днес ми се обадиха от детската кухня, че ни е дошъл ред и след 10тина дни ще можем да вземаме храна. Това което ме пртеснява обаче и искам да чуя и вашето мнение и как сте процедирали в тази ситуация е:
Вариантите за детска кухня са 2: нормална кухня -където храната се приготвя с обикновено краве мляко и яйца и
алергична кухня - където храната се приготвя с Фризопеп.
И аз и мъжа ми сме алергични, баткото също - макар и в съвсем лека форма и по съвет на алерголога ми, за да предпазя бебка колкото е възможно от алергии то трябва: 1)дълго кърмене, 2) късно захранване и 3) въвждане на краве мляко и яйца след 1 год. (както и на доста други алергизиращи храни).
Лили до момента не е имала сериозни алегични проблеми - малко слузесто ако като новородена, което така и не се разбра от какво е и един лек обрив на крачетата, който мина бързо и също не е ясно от какво се предизвика.
Бих била спокойна ако кухнята се приготвя с адаптирано мляко, както е редно, но не - те са избрали вместо средното положение двете крайности - обикновено краве мляко (което е рисковано да дам преди 1 год.) или пък Фризопеп - който се изписва на деца с АБКМ. - Ние нямаме АБКМ, но не сме и за краве мляко
поради тези причини баткото не е ял храна от кухня, но сега определено кухнята ще ми е облекчение, въпреки че не планирам да я храня изцяло от кухня, а и да приготвям част от храната.
Вие мами, които захранихте късно, кърмите и не искате да давате краве мляко рано как процедирахте: обикновена кухня с краве мляко или лечебно мляко за деца с АБКМ?