Еклерова торта с млечен крем - бърза и евтина.

  • 28 992
  • 33
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 14 654
За форма с 20см. диаметър:
За еклерите - 1чаша вода, 1/2 чаша олио, 1 чаша брашно, 3 яйца. Прави се парено тесто, от което излизат 40 еклера -трябва да са дребни, за тортата трябват по-малко.
Пълнеж за еклерите - какаово нишесте, сварено с 1/2 л. прясно мляко и 5 с.л. захар.
За млечния крем - 2 яйца, 1/2 л. прясно мляко, 5 с.л. захар, малко по-малко от 1/2 чаша брашно, 1/2 чаша вода, половин пакетче желатин, 2 ванилии.
Жълтъците се рабиват със захарта, добавят се брашното и водата. Млякото се затопля. Като почти кипне, се добавя към жълтъчната смес и се слага на котлона да се сгъсти. Като поизстине леко се сипва желатина, накрая внимателно се прибавят разбитите на сняг белтъци. Бърка се с дървена лопатка.
За основата - бисквити или бишкоти, наръсени леко с кафе и алкохол.
Най-напред нареждате бишкотите, отгоре - малко млечен крем, после - еклерите - нареждат се плътно. Отгоре заливате с останалия млечен крем. Стяга за 2-3 часа. Най-добре за цяла нощ.

# 1
  • Мнения: 156
Много вкусно звучи тортата!Имаш ли снимка?
Можеш ли да кажеш по-подробно как се приготвят еклерите?

# 2
  • Мнения: 14 654
Снимка - не, защото не остана нищо за снимане. Еклерите се приготвят като сипеш в една по-дълбока съдинка водата и олиото, като кипне - сипваш чашата брашно наведнъж, разбъркваш малко и махаш от котлона - получава се лепкава смес. Малко като изстине - едно по едно трите яйца, става още по-лепкаво. С лъжичка оформяш малки топчета върху тава, застлана с хартия за печене или просто намаслена. Трябва да са малки топчета, защото доста се надуват. Пече се 30 мин. на 200 градуса по средата на фурната. Пълнят се с крем като поизстинат.
пп: ако обичате по-сладко увеличете захарта на 7 с.л, аз слагам 5, защото предпочитам по-несладки торти.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 14:42 от Янечек

# 3
  • Мнения: 156
 Hug благодаря!

# 4
  • Мнения: 940
Много отдавна искам да пробвам нещо подобно.
Много благодаря за рецептата, ще пробвам тези дни и ще пиша за резултата.

# 5
  • Мнения: 165
Ох, искам и аз да пробвам, дано се получи. newsm78

# 6
  • Мнения: 14 654
Няма как да не се получи, защото нищо специално и сложно няма, прави се за половин час - докато опечеш еклерите, си вариш двата крема. Единствено трябва да се внимава с желатина - да се разтопи на водна баня, то е описано и на пакетчетата де, като се внимава да не кипне.

# 7
  • Мнения: 6 782
И аз правих такава торта миналата седмица  Peace .Е,малко по различна,но резултата е същия.Ползвах готови еклерчета и вместо бишкоти опекох един обикновен пандишпанов блат.
тортата
и парче

# 8
  • Мнения: 3 675
Предварително си признавам, че рецептата не е моя, аз торти не правя

Еклерова торта с крем брюле ::.

 
Необходими продукти: за б порции: За брюлето: 6 жълтъка, 300 мл сладкарска сметана, 200 г захар; За тестото: 300 г брашно, 200 г масло, 175 мл вода, 6 яйца, щипка сол, 1 с.л. захар; За еклеровия крем: 200 г брашно, 300 мл пряс но мляко, 6 яйца, 300 г захар, 2 ванилии, 200 мл сладкарска сметана; За заливката: течен шоколад.
 
 Начин на приготвяне: Маслото се разтопява в тиган и към него се прибавя брашното. Прибавят се едно по едно яйцата, захарта и солта. Тестото се шприцова в тавичка и получените еклери се пекат на 170 градуса. Кремът за тях се приготвя от посочените продукти, като се слага на водна баня. Готовите еклери се разрязват и се пълнят с крема. Поставят се в тавичка и се заливат с крем брюле. Той се приготвя, като сметаната и захарта се загряват на водна баня, охлаждат се и към тях се прибавят разбитите жълтъци. Тортата се запича на водна баня и се поднася, залята с течен шоколад.

# 9
  • Мнения: 63
Много ми допада рецептата. Искам да я направя но имам въпрос:
Как се пълнят еклерите с какаовия крем? Трябва ли ми шприц или се режат и с лъжичка се слага крема?

# 10
  • Мнения: 407
Цитат
Много ми допада рецептата. Искам да я направя но имам въпрос:
Как се пълнят еклерите с какаовия крем? Трябва ли ми шприц или се режат и с лъжичка се слага крема?

Ще си позволя да ти отговоря, тъй като преди две години работех в сладкарски цех и там правеха подобна торта. Еклерите ги разрязваха леко по средата и с лъжичка пълнеха с каков крем.
Тортата е наистина много вкусна, заслужава си усилията!! Wink
Лично аз не съм се наемала да я правя, но си поръчах такава за рожденият ми ден  Grinning
Ето снимков материал:


Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 00:16 от sladunka_medunka

# 11
  • Мнения: 63
благодаря за бързия отговор; сега стискайте палци за резултата Wink

# 12
  • космополитно
  • Мнения: 941
И аз правих такава торта миналата седмица  Peace .Е,малко по различна,но резултата е същия.Ползвах готови еклерчета и вместо бишкоти опекох един обикновен пандишпанов блат.
тортата
и парче

Вкусна и представителна изглежда!...
 Добре, ама над крема и еклерите е половинката на единствения блат или?....

# 13
  • Мнения: 6 782
Venecias ,блата е един,но разрязан на две.Отдолу е едната половина,а отгоре - другата  Peace .

# 14
  • Мнения: 930
трябва и аз да се опитам да я направя Thinking
изглежда много вкусна Hug

# 15
  • космополитно
  • Мнения: 941
Venecias ,блата е един,но разрязан на две.Отдолу е едната половина,а отгоре - другата  Peace .
Благодаря за уточняващия отговор 2в1 !  bouquet

# 16
  • София
  • Мнения: 204
Изглежда страшно вкусно eat,тази съботя ще я направя,ако се получи добре,може и да я снимам Simple Smile

# 17
  • Мнения: 689
Интересно предложение,яд ме е,че нямам яйца в момента Crazy

# 18
  • космополитно
  • Мнения: 941
Изглежда страшно вкусно eat,тази съботя ще я направя,ако се получи добре,може и да я снимам Simple Smile
Каквато и да се получи, снимай моля те- все ще е информативно! Naughty Crossing Arms

# 19
  • Мнения: 22 867
Направих тортата по рецептата на Янечек с малки промени, вместо нишесте за крема за еклерите използвах шоколадов пудинг на Йоткер и сложих масло. Стана наистина много сочна и вкусна, въпреки че имах предубеждения. Просто един път съм яла такава торта и не ми хареса. Рецептата за еклерите е много сполучлива, надуха се хубаво, не спаднаха, изобщо станаха както трябва.

 Янечек , благодаря за споделената рецепта!  bouquet

 

Има и разрез, но остана в друг фотоапарат, ако ми го изпратят, ще го сложа.

# 20
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 740
Да попитам относно последната фаза - украсяването

Като се подредят еклерите нагъсто, се заливат с последния млечен крем. Това стяга в хладилника. Това нещо си го представям само ако се нареди в тава със закопчаване. Ти така ли правиш? Ако да - после, като разкопчаеш тавата, отстрани украсяваш ли наново?

# 21
  • Мнения: 1 269
Да попитам относно последната фаза - украсяването

Като се подредят еклерите нагъсто, се заливат с последния млечен крем. Това стяга в хладилника. Това нещо си го представям само ако се нареди в тава със закопчаване. Ти така ли правиш? Ако да - после, като разкопчаеш тавата, отстрани украсяваш ли наново?
И аз това исках да попитам  Wink Във форма за торта ли се нарежда? Иначе това е една от най-любимите ми торти, но досега съм яла само от сладкарница. След това изчерпателно и окуражаващо описание ще взема да я на правя за Коледа!!!  Hug

# 22
  • Мнения: 22 867
Да попитам относно последната фаза - украсяването

Като се подредят еклерите нагъсто, се заливат с последния млечен крем. Това стяга в хладилника. Това нещо си го представям само ако се нареди в тава със закопчаване. Ти така ли правиш? Ако да - после, като разкопчаеш тавата, отстрани украсяваш ли наново?
И аз това исках да попитам  Wink Във форма за торта ли се нарежда? Иначе това е една от най-любимите ми торти, но досега съм яла само от сладкарница. След това изчерпателно и окуражаващо описание ще взема да я на правя за Коледа!!!  Hug

Аз я подреждах във форма за торта с диам. 26 см. Като стегна, направих нещо като украса. Но наистина е вкусна тортата. Хората, с които я хапнахме, още я споменават. Grinning

# 23
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 740
с какво украси отстрани? сметана или пак от крема?

# 24
  • Мнения: 22 867
с какво украси отстрани? сметана или пак от крема?

Моята украса е съвсем елементарна - от крема и поръсено с орехи. То си личи и на снимката. Е, някакви сърчица там уж правих, и чашки, че беше за 14 февруари. Grinning

# 25
  • Мнения: 503
Лабрекс,много хубаво торте. PeaceСлагаш ли над еклерчетата блат или направо заливаш с  крем?  Simple Smile

# 26
  • Мнения: 22 867
Лабрекс,много хубаво торте. PeaceСлагаш ли над еклерчетата блат или направо заливаш с  крем?  Simple Smile

Ива, то беше блат, който аз пекох и не стана много дебел, но го срязах на две, така че и отгоре има тънко блатче. Но кремчето вътре беше достатъчно, хубава торта става.

# 27
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 740
лабрекс, благодаря  Hug
ще ти открадна идеята, няма начин просто

през седмицата ще правя, че утре съм с малките у нас и няма да успея просто  Simple Smile

# 28
  • Мнения: 689
Пуснете снимки моля!

# 29
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 740
Като поизстине леко се сипва желатина, накрая внимателно се прибавят разбитите на сняг белтъци

Янечек, кажи моля те с подробности - как се добавя този желатин. Разтваря ли се предварително да набъбне? Чака ли се нещо? После набъбналия - разтваря ли се на водна баня? Изобщо - разкажи малко по-подробно тука какво точно се случва.

Лабрекс, гледам, че си я правила - слага ли желатин? Кажи ти как процедираш, че аз снощи станах пишман с друга торта - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=454188.msg13463566#msg13463566

Тази торта много искам да я направя - еклеровата, но сега няма да посмея да я почна, преди да СЪМ НАЯСНО как се процедира с този желатин.

Помощ  Praynig

# 30
  • Мнения: 14 654
Желатинът го разтапям на водна баня - котлонът ми е на степен 2 от общо 6. Като леко поизстине го сипвам в крема. По принцип пише да се изчака първо да набъбне, но аз не чакам, пак си стяга както трябва. Най-много ми харесва този на д-р. Йоткер.

# 31
  • Мнения: 622
Оххх, от известно време и на мен само еклерови торти ми се въртят в главата.  Mr. Green Имам рецепта за еклерова торта с баварски крем, ама много жълтъци  се използват- 12бр.  ooooh! Тази торта звучи доста лесна, май по Коледа ще я пробвам. А може и по- рано...  Whistling
Лабрекс, не знам дали съм го казвала, но ти си ми гуру в кулинарията!  Hug  bouquet

# 32
  • София
  • Мнения: 10 858
Ау, еклерова тортааа  Crazy Една от любимите ми!
Бих се наела да я направя, но ще сложа готови еклери.
Май още утре ще я спретна  Laughing

# 33
  • Мнения: 22 867

Лабрекс, гледам, че си я правила - слага ли желатин? Кажи ти как процедираш, че аз снощи станах пишман с друга торта - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=454188.msg13463566#msg13463566


galaUSA, аз сложих едно пакетче желатин на Йоткер, но кремът не се стегна много, пак си беше полутечен, точно както трябва, според мен.
Много обичам желирани сладкиши и често правя, не е трудно да се работи с желатин, просто трябва да му схванеш количествата, т.е колко желатин на колко течност. Според мен 1 пакетче на 500 гр е малко, т.е стяга, но слабо, когато използвам компот или подсладена вода, намалявам количеството вода. Вече са ти обяснили технологията на работа с желатин, аз го заливам със студена вода да набъбне - на едно пакетче 80-100мл вода. После слагам на водна баня, като гледам да не завира водата. Желатинът се стопява и става гладка течност. Може и да се бърка с лъжичка, но, трябва леко, защото прави пяна. Когато смесваш желатин и течност, не бива едното да е студено, другото топло, добре е да са с умерени температури. Като поработиш с него, ще видиш, че няма нищо трудно.  bouquet

lubopitko, благодаря ти, ама хич ме няма за гуру! Grinning  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт