Какво да ядем и има ли изобщо нещо истинско на българския пазар?

  • 85 144
  • 433
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Но  има ли го  из магазинната мрежа или само от мандрата се пазарува?
http://www.culinarytourism.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0% … D0%BB%D0%B5%D1%81

# 406
  • Мнения: 10
Напоследък и  аз пазарувам от  по-малки  магазини. Търся си хора, които си отглеждат животинките и  си  пазарувам от тях яйца, мляко.. тук  там  купувам и от магазина месце  и съм доволна, НО много  зависи от мястото и  марката. Защото специално  за млечните неща сирене и  кашкавал точно  пуснат нещо  хубаво и  след  2 3 месеца развалят всичко...

# 407
  • Мнения: 3
     Хляба си го приготвяме сами в машинката, въпреки че не съм убедена в чистотата на брашната, предлагани на пазара. Знам, че ги третират с химикали за да могат да бъдат съхранени по-дълго.
     Млякото през летния сезон си го подквасвам сама - снабдяваме се с козе мляко от една баба, която сама си гледа козите. Понякога ни приготвя и сирене. През останалото време купувам мляко на Хармоника.
     Сирене - козето на Съединение или Хармоника.
     Масло - Президент.
     Месото - от частен производител в Троянския балкан.
     Плодове и зеленчуци - част от тях собствено производство, а останалото - от пазара.

# 408
  • Мнения: 1 495
Има мелници за домашна употреба, ако имате желание и време да си правите сами брашно Simple Smile. Аз планирам да си взема някой ден  Thinking

# 409
  • Мнения: 3 307
    Хляба си го приготвяме сами в машинката, въпреки че не съм убедена в чистотата на брашната, предлагани на пазара. Знам, че ги третират с химикали за да могат да бъдат съхранени по-дълго.
     Млякото през летния сезон си го подквасвам сама - снабдяваме се с козе мляко от една баба, която сама си гледа козите. Понякога ни приготвя и сирене. През останалото време купувам мляко на Хармоника.
     Сирене - козето на Съединение или Хармоника.
     Масло - Президент.
     Месото - от частен производител в Троянския балкан.
     Плодове и зеленчуци - част от тях собствено производство, а останалото - от пазара.
Нещата на Хармоника са много надути, едва ли не са био на биото..
Масло Президент няма много общо със същото по Европа, но цената му е х2 горе долу от европейската!
Президент като цяло е съвсем обикновен марка, да не казвам под средната ценова линия във Франция, но в Бг е нещо много велико! Точно затова цените у нас са х2 и х3 средно на техните продукти.
Без да са еко и меко, ето снимка с цени на холандски кашкавалчета при гладните испанци..gouda обикновена  3,90 евро, gouda от голямата кръгла пита  4,95 евро, edam  5,45 евро, maasdam пита 7 евро, остава да кажете колко са в Бг същите newsm78 #Crazy Shocked

Нямам снимка, но най-скъпото био френско масло в магазина, с не знам каква морска сол беше 2,70евро за 250гр

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 01:44 от Alexslav

# 410
  • Мнения: 1 674
    Хляба си го приготвяме сами в машинката, въпреки че не съм убедена в чистотата на брашната, предлагани на пазара. Знам, че ги третират с химикали за да могат да бъдат съхранени по-дълго.
     Млякото през летния сезон си го подквасвам сама - снабдяваме се с козе мляко от една баба, която сама си гледа козите. Понякога ни приготвя и сирене. През останалото време купувам мляко на Хармоника.
     Сирене - козето на Съединение или Хармоника.
     Масло - Президент.
     Месото - от частен производител в Троянския балкан.
     Плодове и зеленчуци - част от тях собствено производство, а останалото - от пазара.
Нещата на Хармоника са много надути, едва ли не са био на биото..
Масло Президент няма много общо със същото по Европа, но цената му е х2 горе долу от европейската!
Президент като цяло е съвсем обикновен марка, да не казвам под средната ценова линия във Франция, но в Бг е нещо много велико! Точно затова цените у нас са х2 и х3 средно на техните продукти.
Без да са еко и меко, ето снимка с цени на холандски кашкавалчета при гладните испанци..gouda обикновена  3,90 евро, gouda от голямата кръгла пита  4,95 евро, edam  5,45 евро, maasdam пита 7 евро, остава да кажете колко са в Бг същите newsm78 #Crazy Shocked

Нямам снимка, но най-скъпото био френско масло в магазина, с не знам каква морска сол беше 2,70евро за 250гр
Този коментар не е по темата и освен това потребителската е свободна да си плаща цената, щом има възможност и иска. Wink
Аз също купувам горепосочените продукти. Наистина в чужбина някои неща са по-изгодни, ама като си платя самолетния билет и .... ми излиза по-скъпо. Mr. Green


Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 09:38 от Палечк@

# 411
  • Мнения: 2 545
Има мелници за домашна употреба, ако имате желание и време да си правите сами брашно Simple Smile. Аз планирам да си взема някой ден  Thinking

В много здравословни магазини могат да ти приготвят различни смески от брашна - по твой избор.
Мелят се на място (безплатно) и не виждам смисъл да си купуваш мелничка Simple Smile.

# 412
  • Мнения: X
По повод продуктите на "Президент".....аз лично съм разочарована.Май с изключение на маслото, всички останали са с добавки, които не би трябвало да фигурират в храна.

# 413
  • Мнения: 5 462
сам си подквасвам кисело мляко - в буркани с винтова капачка.
Като сложа подквасеното мляко и затягам капачката.
Е издържа си почти месец, без да се развали (а няма консерванти  или добавки).
Вероятно е, че добре е херметизирано ...

I az така. Peace

# 414
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Има мелници за домашна употреба, ако имате желание и време да си правите сами брашно Simple Smile. Аз планирам да си взема някой ден  Thinking

В много здравословни магазини могат да ти приготвят различни смески от брашна - по твой избор.
Мелят се на място (безплатно) и не виждам смисъл да си купуваш мелничка Simple Smile.

Къде ги мелят безплатно?
Аз купувам от едно магазинче на Екзарх Йосиф/до гевреците/,и там се плаща по  0,50лв. на пакет.

# 415
  • Sofia
  • Мнения: 1 061
сам си подквасвам кисело мляко - в буркани с винтова капачка.
Като сложа подквасеното мляко и затягам капачката.
Е издържа си почти месец, без да се развали (а няма консерванти  или добавки).
Вероятно е, че добре е херметизирано ...

Peace и аз така

# 416
  • Варна
  • Мнения: 3 956
Знаете ли  рецепти за домашно приготвяне на някогашните салами и наденици - ''Камчия'' , ''Сервилат ", "Хамбургски"  , "Македонка" разните други от този тип и даже обикновен кремвирш и ''кучешка радост'' ако се сещате какво беше.Направо ме сърбят ръцете да пробвам да направя нещо такова , ама си нямам понятие как да постигна вкуса.Домашни наденици , пастърми , съм правил много , прекрасни стават , но си е съвсем различен вкус.

# 417
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
В тези изброените месо почти няма...слагат всякакви обрезки,сухожилия и много сланина,овкусители,получава се някаква гадна пихтиеста маса с която се пълнят червата или найлоновите опаковки ooooh!
https://www.youtube.com/watch?v=4gq41D7V0Hg

# 418
  • Мнения: 3 307
В тези изброените месо почти няма...слагат всякакви обрезки,сухожилия и много сланина,овкусители,получава се някаква гадна пихтиеста маса с която се пълнят червата или найлоновите опаковки ooooh!
https://www.youtube.com/watch?v=4gq41D7V0Hg
И соя

# 419
  • Варна
  • Мнения: 3 956
Аз не питам как ги правят сега , а как са ги правили преди  30 год.?

Общи условия

Активация на акаунт