Почистване на керамичен котлон

  • 108 402
  • 130
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 5 393
Вчера пробвах стъргалката- доволна съм как действа. Печката ми е почти като нова.  Въпреки якото търкане, повърхността не се надраска.

# 76
  • София
  • Мнения: 10 858
Здравейте! Преди две-три седмици във форума, но в друга тема, прочетох за препарата К2R - почиства стъклокерамика, фурни, огнеопорно стъкло и др. ...

Какъв е този препарат? Не съм го чувала и ми е интересно. Къде се продава?

# 77
  • София
  • Мнения: 6 210
Вивиан, препарата е във флакон и излиза като пяна. Просто пръскаш върху плота, фурната, аз го ползвах и за една доста загоряла йена. В упътването пише, че за силно замърсени повърхности може да се остави да действа 24 часа, за не толкова замърсени - 1 час, за ежедневно почистване - пръскам, оставям го 5 мин. и почиствам. Аз го купих от едно магазинче за битова химия на Римската стена и струваше 5.80 лв., други май споменаваха, че са го купували в Метро. В другата тема една от колежките беше пуснала и снимка на продукта, ще се опитам да я намеря и да пусна линк.

ПС: редактирам се, никой не е пускал снимка, явно съм се заблудила Simple Smile. Но ето един линк с информация http://www.k2r.ch/k2r_en/Haushalt/k2r_backofen_grillreiniger_spray.php?navid=19

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 16:52 от Вени***

# 78
  • София
  • Мнения: 10 858
Вени*** , много ти благодаря, особено снимката ми беше от полза, за да знам какво търся.
Аз почиствам с Медиск, като накисвам тъчно където трябва в/у петното и оставям поне половин час. Измива се перфектно
За ежедневно почистване (ако нищо не ми е пръскало или кипяло) ползвам Меглио.

# 79
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 726
Нашият плот го чистим с препарата на Сано за стъклокерамика - страхотен е и много икономичен.
Сано-то е и моят вълшебник - намазваш с препарата и забърсваш. С него си чистя и врата на фурната, тя е предимно стъклена. Май всичко от серията Сано е отлично, ползвам праха за пране.
А чушките взех да ги пека на скарата (за пържоли) и съм много доволна от ефекта. Laughing

# 80
  • Мнения: 655
Ау,много благдаря за помоща,наистина не предполагахза тази стъргалка  Thinking фурната и плота са ми нови,Индезит,но нямаше в комплекта стъргалка.иначе почиствам Циф,оставям малко да престои де,но въпреки всичко не може хубаво да се изчисти.отивам да си търся в пикадили или метро обезателно  Peace

# 81
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
Аз почиствам с препарата на Медикс и много добре се изчиства плота.

# 82
  • Мнения: 3 641
Ползвам на Фрош, нещо с Медикс не ми се изчиства добре

# 83
  • София
  • Мнения: 10 858
Вече от много места чувам, че си печат чушки директно на плота, но не смеех. Ама вчера като прочетох, че и вие си печете - пробвах с един кг. Всичко се почисти идеално, на плота нищо му няма и си изпекох чушките перфектно. Вече знам как да си ги печа, досега се мъчих на фурна, в тава, на скара, в грил и къде ли още не.

# 84
  • София
  • Мнения: 6 210
От седем години (тогав си купих керамичния плот) не съм яла свястно опечена чушка в къщи  Crazy! Ще взема да рискувам и аз. Мислела съм дали да не сложа фолио върху котлоните, но в крайна сметка все се отказвах и бутах чушките във фурната, но не стават като другите.

# 85
  • София
  • Мнения: 10 858
Слагала съм и фолио, сега се сещам. Обаче то прегаря и се разтапя в/у плота, става на дупки, абе мазало.
 Пробвай, чушките стават идеални, а на плота наистина нищо му няма. След самото печене остават нещо като хартийки (как да го обясня, не знам) но забърсах и след като изтина котлона почистих с Медикс. С него си чистя всичко загоряло и изпечено по плота. Нищо не остана, няма и следа. Много съм доволна.

# 86
  • София
  • Мнения: 6 210
..........Слагала съм и фолио, сега се сещам. Обаче то прегаря и се разтапя в/у плота, става на дупки, абе мазало.

Ооо, добре, че се заговорихме! Значи ще пробвам смело и без фолио върху котлоните  Hug.
Извинявам се, че малко се отклонихме от темата, но пък обменихме полезно инфо  Peace

# 87
  • Мнения: 9 776
Абе и аз се извинявам, че тръгнахме в друга посока с тези чушки Laughing, но кажете как точно ги печете там. Без да ги миете, или пък ги миете? Колко време отнема? Изчаквате ли хубаво да прегори люспата?

# 88
  • София
  • Мнения: 10 858
Да, измих чушките и преди да ги печа ги подсуших с кърпа. Печа като ги въртя докато люстата стане черна.  Peace Като време - много бързо става. Един кг. изпекох за около 15-20 мин.

# 89
  • Мнения: 9 776
Вивиан, имам десетина чушки в хладилника и направо ще ги метна на котлона Laughing. Като казваш, че стават толкова бързо. Hug

Общи условия

Активация на акаунт