Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 26-та тема

  • 54 365
  • 365
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  • Мнения: 478
А може ли тук да я пуснеш?

Разбира се Peace http://brazilka.freehostia.com/viewtopic.php?t=639


Благодаря за споделената рецепта  bouquetще пробвам със замразена

дано ти хареса  bouquet

# 346
  • Мнения: 1 117
brazilka, аз имам тирамису, но не е качено на компа, ако утре сутрин не ти е късно, ще ти я пусна.

# 347
  • Мнения: 9 123
Ето ви една тема за ТИРАМИСУ

Роца, милинките са страхотни   bouquet

Вечерята ни беше готова от магазина, но ще се похваля с тази страааааааашно вкусна  Фокача с картофено пюре на marabu  newsm44

# 348
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Утре ще правя Тирамису, ако някой има изпитана рецепта... Praynig, но да не е изменена от оригиналната (плодове и т.н.) Hug

Ето моята рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83129

ПС. Много апетитни кюфтенца!  bouquet

# 349
 
 
brazilka  ,ЕТО ТИ ДНА РЕЦЕПТА

 Предлагам ви моята рецепта за Tiramisu:

1кутия Mascarpone
3 яйца
5 с.л. захар
1 кутия бишкоти
кафе,силно,горещо
   
    1.Отделяме белтъците на твърд сняг.
    2.Жълтъците,5 с.л. захар и Mascarpone се разбърква добре с дървена лъжица.
    3.Прибавяме белтъците към смес2 ,като разбъркваме внимателно в една посока.
    4.Настъргваме с нож на едро малко шоколад  в крема.
    5.Топваме бишкотите до средата бързо в кафето и редим в  красив поднос-ред бишкоти,ред крем,ред бишкоти......
    6.Мажем целия сладкиш с крема.
    7.Слагаме  в хладилник поне 12 часа.
    8.Преди да поднесем порасваме с какао.
    Аз го правя в йенска тавичка на 2 или 3 реда.
   Bon appétit!
Невероятен сладкиш.Ефектен,вкусен,бърз...15 мин!Любим десерт на всички ни.

Рецептата е от друг готварски форум
 

# 350
  • Мнения: 804
Бъни, много благодаря за обяснениято, само дето съм в Щатско, но пък Кюбит ми е дала добра  информация и ще се ориентирам бързо в магазина  bouquet
 Линдита, ако знаеш от кога търся тази рецепта за топченцата-мекички, благодаря  bouquet
Роца, мелинките ти изглеждат невероятно пухкави, сигурно са и вкусни!

# 351
  • Мнения: 1 117
Бях се засилила да давам рецепта за Тирамису, но виждам, че доста информация е постъпила по темата, така че аз само няколко забележки от личен опит ще дам  Wink

Ако се притесняваш от суровите яйца, разбий жълтъците със захарта, и после ги сложи на водна баня, заедно с прибавения алкохол, като продължаваш да разбиваш, докато си увеличат обема. Това се нарича забайоне или сабайон на френски, и премахва опасността от салмонелни проблеми  Wink. Това е единственият смислен компромис с оригинала, който човек може да си позволи Simple Smile . Суровите белтъци не са опасни. Алкохолът трябва да е Марсала - италианско десертно вино, вече го има на доста места. Ако няма, по-добре не слагай нищо. Кафето трябва да еспресо - силно, охладено! и без захар. Бишкотите - савоярди на Балоко са най-добри. Поне 5 жълтъка и да речем - 3 белтъка. Маскарпонето не се разбива с миксер, а се бърка с дървена лъжица. Добавянето на каквато и да е сметана в крема увеличава обема му, но променя вкуса и качеството, ако искаш по-голям сладкиш, просто направи повече, по-добре без сметана. Какаото за поръсване (слага се върху първия и втория слой крем) трябва да е натурално, без захар.

Оф,то цяла рецепта си стана, ще ме извините, ама италианската храна и конкретно този сладкиш ми е много присърце, та мога да приказвам по темата без да спра ...Joy

ПП. Пепчо, фокачата ти изглеждаааааааа ........ммммммм..... изяждам я!

# 352
  • Мнения: 9 123
 Laughing Laughing точно за 5 мин беше унищожена. Дори не разбраха, че е с картофено пюре.

Благодаря  Hug

Закуската: Кексчета с филе и сирена


Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 08:10 от пеп-4o

# 353
  • Мнения: 1 117
Дори не разбраха, че е с картофено пюре.


Ама те стават много вкусни тия работи с картофеното нещо вътре! аз имам рецепти и с полуфабрикат за пюре, и с варени картофи намачкани! И наистина нямат вкус на картофи, просто публиката не трябва да знае какво баш яде, защото им се вдига психологическата бариера  hahaha
Ех, как ме подсети, сега ще трябва да произвеждам  Joy

# 354
  • Мнения: 9 123
И наистина нямат вкус на картофи, просто публиката не трябва да знае какво баш яде, защото им се вдига психологическата бариера  hahaha


ааа, въобще си нямам намерение да им казвам  Laughing Laughing

Защото възнамерявам да правя пак  Peace  доста често ми остава картофено пюре.

А ти действай   bouquet

# 355
  • Мнения: 901
Бях се засилила да давам рецепта за Тирамису, но виждам, че доста информация е постъпила по темата, така че аз само няколко забележки от личен опит ще дам  Wink

Ако се притесняваш от суровите яйца, разбий жълтъците със захарта, и после ги сложи на водна баня, заедно с прибавения алкохол, като продължаваш да разбиваш, докато си увеличат обема. Това се нарича забайоне или сабайон на френски, и премахва опасността от салмонелни проблеми  Wink. Това е единственият смислен компромис с оригинала, който човек може да си позволи Simple Smile . Суровите белтъци не са опасни. Алкохолът трябва да е Марсала - италианско десертно вино, вече го има на доста места. Ако няма, по-добре не слагай нищо. Кафето трябва да еспресо - силно, охладено! и без захар. Бишкотите - савоярди на Балоко са най-добри. Поне 5 жълтъка и да речем - 3 белтъка. Маскарпонето не се разбива с миксер, а се бърка с дървена лъжица. Добавянето на каквато и да е сметана в крема увеличава обема му, но променя вкуса и качеството, ако искаш по-голям сладкиш, просто направи повече, по-добре без сметана. Какаото за поръсване (слага се върху първия и втория слой крем) трябва да е натурално, без захар.

Оф,то цяла рецепта си стана, ще ме извините, ама италианската храна и конкретно този сладкиш ми е много присърце, та мога да приказвам по темата без да спра ...Joy


всичко е ок, но за Марсала и задължителното му присъствие бих по спорила.. ..съвсем спокойно може да бъде заменено на ликьор кафеен, бадемов та дори и коняк - общо взето да е италиански .. Все пак надали едно време са продавали бишкоти, дори на места се споменава, че се пече специален блат за Тирамису, а на други се споменават специални бисквити бадемови и мед.. или пък едните готвачи ще ви убедят, че трябва да се ползват само жълтъци или само белтъци..

Истината е за Тирамису, че това лек и много възбуждаш десерт (няма как при наличението на кафе и шоколад Simple Smile )
А и от личен опит не добавяйте захар, а по добре пудра захар , защото разбиването на жълтъците и кристална захар може да си отмалее ръката ..е разбира се, ако не сте мъж или имате силни ръце Simple Smile

# 356
# 357
  • Мнения: X
По повод Тирами су-то,да ,прави се по най-различни начини ,но оригиналът е само един,и всичко друго е просто сладкиш с бишкоти и крем.Оригиналът е от Савоярди,маскарпоне ,сурови яйца,еспресо,Марсалапудра захар и натурално какао.
Както Шампанското...има много пенливи вина,но шампанско е само това,което се произвежда в областа Шампан,във Франция.Другите са просто пенливи вина и нямат правото да се наричат шампанско.
пеп-4o , тия кексчета на принципа на мъфините ли си ги правила?Може ли рецепта? 

Моята вечеря...
спагети болонезе


Triple Chokolate Cake ,  Lois, благодаря за рецептата! страхотен е !    bouquet   

 

и парче
       

# 358
  • Мнения: 1 117
Хехе, не мога да се сдържа, пустото тирамису. Май ще бягам за маскарпоне днес  Joy
Марабу, верно е това което казваш, че има варианти с всякакъв алкохол, и аз съм пробвала и с бренди Плиска, и с Бейлис, и с уиски дори. Най-кофти беше с Бейлис - много силно доминираше над всички други вкусове, и не ми хареса. Всеки е свободен да си прави промени, аз говорех за собствените си предпочитания и личен опит все пак. То самите италианци не могат да се разберат от коя провинция произхожда десерта, та камо ли кое му е оригинала  Joy
Много ти е хубав хляба, супер изглежда!

краси.мира, много се радвам, че си пробвала кекса, страхотно си се справила, много красив!

# 359
  • София
  • Мнения: 3 816
Хайде от мен закуска палачинки с мед, шоколад и сладко от дюли, заедно с чашка кафе.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт