Пирожките на мама

  • 43 473
  • 98
  •   1
Отговори
  • Мнения: 319
Чета ви много , но много рядко пиша, просто защото вие сте ненадминати! Адмирации, за което!

Тази рецепта ми е много любима и съжалявам, ако я има вече публикувана. Ако е така ще помоля модератор да я изтрие.

Та ето я и нея:

Пирожките на мама

2 ч.ч. брашно
1 кафена чаша кисело мляко (аз слагам около 200 мл)
1 ч.л. сода за хляб
около 200 гр сирене (слагам на око)
ако имам излишен стар кашкавал рендосвам и него, но да не е много
1 яйце


Начин на приготвяне:
Загасявам содата в киселото мляко, към него разбивам яйцето и добавям сиренето (кашкавала). Сместа добавям към брашното и омесвам. Става лепкаво тесто.
Сипвам в една чашка олио, в която топя ръцете си и откъсвам парченце от тестото. Оформям пуричка, дебела малко повече от палеца.
Намаслявам си една табличка и там си редя оформените пурички.
Пържа в силно сгорещена мазнина.
Тва е цялава филосовия. Всичко става за около 35-40 минути.
Консумираме ги предимно със сладко от боровинки Laughing


Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 15:41 от Марито

# 1
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ехаааа, звучат лесно, а изглеждат много вкусни. Скоро ще се пробват.
Благодаря за споделената рецепта  bouquet!

# 2
  • София
  • Мнения: 1 341








Много ми допадна рецептата.Още утре ще ги направя за закуска!
Благодаря!

# 3
  • Мнения: 7 474
Толкова апетитно изглеждат  Crazy
Умирам за едновремешните купешки пирожки Laughing

# 4
  • Мнения: 1 906
Много обичам пирожки. Веднага копвам рецептата  Laughing

# 5
  • Мнения: 2 804
Мерси за рецептата   bouquet и аз ще пробвам да направя утре за закуска на децата .

# 6
  • Мнения: 4 496

Пържа в силно сгорещена мазнина.


В тиган или във фритюрник? И ако е в тиган- колко мазнина слагаш? Трябва ли пирожките да плуват в нея и тя да ги покрива?
Много са ми въпросите, ама... Rolling Eyes

# 7
  • Мнения: 3 636
Благодаря ти за споделената рецепта, доста е съблазняваща и е грехота една домакиня да не направи за домочадието си от пирожките Stop

# 8
  • Мнения: 2 018

В тиган или във фритюрник? И ако е в тиган- колко мазнина слагаш? Трябва ли пирожките да плуват в нея и тя да ги покрива?
Много са ми въпросите, ама... Rolling Eyes

И аз ще чакам отговора на тези въпроси.  Wink

# 9
  • Мнения: 319

В тиган или във фритюрник? И ако е в тиган- колко мазнина слагаш? Трябва ли пирожките да плуват в нея и тя да ги покрива?
Много са ми въпросите, ама... Rolling Eyes

Пържа в дълбок тиган, да има около 1 пръст олио вътре. Не трябва да плуват, обръщат се, за да се изпържат и от двете страни. Не трябва да ги покрива.

# 10
  • Мнения: 4 496
Благодаря за точния и ясен отговор! Hug

# 11
  • Мнения: 2 774
Много обичам пирожки,ще ги направя в най скоро време......благодаря за рецептата   bouquet

# 12
  • Мнения: 126
  О , и аз се зарадвах на тая рецепта , много благодаря , много обичам пирожки . Ще я спретна и аз

# 13
  • Мнения: 737
Баба ми правеше същите пирожки-невероятна вкусотия Grinning
За съжаление покрай моите диети цялото семейство забрави вкуса на пърженото Mr. Green
Пирожките са много вкусни

# 14
  • Мнения: 1 505
А не могът ли да се пекът на фурна,вместо да се пържат,много ли 6те им се промени вкуса от фурната?Искам много да ги опитам,но всякаш пържени ми се струва,4е 6те бъдат много мазни...

# 15
  • Мнения: 319
Предполагам, че ще стане и печени, но трябва да се сложи мазнина отгоре върху тях. Аз като ги пържа, след това ги отцеждам върху кухненска хартия и не мога да кажа, че стават много мазни. Е, да, все пак е пържено.

# 16
  • Мнения: 7 418
    Утре надявам се да пробвам тази рецепта! Simple Smile

# 17
  • Мнения: 7 418
  Е!Пробвах! Laughing
  Поздрави на авторката и на нейната Мама!  bouquet  bouquet  bouquet Много хубави пирожки са се получили!Пухкавки с хрупкава коричка!Много вкусни!!!! Crazy Страхотно вървят с кисело млекце!
  Снимах ги даже,но в момента не мога да кача снимките,ще го направя по-късно....
  Рецептата е точно за този форум :лесна,бърза,икономична и сполучлива! Hug
  Хайде,пробвайте и вие! Wink

# 18
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Аз ще ги правя събота сутринта, за закуска, че през седмицата освен Малчо друг никой не закусва вкъщи.
Ще кача и снимка.

# 19
  • Мнения: 2 926
И аз ще пробвам Simple Smile
Никога до сега не съм правила пирожки.

# 20
  • Мнения: 91
enamorada, аз по здравословни причини (понеже не ям пържено) си правя топчета от това тесто, нареждам ги в подмазана тава и във всяко топче боцкам по едно парченце масло. Стават много хубави. Тази рецепта я знам от една готвачка в детска градина и тя им казваше сиренени топки. Laughing

# 21
  • Мнения: 751
Ох,че вкусно изглеждат. Heart Eyes
Трябва да се пробват. Grinning

# 22
  • Мнения: 99
Ще ги пробвам, въпреки че се пържат, но за закуска може  newsm78.

# 23
  • Мнения: 364
Като ги гледам тези пирожки,как си ги бацнала ,направо ми иде да си ги взема от снимката.
Лигите ми текнаха по клавиатурата Mr. Green
Утре ще ги правя,че днес е вече късно.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 24
  • София
  • Мнения: 4 141
Утре това ще се закусва, благодаря за рецептата, а после ще докладвам. А ако успея да ги опазя може и снимки да вмъкна в доклада.

# 25
  • Мнения: 364
Добро утро
ето ги пирожките

Благодаря ти за вкусните пирожки  bouquet  bouquet

# 26
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Мистерия ,моля те дай ми само една.....едничка искам само Cry

# 27
  • Мнения: 113
Специални благодарности на Марито за чудесната рецепта! Вече втори ден ги правя за закуска. Невероятни са наистина тези пирожки! Синът ми ми поръча преди да тръгне на училище да му ги приготвя за обяд.
  bouquet за авторката!

# 28
  • Мнения: 364
Мистерия ,моля те дай ми само една.....едничка искам само Cry
Вземи си и повече  bouquet

# 29
  • На небето
  • Мнения: 5 530
О, аз ще ги опитам задължително. Изглеждат много вкусни.

# 30
  • Мнения: 1 176
Май и аз няма да се въздържа, и ще ги направя. Много обичам тестени неща, нищо че са калорични.

# 31
  • Мнения: 165
АААУ,разкошни са, откога им се точа и аз. Утре сутрин ще си направя, нямам търпениеее. newsm44

# 32
  • Мнения: 1 798
.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 10:27 от delicate

# 33
  • София
  • Мнения: 4 141
Искам да благодаря на авторката за сполучливата и лесна рецепта. Станаха бързо и страшно вкусни. Рецептата трайно ще влезе в любими.

# 34
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ето ги и моите пирожки:



Чак като почнах да ги правя се усетих, че това е същата рецепта както на мързеливките, само дето има 1 яйце и се пържат, а не се пекат.
Мъжете ми много ги харесаха Peace.

# 35
  • Мнения: 1 425
Мари скъпа..... ще ги пробвам твоите пирожки при първа възможност да знаеш....супер апетитни изглеждат..... eat

# 36
  • София
  • Мнения: 1 341
В събота направих пирожките.
Станаха мноооого бързо и лесно,единственото което не ми хареса е,че станаха МАЛКО...
Правенето и яденето - 30 мин.
БЛАГОДАРЯ за невероятната рецепта   bouquet

# 37
  • Мнения: 175
много хубави пирожки децата много ги харесаха ,даже на другия ден ги правихме в една съседка и тя също си облиза пръстите.стават много бързо и са икономични,благодаря за рецептата  bouquet

# 38
Много вкусни, благодаря за рецептата.Наложи се два  пъти да правя.

# 39
  • Мнения: 22 867

Марито, благодарности за рецептата!  bouquet Днес се чудех какво да си спретна набързо и попаднах на твоите-мамини пирожки. Е, върнаха ме години назад. Много са вкуснички! Ако можеше и да не лепи толкова тестото, ама..........струва си да се направят. Grinning

# 40
  • Мнения: 7 418
    При мен тестото не беше кой знае колко лепкаво.Даже се справих и без олио,когато оформях пирожките. Simple Smile
    Май си набрашнявах ръцете периодично.... Thinking

# 41
  • София
  • Мнения: 231
Много благодаря за хубавата рецепта   bouquet ! Бяха много вкусни  и хрупкави  Hug !

# 42
  • Мнения: 940
Супер рецепта. Преди малко ни се прияде нещо и си ги направихме.

Поздрави за чудесната рецепта!  bouquet

# 43
  • Мнения: 1 437
Страхотна рецепта  bouquet свършиха за нула време    Laughing

# 44
  • Мнения: 7 418
   Ей ги и моите пирожки! Grinning

   

# 45
  • Мнения: 2 382
Много вкусни пирожки се получиха Simple Smile.Благодаря за рецептата  bouquet.
Но имам един проблем.Две ч.ч. брашно ми поеха почти цяла кофичка кисело мляко, за да се получи сравнително меко тесто.Бъркам ли някъде с количествата?
Едно време имаше и едни понички, при които се разточваше кора, режеха се ромбчета , вътре се слагаше сирене и се пържеха.Дали може да се използва това тесто, ако се замеси по-твърдо?

# 46
  • Мнения: 4 785
Повдигам малко стара тема, но за първи път правих пирожки и то по тази рецепта, наистина станаха много хубави! Бяха доста лесни и бързи - точно като за мен. Че като се събуди сутринта и каза пирожки, та пирожки, ходи обяснявай, че не си точният човек, дето може да ги направи, но ето че успях! Мерси  Peace Аз лично бих увеличила дозата на сиренето.

пп - Всъщност точно в готварския едва ли има "стари теми", та се надявам да не се сърдите  Party

# 47
  • Мнения: 145
Много, много вкусно изглеждат тези пирожки! Ще ги пробвам някой ден. Само дано ми се получат, че както ми върви напоследък в готвенето, скоро ще почна диета и без да искам Joy Вече два пъти не успявам да направя палачинки, а вчера май не ми се получиха много добре картофените кюфтета Thinking

# 48
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
И аз смятам да ги пробвам, лесни и вкусни ми се виждат Wink.

# 49
  • Мнения: 4 668
Умирам за пирожки , а тези изглеждат лесни .
Благодаря за рецептата   bouquet

# 50
  • Мнения: 1 798
Много са вкусни,много Heart Eyes
Добре,че Трейси повдигна темата,за да си ги припомня  bouquet

# 51
  • Мнения: 2 774
...
Но имам един проблем.Две ч.ч. брашно ми поеха почти цяла кофичка кисело мляко, за да се получи сравнително меко тесто.Бъркам ли някъде с количествата?
...
И при мен се получи така.....и станаха глетави  Rolling Eyes.
Мисля че носеха още кисело мляко.
Моля, правилите рецептата да кажат - стриктно ли се придържат към нея?
Точни ли са пропорциите?

# 52
  • Мнения: 4 785
...
Но имам един проблем.Две ч.ч. брашно ми поеха почти цяла кофичка кисело мляко, за да се получи сравнително меко тесто.Бъркам ли някъде с количествата?
...
И при мен се получи така.....и станаха глетави  Rolling Eyes.
Мисля че носеха още кисело мляко.
Моля, правилите рецептата да кажат - стриктно ли се придържат към нея?
Точни ли са пропорциите?

Аз лично сложих още кисело мляко, може би почти още една чашка. Може би ч.ч. с брашно ми бяха големи, но поеха всичко и стана на отделни парчета тестото, така да се каже, та сложих още малко кисело мляко, че да поеме брашното. И сложих малко по-малко сода, че ми се стори много...То всъщност става доста лепкаво тесто и си мажех ръцете с олио, за да мога да оформя пуричките, които бяха малко по-дебели от палец. Иначе пържих във фритюрник, много бързо ставаха  Peace

# 53
  • Мнения: 3 804
Хлапетата обичат такива неща,ще се пробвам и аз .  chef

# 54
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Ето ги моите  пирожки :

                                                   

Вкусни станаха, но следващият път по- тънички ще ги оформя и ще ги пържа на малко по- слаб огън - по- дебелите пирожки ми останаха леко сурови отвътре, но и така се изядоха Crazy.

# 55
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Тази рецепта е точно като за мен. Ще я направя на моите мъже, защото ми се вижда лесна. А аз не обичам трудните неща... JoyБлагодаря.  bouquet

# 56
  • Мнения: 221
Чудесна рецепта, мисля да я пробвам.    chef   bouquet

# 57
  • Мнения: 3 804
Направих ги-станаха супер   chef ,само че за по -бързо ги оформих като кюфтета.

# 58
  • Мнения: 319
...
Но имам един проблем.Две ч.ч. брашно ми поеха почти цяла кофичка кисело мляко, за да се получи сравнително меко тесто.Бъркам ли някъде с количествата?
...
И при мен се получи така.....и станаха глетави  Rolling Eyes.
Мисля че носеха още кисело мляко.
Моля, правилите рецептата да кажат - стриктно ли се придържат към нея?
Точни ли са пропорциите?
Съжелявам, че чак сега виждам Embarassed
Значи тестото не трябва да е като за питка меко и да се меси - трябва да е лепкаво. Киселото мляко може малко да се увеличи но не и да става тесто за месене.
Дано съм го обяснила Rolling Eyes

# 59
  • Мнения: 4 435
На диета съм, и скоро ще си позволя един ден удоволствие, и явно ще го прекарам в кухнята. ooooh! Толкова неща си набелязах. ooooh!
Пирожки никога не съм правила, ама се надявам да се спрява.И мазни, не мазни, задължително пържени. Иначе не е пирожка. Тя трябва да си е мазна. Mr. Green Но и аз за по-лесно ще ги метна във фритюрника.

# 60
  • Мнения: 4 785
На диета съм, и скоро ще си позволя един ден удоволствие, и явно ще го прекарам в кухнята. ooooh! Толкова неща си набелязах. ooooh!
Пирожки никога не съм правила, ама се надявам да се спрява.И мазни, не мазни, задължително пържени. Иначе не е пирожка. Тя трябва да си е мазна. Mr. Green Но и аз за по-лесно ще ги метна във фритюрника.

Не го правииии! Аз така съгреших  Mr. Green А те стават прилично количество, че и пържени, вкусни (особено със сладко от вишни беше моето...) остави се  Crossing Arms

# 61
  • Мнения: 2 774
•ºtreisyº•,[Марито/i] благодаря за поясненията.
Дано и моите се получат следващия път .
Аелис , твоите изглеждат страхотно    eat

# 62
  • Мнения: 4 435
На диета съм, и скоро ще си позволя един ден удоволствие, и явно ще го прекарам в кухнята. ooooh! Толкова неща си набелязах. ooooh!
Пирожки никога не съм правила, ама се надявам да се спрява.И мазни, не мазни, задължително пържени. Иначе не е пирожка. Тя трябва да си е мазна. Mr. Green Но и аз за по-лесно ще ги метна във фритюрника.

Не го правииии! Аз така съгреших  Mr. Green А те стават прилично количество, че и пържени, вкусни (особено със сладко от вишни беше моето...) остави се  Crossing Arms

Шшшшшт! И аз съм човек.

# 63
  • Мнения: 221
Ето и моите пирожки, чудесни са!   chef

# 64
  • Мнения: 93
Много са хрупкаво-пухкави. В събота ги правих и станаха страхотни! Утре пак!  После ще се отчета със снимки Wink

# 65
  • Мнения: 2 214
Здравей Марито!
Ровя  се тук в нета и виж какво намирам
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14020873#msg14020873
аз по принцип не следя такива неща, но особено тук в готварския всеки държи да има линк към първоначалната рецепта.
Та би ли ми отговорила тези пирожки на майка ти или на labrex
чесно казано разликата е толкова ничтожна че моето мнение че някой от вас не беше искрен за авторството.
 

# 66
  • Мнения: 22 867
Здравей Марито!
Ровя  се тук в нета и виж какво намирам
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14020873#msg14020873
аз по принцип не следя такива неща, но особено тук в готварския всеки държи да има линк към първоначалната рецепта.
Та би ли ми отговорила тези пирожки на майка ти или на labrex
чесно казано разликата е толкова ничтожна че моето мнение че някой от вас не беше искрен за авторството.

г-жа Стихийно бедствие, ако пробваш да направиш и двата вида пирожки, ще установиш, че далеч не са едни и същи. И това за "първоначална рецепта" аз лично не го разбирам. Пирожки има по доста сходни рецепти. Рецептата, за която твърдя, че са "моите пирожки" е съставена вкъщи след доста опити да докарам едни купешки пирожки, които синовете ми доста харесваха навремето. Е, не са съвсем като тях, но са най-близкия вариант или поне те така установиха. Рецептата на Марито е напълно възможно да е на майка и. Абсурдно е да се търси един първоначален вариант и всички останали да се обявяват за плагиати. Хората научни открития правят в едно и също време  на различни места, та едни пирожки няма да измислят как да направят. Малко по надолу, под "моите пирожки" съм дала още една рецепта за пирожки, за която нямам претенции да е моя и съм посочила източника.

# 67
  • Мнения: 2 214
Лабрекс аз чесно казано въобще съм против всякакви там авторства, защото вероятно майка и на Марито също ги е взела от някъде, а в днешния ден когато в нета има хиляди рецепти и се срещат една и съща под различни загалавия не е кой знае как трудно да присвоиш рецепта, аз самата готвейки една рецепта повече от година вече я приемам за моя Embarassed
Писах постинга си водена от мнението на корифеите във форума, постояно се напомня да бъдем тактични когато пишем че рецептата е наша.
Всъщност постинга ми беше повече обърнат към Марито, чак после видях че преди година си правила нейната рецепта.
Не мисля че трябва да се засяга някой, уточнявах за себе си някой неща, изводите си ги направих, това е по важното в случая.

# 68
  • София
  • Мнения: 162
В нас рядко се ядат тестени неща, но сега се изкушавам да пробвам тези пирожки.
Спомних си вкуса на пирожките от едно време и в къщи доста често ми правехме, но рецептата така и не можах да намеря.
Единствено което помня защото ми даваха аз да го правя докато бях по малка беше, че за да станата точно както купените, овалвах пирожките в разбито яйце и галета за да може да стане тази ронливата коричка с характерен цвят която беше на купените пирожки.

# 69
  • Мнения: 310
 Пирожките са чуднички, много бързо и лесно се правят. Лично на мен ми имат вкус на бухтичките, но направени солени със сиренце, но са много бързи и вкусни. Аз докато се наканя да ги направя и темичката ми изчезна от погледа та сега да покажа и моите. Благодаря за рецептата.



П.П. Аз не сложих сиренцето в тестото защото вкъщи имаше само от типа "Дунавия" за това го рязах на парчета и го слагах в средата на тестото както бяха едно време купените.

# 70
  • София
  • Мнения: 2 374
Благодаря за рецептата, откога ми се ядат пирожкиииии Simple Smile
Ще я направя за закуска Simple Smile

# 71
  • София
  • Мнения: 436
Охххх... как ми се доядоха...  Blush Blush Blush

Задължително ще пробвам! Благодаря за рецептата!  bouquet

# 72
  • Мнения: 483
Направих ги тази вечер като питчици, много вкусни.
1 1/4 ч пълнозърнесто брашно
3/4 ч брашно от просо
200гр сирене
1ч кисело мляко
1 яйце

Топих си ръцете в зехтин, направих ги на малки топчици и им направих малка дупчица отгоре в която сложих по едно парченце масло.
Изпекох ги и станаха разкошни Hug
Благодаря за рецептата  bouquet

# 73
# 74
  • Мнения: 106
Тази сутрин и аз правих пирожките,но тъй като не ми се цапаше направих това:в тенджерата в която разбърках придуктите избутах сместа в единия края,така че да се освободи малко място до стената й,а в чашата с която мерих продиктите,сложих малко олио и там потапях вилицата и лъжицата с които бърках сместа.С помощта на тези прибори и в свободния ъгъл на тенджерата правих фитили като за пирожки и пак с вилицата и лъжицата ги слагах в сгорещеното олио за пържене.Наистина станаха много бързо и много вкусни.

# 75
  • New Zealand
  • Мнения: 871
Утре съм решила да ги правя сутринта, по хладно и ще докладвам за резултата Simple Smile

# 76
# 77
  • София
  • Мнения: 614
Позволявам си да изтупам темата от прахта, защото смятам, че си заслужава. Тези пирожки се превърнаха в любимата ни закуска в къщи. Аз лично ги приготвям за не повече от 15 минути - включвам тигана, замесвам тестото за 5 мин и за още 10 изпържвам.
Слагам 2/3 от кофичка кисело мляко, а не както по рецептата, така тестото става по-меко и пухкаво. Но все пак е въпрос на предпочитания. И сирене слагам повечко.

Марито, благодаря за чудесната рецепта!    bouquet

# 78
  • Мнения: 319
Цецето, аз съм писала кафена чаша - ама мойте са си бая големжки, като не съобразих, та сега редактирах че слагам около 200 мл кис. мляко. И да - трябва да е лепкаво тестото, а не хлебно - стават пухкави, меки и ммммммммммм ще се правят май днес:) . Освен в тази форма вкусни са и във форма на кюфте, но да е по сплескано, че се надува Mr. Green

# 79
  • Мнения: 7 418
Цецето, аз съм писала кафена чаша - ама мойте са си бая големжки,........
    Моята кафена е 500 мл  hahaha

    Цецето,благодарения на теб май не остана човек във форума,който да не се е наканил да прави тези пирожки днес!  Laughing В това число и аз!  Party
     Ще ги правя с извара,обаче.Марито,как мислиш ,ще стане ли?  Simple Smile

# 80
  • софия
  • Мнения: 99
Рецептата е лесна,снимките уникални.Утре ще се правят,но някой може ли да каже ,от тази доза колко пирожки стават,че в къщи имам хиени?

# 81
  • София
  • Мнения: 614
Рецептата е лесна,снимките уникални.Утре ще се правят,но някой може ли да каже ,от тази доза колко пирожки стават,че в къщи имам хиени?

Не съм ги броила, но май 15-16 се получават от една доза. Според мен е идеална закуска за 4-ма, но то ние сме си и по-лакомички  Embarassed

# 82
  • Мнения: 2 126
Toва е една страхотна рецепта която баба ми ни правеше "туртета" Mr. Green Joy(така им казваше-ударението е не е-то Party).Спомням си как замесваше тестото и част  от него беше със сирене,в другото слагаше малко захар.Ставаха сладки и солени "туртета"(мн ми е смешно сега това име,а пък ми толкова мило за онова време).Дори в кризисните дни,когато нямаше почти нищо по магазините,ако нямаше не слагаше и яйце - с яйце беше лукс Grinning
Днес аз ги правя като не слагам сирене в тестото защото мъжа ми ги яде с мед или сладко или просто ей така.Припомнихте ми че не съм ги правила цяло лято,но така съблазнително ми изглеждат сега.Аз ги точа и режа с чаша или фигурки заради децата Heart Eyes
Утре обаче ще ги направя точно по тази технология на Марито
Цеце,твоите пирожки направо говорят от екрана,не те ли беше срам така да ни въвеждаш в изкушение и растеж на иначе сторйните фигури Crazy Mr. Green Hug

# 83
  • София
  • Мнения: 614
Хехе, Дес, не ме е срам  Laughing  Поне да си дебелеем дружно  Laughing










# 84
  • Мнения: 319
Цецето, аз съм писала кафена чаша - ама мойте са си бая големжки,........
    Моята кафена е 500 мл  hahaha

    Цецето,благодарения на теб май не остана човек във форума,който да не се е наканил да прави тези пирожки днес!  Laughing В това число и аз!  Party
     Ще ги правя с извара,обаче.Марито,как мислиш ,ще стане ли?  Simple Smile
Селма, малко късно се включвам, но мисля, да не станат прекалено "тетляви" с извара, че е по-мокра. Може да пробваш в част от тестото и да споделиш!
Да, при мен също излизат около 15 бройки Laughing

# 85
  • Мнения: 7 418
    Хe,хе!Споделям.  Laughing
    Не станаха добре.Точно тетляви бяха(позна!). Crazy Пак се изядоха,де!  Laughing

    Друг път само "сърники" от извара.  Rolling Eyes

# 86
  • Пловдив
  • Мнения: 373
Аз да питам,може ли без сирене и после да шприцовам вътре мармалад и да заприличат на едновремешните пирожки,пробвал ли е някой.  chef

# 87
  • под тепетата
  • Мнения: 9 320
Не става, тъй като отвътре са с плътна консистенция, не стават кухи. У нас както винаги ще са нужни две дози.Може би поничките, които скоро пусна някоя мама в темата Снимай,покажи ще ти свършат работа. Ето, изрових я. И по нея точа лиги и скоро ще се прави  Embarassed
 http://ilrai.blogspot.com/2011/08/blog-post_23.html

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 08:35 от bilqna_69

# 88
  • Пловдив
  • Мнения: 373
 bilqna_69   Hug Hug Hug
Много благодаря,тези дни ще пробвам.

# 89
  • Мнения: 105
 Flutter Как ви открих сама не знам!И аз ги обичам тези пирожки!В най-скоро време ще направя!Благодаря за рецептата!  bouquet

# 90
  • Мнения: 1 037
Получиха се супер! Директно рецептата влиза в тефтера с любими:) Хем бързо стават, хем пък не изискват много продукти Laughing Такива рецепти най-много ги обичам Crazy

# 91
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 447
                                      мекички и "усукани" пирожки

                     

Рецептата е чудесна   bouquet

# 92
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Веднага се включвам и аз на пирожките! С маалка поправка ,обаче -вместо сода ,ще им сложа бакпулвер.Така поемат много по-малко мазнина.
Скрит текст:

# 93
  • Мнения: 4
Страхотни се получиха! Много лесни и страшно вкусни! Рецептата става любима на нашето семейство:)

# 94
  • Мнения: 14 493
И аз ги направих, страхотни са. Благодаря за рецептата!

# 95
  • Мнения: 1 796
Попаднах през седмицата на рецептата, тази сутрин спретнах пирожките и всички вкъщи много ги харесахме.
Благодарности и от мен за рецептата  bouquet

# 96
  • софия
  • Мнения: 100
Рецептата изглежда страхотна,утре и аз ще я правя  Simple Smile

# 97
  • Мнения: 3 274
Най накрая и аз ги направих.Станаха чудесни.Докато ги снимам и те не останаха.Благодаря за рецептата.  bouquet

# 98
  • Мнения: 18
Пирожките са идеални лесни барзи и вкусни .

Общи условия

Активация на акаунт