,когато някой не обича мед, така че спокойно на негово място може да се сложи мед   chef

# 43
  • Мнения: 115
ех Пети, че нали Креп е на френски палачинка , а пък на английски е панкейк, а същите снимки ги има / само че не точно твойте де  Wink / и тук в този линк http://trembomenglishversion.blogspot.com/2007/02/scottish-pancakes.html - и се казват оригинал Скотиш пънкакейк, но аз  не искам да влизам в спор с теб , просто пратих това което може да се намери в нета, аз съм живяла в чужбина и точно това бяха Скотиш панкейковете , който съквартирантката ми англичанка доста време ги представяше за свое домашно пройзводство, като ги правеше от готовите купени на прах по супермаркетите, докато не я разкрих  Mr. Green

# 44
  • Мнения: 4 070
млякото е прясно , а пък golden sirop  е рафиниран сироп от захарна тръстика с добавка на захар, той се ползва всъщност , като земестител на меда при случайте ,когато някой не обича мед, така че спокойно на негово място може да се сложи мед   chef


ААА да , това да не е кленов сироп с който ги заливат дебелите американци??? newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт