Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 70

  • 36 467
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 452
Ванче,тортата ти направо ми грабна дъха,откога не сме виждали розите ти,но тези с които се завръщаш просто са върха.Толкова са нежни,изобщо цялата торта е СТРАХОТНА.Колко кувертюр ти отиде да я покриеш и за розите?
Пепи и ти миличка пак се представяш с невероятни торти,кутията и чехличките много ми харесват.И твоите рози ни липсват.
И да попитам,на сайтът на Кадемлия няма цени,как да разбера кое колко струва,трябва да се обадя по телефона ли?

# 241
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи и ти миличка пак се представяш с невероятни торти,кутията и чехличките много ми харесват.И твоите рози ни липсват.


Аз нали се оплаках, че скоро съм нямала поръчка с рози и ми е тъжно, че не съм правила... ами 20 мин. след това ми се обадиха да ми поръчат кошница с рози. Е не предизвиквам ли съдбата  Mr. Green

# 242
  • Габрово
  • Мнения: 316
Момичета,
имам нужда от помощ. Не можах да намеря рецептата за торта "Гараш". Ще може линякой да я пусне, а е добре да се добави и в тортената библиотека (или аз не съм я довидяла  newsm78). Предварително ви благодаря.

# 243
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета,
имам нужда от помощ. Не можах да намеря рецептата за торта "Гараш". Ще може линякой да я пусне, а е добре да се добави и в тортената библиотека (или аз не съм я довидяла  newsm78). Предварително ви благодаря.
На тази страница има поне 3 рецепти : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369880.105

Момичета, опирам пак до вас. Прегледах библиотеката и намерих 2 линка с товя което ми трябва, но ми е малко. Имам да правя торта динозавър. Dайте идеи как да го изтумбя. Или ако сте срещали нещо step by step.

# 244
  • Мнения: 264
Чакайте сега аз да питам за масления крем, аз съм си свалила една рецепта - мляко, захар и масло. Смятам покритието да е с марципан Варна  - дали има проблем с топенето? Също исках да попитам, понеже планувам да е торта Рафаело дали не мога директно с масло и кондензирано мляко крем да намажа - така няма да се карат на  вкус.
Пепи имаше стъэпка по стъпка из руските сайтове,ще поровя да потърся.

# 245
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Пепи това дали ще ти свърши работа - http://www.instructables.com/id/3d-Dinosaur-Birthday-Cake/

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 20:31 от shemet_neveroiaten

# 246
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Момичета,
имам нужда от помощ. Не можах да намеря рецептата за торта "Гараш". Ще може линякой да я пусне, а е добре да се добави и в тортената библиотека (или аз не съм я довидяла  newsm78). Предварително ви благодаря.
На тази страница има поне 3 рецепти : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369880.105

Момичета, опирам пак до вас. Прегледах библиотеката и намерих 2 линка с товя което ми трябва, но ми е малко. Имам да правя торта динозавър. Dайте идеи как да го изтумбя. Или ако сте срещали нещо step by step.

_Пепи_, пуснах търсене в Гугъл - dino cake step by step и излизат доста неща. Иначе ако ще "тумбиш" най-добре е с тесто тип сладък салам или вариант тортата с рулата и допълнения към нея - крака, врат, глава, опашка!

ПС. Забравих да ти кажа, че очите ми останаха в тортата Шанел!

ПСС. После ще прибавя рецептите за Гараш, наистина няма нищо в ТБ - странно. newsm78

# 247
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Нат, проблема е, че тортата е за 30 човека и тази с рулата едва ли би ми свършила работа.

Сега мисля как ще реализирам проекта, и май вече ми се прокрадва идея. Може би ще стане както правя колите. Сглобявам кръгла и режа отстрани, и ги слагам отгоре изправени. Ще питам и по руските форуми.

# 248
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Пепи ето и още един линк http://www.wikihow.com/Make-a-3D-Dinosaur-Birthday-Cake

# 249
# 250
  • Мнения: 1 965
Пепи, с готовите платки ще успееш. Просто като дойде време да закръгляш, трупаш крем само в средата на купчинка. Захлупваш платката като.... като...... а сега де.... абе върху купчинката. Като сиропираш лееееееко отгоре си я оформи с ръце на куполче...... Или си прави по метода на дялкането после. И ще си имате една купа дялкани остатъци за хапване..... Ама го обясних.... #Crazy дали ме разбра????  newsm78

Някой ме питаше за тортата. Вътре е шоколадов мус. Специално за Рая, снимах купата да види колко е гъст, но ще го покажа след малко.
Покритието направих от 500 гр. Бял кувертюр. На цялата смес сложих само 50тина мл. вода. Пудра, добавих само в боята. Около половин кафена чашка.  От покритието ми остана около 150-200 грама. Боята е от тази на Илчовски.  ЯГОДОВО ЧЕРВЕНО. Общо около 1 1/2 суп. лъжица ми отиде. Течна е. Рядка. Разкошна.  Мислех да мажа отвън, но ми хареса и така. Кувертюра си пое добре боята, размесена с пудра. Най-накрая ливнах още малко боя, да активира още малко цвета. Като преспа в хладилника, стана още по-наситено.
За розите.... незнам колко отиде. Бях забъркала 150 грама. Остана за буквите и имам още колкото среден орех.

# 251
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

  bouquet   bouquet   bouquet
Мерси миличка, твоят линк ми бе най-полезен

# 252
  • Мнения: 2 708
Ванчеееее, почнах да правя една торта, с готовите платки на Федонела, но този път си купих 1 кашон ванилия...... СТрахотни са.... Понеже аз мрънкотих, че не ми харесват много шоколадовите (ама заминаха много бързо въпреки това де) та да си кажа за тези - поне на мен страшно ми харесаха. И като разправяше, че твойте в къщи ги амкат ей така, като стой та гледай, понеже дялках заради това, че правя една класическа китара за съученик на Ивчето, Дидка само седеше до мен и ми броеше клъцките колко ще и оставя Joy Joy Joy и ги омете до една..... И пита за още, та й обещах цял блат да го изяде когато си реши с каквото си реши и детето остана мнооооого щастливо hahaha hahaha hahaha Определено са ми по-вкусни, но явно просто си е въпрос на вкус.

# 253
  • Мнения: 1 965
Ами винаги съм казвала че е въпрос на вкус. Много хора ме питат аз ли си пека блатовете. И като ги погледно отровно и обидено, и им кажа че ги взимам готови и  Shocked - обикновенно реакцията е: КУПЕШКИ???? ТОЛКОВА ВКУСНИ????? Мойто хлапе редовно закусва прясно или кисело мляко с остатъци. Мнооого обича.

# 254
  • Мнения: 1 491
.Доколкото помня някой го смесваше с пудинг, за да убие вкуса на масло, но не помня кой беше  newsm78
Не с пудинг, Бобси! Пудинга се прави с мляко. А млякото скапва всяко покритие, дори и шоколадовото.  Naughty

Аааааа, душице, не си права. Аз смесвам с пудинг на Йоткер, но самият пудинг го забърквам с ВОДА, а не с мляко. Да ми видя, някоя от последните 5-6 торти да ми е "скапана"? Може да не е изпипана, но в никакъв случай "скапана" от присъствието на мляко  Naughty

айде идвам на съвещание в другата тема  Joy

Общи условия

Активация на акаунт