Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 70

  • 36 480
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
       Hug Момичета,от доста време само ви чета и много се зарибявам по правенето на торти.Това ми е ужасно любимо занимание.Досега не ми оставаше много време но започнах с опитите.Чета от библиотеката за фондани марципани..и т.н. пробвах някои и всички бяха НЕ-сполучливи.Досега съм правила само със сметана и разтопен шоколад.  food002Та да помоля някоя от вас да ми каже или даде линк как да приготвя например такова покритие на торта(чаршаф ли му казвате..)http://images.natalyna.multiply.com/image/9/photos/18/400x400/49/Torta%20Smiley.jpg?et=wRbFCj3IqDCcxT7q%2Bol9RQ Слагам произволна снимка.
Искам да Ви поздравя всички,и да ви кажа че тортите ви са невероятно красиви.
Благодаря предварително  bouquet

 Здравей!

Тази торта е моя и затова отговарям. При нея съм използвала марципан Варна. Не знам какво си пробвала - по добре напиши и опиши проблемите. Другият вариант е да ползваш готово покритие. Peace

Ванчееееее, сърцето е направо перфектно! Как успя да постигнеш такъв наситен червен цвят на шоколада. Със сухи бои ли?

Аталанта, супер сметанова торта. И аз никога не съм правила сметанова - не ги обичаме! blush: А Гонзо си го докарала като истински:

yulinda много сладка торта! Много добре си се справила!

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 14:08 от natalyna

# 226
  • Мнения: 156
Пепи, ти какво покритие ползваш за детските торти?

Готова моделираща маса, а ако ми свърши, докато си купя бъркам Маршммелоуз.
Когато бях студентка в Пловдив имаше една реклама на радио Ком-  "там, където не се чуваме ,сигурно е краят на света", та в града ,който аз живея не мога да слушам радиоКом Laughing Shocked.Не мога да намеря нито готова моделираща маса, нито бонбони Маршммелоуз.  Може ли да направя такова покритие в домашни условия- Варната или руска мастика или... newsm78
Когато вече са ми изсъхнали фигурките от руска мастика и съм ги поставила въхрху тортата нали няма проблем ,че ще стоят в хладилник/ могат ли да се овлажвят и да се скапят / ?

# 227
  • София
  • Мнения: 2 116
Пепи, ти какво покритие ползваш за детските торти?

Готова моделираща маса, а ако ми свърши, докато си купя бъркам Маршммелоуз.
Когато бях студентка в Пловдив имаше една реклама на радио Ком-  "там, където не се чуваме ,сигурно е краят на света", та в града ,който аз живея не мога да слушам радиоКом Laughing Shocked.Не мога да намеря нито готова моделираща маса, нито бонбони Маршммелоуз.  Може ли да направя такова покритие в домашни условия- Варната или руска мастика или... newsm78
Когато вече са ми изсъхнали фигурките от руска мастика и съм ги поставила въхрху тортата нали няма проблем ,че ще стоят в хладилник/ могат ли да се овлажвят и да се скапят / ?

*От магазина на Кадемлия 6 в София, пращат по адрес поръчани по телефона неща - това във връзка с готовата моделираща маса *Преди няколко страници някой напомни една рецепта за домашни маршмелоуз бонбони и тесто от тях.
*За марципан Варна - не знам да има нещо, много специфично като съставки.
*За готовата торта и хладилника - всичко е въпрос на температурни разлики - идеята е да не се стига до конденз, защото той, бидейки по същесво влага, влияе зле на захарните теста - омекват. И ако това не е кой знае колко фатално за по-дебело разточено покритие, то за фигурки, които се очаква да стоят изправени, е много вероятно да бъде.
*Ако искаш по-конкретна помощ, казвай кои покрития пробва и какво не им беше наред. Simple Smile))

Иринка, благодаря за разреза, толкова е хубав - с ясни очертания, симетрични дебелени...чуден е:)))

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 16:26 от dimitrina73

# 228
  • Мнения: 123
Здравейте и от мен, не мога да Ви смогна в четенето. Поздравявам  новите сладкарки изявили се в най-хубавата темичка  във форума.     bouquet 
Ванче, висока класа  на изпълнение както винаги, перфектни рози    bouquet    bouquet   bouquet 
Сега и аз да кача две тортички и двете са френска селска/медовик:
първата:http://media.snimka.bg/2121/010497955.jpg

Втората е торта Русалка, за пръв път я правя и имам въпрос. Как правите покритието да прелива от един цвят в друг, аз се опитах но цялото  си стана един цвят?
http://media.snimka.bg/2121/010497949.jpg  и http://media.snimka.bg/2121/010497947.jpg 

Успешно тортоправене на всички, аз не пиша често но Ви следя редовно.  Hug

# 229
  • Мнения: 156
dimitrina73 ,благодаря Hug  рецепта за домашни маршмелоуз бонбони , си я копнах, но не съм я пробвала още Embarassedвъпросът ми е дали с тази рецепта примерно се получава по- добро покртие от Варната? Досега съм пробвала руска мастика2 и марципан Варна, нямала съм проблеми, но на 14 ще правя торта по случай рождения ден на дъщеря ми и ме е страх тогава да не се изложа Embarassed
А по телефона ли се поръчват продуктите от Кадемлия 6 в София? Каква е приблизително цената на готовата моделираща маса?

Maria Ilva , страхотна ти е русалката Heart Eyes

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 15:23 от pavi04

# 230
  • Мнения: 310
pavi04 готовата моделираща маса е 32лв (4,5кг) доколкото помня   newsm78
violetblue  благодаря, че си допълнила отговорите  Hug

# 231
  • София
  • Мнения: 2 116
dimitrina73 ,благодаря Hug  рецепта за домашни маршмелоуз бонбони , си я копнах, но не съм я пробвала още Embarassedвъпросът ми е дали с тази рецепта примерно се получава по- добро покртие от Варната? Досега съм пробвала руска мастика2 и марципан Варна, нямала съм проблеми, но на 14 ще правя торта по случай рождения ден на дъщеря ми и ме е страх тогава да не се изложа Embarassed
А по телефона ли се поръчват продуктите от Кадемлия 6 в София? Каква е приблизително цената на готовата моделираща маса?

Maria Ilva , страхотна ти е русалката Heart Eyes

pavi04, малко съм смесила въпросите от твоето питане и това на rumqnka  Embarassed, извинявай! Тя твърдеше, че не е успяла с покритията.
И Стаси обърках по памет с Иринка, но си коригирах предното писание...абе, днес главата ми се опитва да твори и да върши рутинни неща, е...май не ги комбинирам добре тези 2 работи...поне не и днес Wink

# 232
  • Мнения: 1 491
pavi04, звъниш си на Кадемлия 6, и съвсем спокойно си питаш и разпитваш за всичко, което те интересува, от предлаганите стоки, през цените им, чак до доставката. Надето Костадинова е много отзивчив човек и ще отговори на всичките ти въпроси максимално изчерпателно  Peace

Това е официалният им сайт - http://www.zmeeborets.com/

# 233
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Ванче цялата торта е прекрасна а розите са фантастични - аз така и не разбрах какво ползва за тях?
И специални благодарности за рецептата за медовика - страхотна торта е! Този път до украса не стигнах ... не смея да я пипна тази сметана и това си е.
Което ми напомня да кажа Браво на Аталанта - супер е Гонзо и как си си играла с бордюрчето ... #Crazy

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 18:11 от shemet_neveroiaten

# 234
  • Мнения: 225
Цитат
При нея съм използвала марципан Варна. Не знам какво си пробвала - по добре напиши и опиши проблемите. Другият вариант е да ползваш готово покритие. Peace

За съжаление тук няма от къде да си купя готово покритие.Ами пробвах фондана по рецептата на Ваня май беше.Мисля че грешката ми беше че сложих кристална захар,която не се разтопи,незнайно защо.След това пък като сложих желатина ...и брашно..Абе нищо не стана.....
за този марципан Варна,той точи ли се?И с какво трябва да е намазана тортата-с маслен крем или друго..

# 235
  • На края на света !
  • Мнения: 2 328
Момичета аз съм пълен провал ,иде ми да хвърля цялата торта  ooooh!прекалих с крема  ,а на всичко отгоре нито един фондан неможах да направя като света ,а пробвах няколко рецепти ,руската мастика 1 пък да не говорим  Confused сега се чудя с какво да залия цялата торта и да приключа провала си напълно newsm78 ooooh!

Такива шедьоври като вашите май за мен са недостижими  Tired къде съм тръгнала и аз  ooooh!

Успех на всички   bouquetтортите са невероятни  Hug,а розичките на Ваня са като истински  Heart Eyes

# 236
  • Мнения: 1 610
Аз досега не съм работила с маси, но като ми се прецака сметаната и/ или крема,или каквото имам винаги резерва и  заливам тортите с кувертюр. Светнаха ме да го разреждам с олио, вместо със сметана или масло, както досега.
Не бой се Чародейке, ще дойде видов ден. И ние ще можем. Аз имам намерение да почна с готови маси.  bowuu Следващата седмица може да очаквате включване и скубене на косите.  Laughing

# 237
  • На края на света !
  • Мнения: 2 328

Не бой се Чародейке, ще дойде видов ден. И ние ще можем. Аз имам намерение да почна с готови маси.  bowuu Следващата седмица може да очаквате включване и скубене на косите.  Laughing
Ще дойде но след колко торти  ooooh! а дъщеря ми така държи да и направя торта за рожденния ден  Tiredлеле какви срамове ще бера пък тогава  Embarassed Rolling Eyes

# 238
  • Мнения: 310
rumqnka  трябвало е да ползваш пудра захар и то пресята. Марципан Варна се точи и отдолу под чаршафа трябва да намажеш тортата с маслен крем.Доколкото помня някой го смесваше с пудинг, за да убие вкуса на масло, но не помня кой беше  newsm78

# 239
  • Мнения: 1 965
.Доколкото помня някой го смесваше с пудинг, за да убие вкуса на масло, но не помня кой беше  newsm78
Не с пудинг, Бобси! Пудинга се прави с мляко. А млякото скапва всяко покритие, дори и шоколадовото.  Naughty Смеси с пасиран конфитюр от нещо. Някои смесват с шипков мармалад. Някои с конфитюр от кайсии, аз последните няколко торти ги мажа с масло смесено със сладко от смокини добре пасирано... Става идеално. Шарана и тортата с кънката  пък ги мазах направо с течен шоколад под чаршафа....... Имай впредвид че прозира. Използвай бял ако ще прилагаш тази фатка.
Благодарности за суперлативите за тортата. Днес като я видя именничката..... квича, подскача..... и дори не я сряза. Става въпрос за гаджето на шефа ми. Отидох си подготвена с нож, чинии.... и какво от това.... така си ги върнах..... Така и се е радвала.... че ми дожаля  и скрих посудата и я накарах да си я занесе в къщи. Иска да си запази розите на букет, така че.... директно си я отнесоха в къщи.... Много беше готина. Като малко дете на Коледа се радва. Разплака се от кеф, че никога не е имала такава торта. А ми е наборче......  Joy Ей това е най-голямата награда за къртовския ни труд.... парите не могат да ме зарадват по този начин.... Heart Eyes
Давайте торти да гледам.... Имам малко време.....
Ааааа.... забравих! МОЛЯ ВСИЧКИ ЗАПИСАЛИ СЕ ЗА СБИРКАТА, ДО СЕ ЯВЯТ НА СЪВЕЩАНИЕ В ДРУГАТА ТЕМА! Благодаря!!!!

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт