Хапнах, а сега ако може да ми помогнете - за торта от "Неделя"

  • 57 932
  • 156
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 241
Мисля, че тази торта е почти двойник на Браунис с карамел и орехи на Котка.



Благодаря на crazy chick, че се е сетила за тази рецепта и на Мама Цоцоланка, че ме насочи към темата.  bouquet

Видях снимката на Наоми в сайта на Неделя, не съм я опитвала, но ми се струва, че от рецептата за браунито наистина би се получило нещо подобно, но като че ли тази на Неделя има повече шоколад отгоре и за целта трябва да се удвои количеството на ганаша според рецептата. Peace

# 16
  • Мнения: 2 439
Тортата Захер в Неделя няма нищо общо с оригинала. Не говоря за истинския оригинал /забравих точното име на сладкарницата във Виена/, а на Захер, сервирана във Виена.

# 17
  • София
  • Мнения: 10 858
Мисля, че тази торта е почти двойник на Браунис с карамел и орехи на Котка.



Благодаря на crazy chick, че се е сетила за тази рецепта и на Мама Цоцоланка, че ме насочи към темата.  bouquet

Видях снимката на Наоми в сайта на Неделя, не съм я опитвала, но ми се струва, че от рецептата за браунито наистина би се получило нещо подобно, но като че ли тази на Неделя има повече шоколад отгоре и за целта трябва да се удвои количеството на ганаша според рецептата. Peace


Много ме съблазни тази рецепта, не бях я видяла! Ще гледам в най-скоро време да я пробвам. Имаш и други страхотни предложения, браво!   bouquet  Набелязах си доста от тях  Heart Eyes

# 18
  • Мнения: 2 241
Тортата Захер в Неделя няма нищо общо с оригинала. Не говоря за истинския оригинал /забравих точното име на сладкарницата във Виена/, а на Захер, сервирана във Виена.

Права си, няма нищо общо със Захер (оригиналът е от сладкарницата на едноименния хотел във Виена), но иначе не е лоша - просто шоколадова торта, не знам защо въобще им е хрумнало да я нарекат така.


Вивиан, радвам се, че си си харесала разни неща, надявам се да ти допаднат и на вкус. Hug


Ако някой реши да прави това брауни, ето какви бонбони ползвах аз за карамеления слой, вторите от ляво надясно, не ги намерих на самостоятелна снимка:  http://vibs-bg.com/gallery.php?id=480&img=5  (фирмата е Алпи - Асеновград)
Но сигурно и други карамелени бонбони ще свършат работа.

# 19
  • Мнения: 156
Това е днес от предаването Бон апети
Торта "Бяла неделя"
Гост: Радослава Минчева, сладкарници “Неделя”
21/2/2009
Списък на необходимите продукти:
за блата:
7 яйца
7 с. л. захар
7 с. л. брашно
2 ч. л. какао
за крема:
1 л прясно мляко
180 г брашно
40-50 г нишесте
за сметановия крем:
1 л животинска сметана
400 г захар
за крокана:
1 кг захар
300 г орехови ядки
за декорацията:
300 мл сметана
200 г бял шоколад
100 г кафяв шоколад
шоколадов кувертюр

за сиропа:
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Яйцата за блата се оставят на стайна температура, след което жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се разбиват в голяма купа със захарта. Жълтъците се прибавят един по един, след което постепенно се изсипват брашното и  какаото.
2. Полученото пандишпанено тесто се разстила в намаслена форма за торта и се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-30 минути.
3. Млякото се кипва в касерола с 400 г захар, като се разбърква с помощта на бъркалка.
4. Прибавят се 180 г брашно и 40-50 г нишесте, като продължава да се бърка.
5. Сметаната за сметановия крем се разбива със захарта, като част от нея се отделя за разтопяване на белия шоколад. 
6. Захарта за крокана се разтопява и в нея се изсипват натрошените орехови ядки, разбъркват се и сместа се разстила върху намаслена равна повърхност. След като изстине, втвърдената смес се натрошава наситно. 
7. Захарта за сиропа се разтваря във водата, загрява се и се оставя да изстине. Изпеченият блат се разрязва на три равни части, които се сиропират равномерно.
8. Първият сиропиран блат се намазва с млечен крем и се поръсва с плътен слой крокан. Покрива се с втори блат, който се намазва със сметанов крем и също се поръсва с крокан.
9. Отгоре се поставя третият сиропиран блат, тортата се "зафилва" със сметанов крем, като по края на тортата се прави декоративен сметанов ръб с помощта на пош, за да не изтече заливката от белия шоколад.
10. В средата се излива разтопеният бял шоколад и с помощта на пош се правят линии от разтопен кафяв шоколад. Линиите се пресичат с нож, така че да се получат вълнички. От шоколадовия кувертюр се издълбават ролчици и се подреждат в кръг върху декоративния ръб, а стената на тортата се панира с крокан.


# 20
  • Мнения: 22 867

Това е днес от предаването Бон апети
Торта "Бяла неделя"
Гост: Радослава Минчева, сладкарници “Неделя”
21/2/2009


за крема:
1 л прясно мляко
180 г брашно
40-50 г нишесте


Хайде и в тая тема да напиша - в предаването в крема имаше и 200 гр краве масло, не знам по какви причини е изпуснато в рецептата в сайта.

# 21
  • Мнения: 2 950
Ааааа, Лабрех, браво, Hug наистина имаше и масло. Аз щях да я препиша без много да го мисля и после щях да се вайкам над тортата.  newsm78

# 22
  • Мнения: 930
браво момичета Hug
нищо не пропускате Peace

# 23
  • Мнения: 207
ОХ и аз  посетих сладкарницата в София , но май се прекарах малко - поръчах си боровинкова , а половинката ми  Каприз .Неговата беше много по сладка (опитах я разбира се).  Другия път пак  Grinning

# 24
  • Мнения: 3 830
Ако някой има връзки в Неделя и извади наяве фирмената тайна,ще сме благодарни.
По-скоро някой бивш служител с лоши чувства към бившия си работодател  Mr. Green

 smile3508 newsm10

Харесвам много малиновата, боровинковата, една плодова с някакво желе, в което са плодовете и тази Наоми.

# 25
  • Мнения: 3 830
Ето малко да поплакнем очи  Mr. Green :















# 26
  • Мнения: 1 283
ЕЕЕЕЕееееееееееееееее Estellia , ама имай малко милост деее.............,  в това време кой да пратя за тортичка  Crossing Arms Точно си изплакнах само очите   bouquet

# 27
  • София
  • Мнения: 4 052
А, предаванията, дали могат да се гледат, някъде?!  (vbox7 или youtube) newsm78

# 28
  • Мнения: 1 639
Самоизтезавах се с тези снимки - не съм хапвала сладко от 6 месеца. Вечната борба с килограмите Cry

# 29
  • С-я
  • Мнения: 37
Като ентусиаст-аматьор, вдъхновена от днешното предаване и пуснатата тук рецепта, реших да я пробвам веднага. Стигам до извода, че леко ме пуснаха по пързалката с тази рецепта, или със съотношението на съставките вътре. Постът ми ще е за темата с провалите, но ви моля за вашето мнение къде може да съм сбъркала.
1. блатът ми се изпече и изду накриво (вината е на моята фурна). беше леко нисък и абсурдно беше да го разреша на три. възможно ли е да е пропуснат някакъв набухвател?
2. млечен крем- стана
3. сиропът е в огромно количество- остана повече от половината
4. сметановият крем- какво разбирате вие под животинска сметана- 1 литър. Използвах заквасена такава, защото от години не съм виждала онези в шишенце. ползвах 750 мл, бих до припадък със захар. Е, това чудо не стана гъсто дотолкова, че да се маже и шприцова, а по-скоро мааазно се разливаше по тортата, никакъв ръб, оградка или каквото е не можах да направя
5. в следствие на т. 4 шоколадът се разля блажено по цялата торта. Красивичко стана, но самата торта плувна с смес от сметана и шоколад.
6. забравих да спомена, че ми се наложи да забъркам още малко смес, че да пекна още блатове, защото първия изпечен го отрязах едвам на две, да се разреше на 3 е абсурно, според мен.
7. Мъжът ми беше ентусиаст да помага, той реди сиропира и маза крем м/у блатовете. Не знам дали заради това тортата имаше лек наклон.
8. кроканът също ми се опря, но там бях упорита и се справих с него. и да питам- посочената захар ми се вижда прекалено. аз сложих на половина и пак стана.
абе голяма мъка. ако не ме е срам, ще снимам. подозирам, че все пак тортата ще е вкусна

Общи условия

Активация на акаунт