Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 69

  • 26 688
  • 293
  •   1
Отговори
# 45
# 46
  • Мнения: 1 461
Крисче много е хубаво тирамисуто  Hug
Пепи страхотни торти особенно втората  hahaha

# 47
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Ей, ама тоз Ицко вече има голям фен клуб. Ето ви още един план:

# 48
  • Мнения: 88
Добър вечер, опитвам се да направя Рецептата на М_е_г_и за марципан Варна, но нещо не ми се получава. Много лепкава и мека става. Каква гъстота трябва да е? Като тесто за точене си го представям, а не става.
Направих тортата с руло на Лео и искав да я облека. Какво друго мога да направя за отгоре. Аз съм мнооогоо наченаеща в тортите.
Благодаря ви предваретелно. Hug

# 49
  • София
  • Мнения: 2 671
slanchice1, остави да стегне в хладилника и ако още е лепкаво опитай да доомесиш с пресята пудра захар или със сухо мляко.
Обаче и това може да не помогне - понякога просто не се получава, май е свързано с това колко е истинско маслото  newsm78 /поне при мен гафовете все са ставали като ползвам някакво евтино масло/. Внимавай да не прекалиш с количеството при доомесването, защото може да започне да се пука тестото.

# 50
  • Мнения: 88
Ами то стоя 2ч в хладилника извадих го и го месих пак с пудразахар и съвсем малко се промени. Изглежда ми така все едно ще заливам с него. Сега погледнах и тортата, тя също май не се е стегнала.
Офф ще го оставя за сутрента, че почвам да се изнервям.
Благодаря ти Rumya, какво имаш предвид под изстинало масло. Когато почвам да меся ли?

# 51
  • София
  • Мнения: 2 671
.
Благодаря ти Rumya, какво имаш предвид под изстинало масло. Когато почвам да меся ли?
"истинско" писах, имайки предвид чисто масло, а не маргарин или каквото там му слагат в добавка, за да намалят себестойността.
Успех утре, ама май наново ще трябва да почнеш, щом не е стегнало до сега  Confused дано греша.

# 52
  • Мнения: 4 358
Ей, ама тоз Ицко вече има голям фен клуб. Ето ви още един план:


Ицко newsm44,Ицко newsm44,Ицко newsm44
Пепиии тъкмо щях да пиша гледай сега като четеш Ванчето и хвърляш по едно оченце в нейните албумчето кво ти се случи hahaha ама тя Ванчето вече без бой се предава като заразително чудо  love001на чудесата.
Влакчето тая вечер пак го съцерцавах.Еххх голям мерак ми е.Да видим Embarassed
Крисче - стращно апепитно Тирамусу.Добре ,че не си снимала парченце,че eat
Стамимар след поправките екстра е станала тортичката.Да ти е живо и здраво малкото момченце newsm59.Голям сладур е.

# 53
  • Мнения: 88
 Sad ще видя утре. Ново масло ще копувам.

# 54
  • София
  • Мнения: 2 113
Ей, Пепи - как ще се яде това нещо????? Много предизвикателна поръчка!

Крисче, тирамисуто е много вкусо...май ще трябва да запланувам едно, но няма да е в близките 1-2 месеца....а защо пък не...много ми се прияде:)))

Спондж Боб е станал чудесен!

Не, няма да си събера ума за повече...Много съжалявам, така се канех да не пропусна нищо и никого...

Хей, за курса от 800лв...Ами понеже споменавахме Алън Дън - гледах цени на негови 1-2 дневни курсове - бяха по-малко от 200 лири.

# 55
  • Мнения: 634
Ама с какви темпове вървите .
Пепи просто си супер  bouquetБлагодаря за качването на клиповете дано да са от полза на някой.
Записвам се в темата с две торти

Лека нощ .Отивам да поспя,че път ни чака и се вълнувам   bouquet

# 56
  • Мнения: 484
violetblue,   bouquet за темата

Нелка,и аз искам да изкажа възхищението си от теб!!   love001 Тортите ти са съвършенни!!Много се радвам,че се появи при нас!!!  bouquet

Пепи,направо ме разби с тортата!!И Маккуина е страхотен!

Албенка,много хубави торти!!Но тази с карамела направо ме грабна,много обичам карамел  Hug

Крисче,вкусно тирамису!!

И в предната тема имаше страхотни торти!!!





# 57
  • Мнения: 2 708
Дими, хич не го мисли Тирамисутото ами го прави. За мен няма по-лесна торта от тази. Ама наистина. На мен преко сили ми отнема 20 мин. Така че ако ти се яде, хич не го и мисли. Пък и маскарпонето в Билла миналата седмица като го купувах беше под 8 лв. Даже и скъпо не ми излиза и затова не ми се връзва как го докарват толкова скъпо по заведенията. Нито е трудоемко, нито материалите вече са толкова скъпо. Преди време Маскарпонето беше доста по-скъпо, но сега поне на мен не ми се струва така, при положение че освен него и няколко яйца друго не слагам в крема. Ааааааааааааааа сетих се...... аз го правя с евтинко алкохолче, а те сигурно слагат от най-скъпия ликьор и от там ще да е високата цена Joy Joy Joy

Ванче - жива да си. Май ми светна защо имам проблем - аз си правя фунийката от правоъгълник, не от триъгълник. Задължително ще изпробвам тоз вариант. Хиляди благодарност Laughing Laughing Laughing

Албенка и на мен много ми харесва тази карамелената отгоре. Умрем за карамел аз. И имаш усет за украсата.  Peace

# 58
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Албенче искам подробно видео как точно поръсваш тортата отстрани с това с което е покрита и подробни разяснения за карамелената част отгоре - как се залива, с какво, как успява да не се разтече навсякъде и кога точно се рисуват тия красоти отгоре? Направо ме изумяваш всеки път с тия торти - толкова са перфектни. Какъв е размера на накрайника с който правиш розата?

Пепи най-после го видях Ицето направо зяпнах - вече имах някакви очаквания от прочетеното ама ми увисна ченето. Естествено че са идеално оформени за това изобщо вече въпрос не става - но идеята е мноооооооого свежа.


# 59
  • София
  • Мнения: 618
Аз забравих да питам Пепи, теракота реден ли Thinking И да ви питам с Ванчето този начин на редене на теракота и модела плочки, не е ли демоде вече  hahaha hahaha hahaha

Крисче мъка си е  този шоколад, бързо се втвърдява. Ама ти добре си се справила Laughing Нещо друго слага ли в шоколада?

[slanchice1/b] и на мен ми се е случвало да не се стегне варната.Но по принцип си е лепкава и за точене си иска доста нишесте. Защо не опиташ варианта на Албенка за Варна, той е с олио. Правила съм го и става добре Peace

Спотч е замаскиран перфектно Simple Smile и е много готин Wink

Албенче   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт