Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

  • 31 678
  • 306
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
  • Мнения: 846
ai-ai, тортата ти е великолепна!!! Справила си се повече от отлично!!! Връщам се пак и пак да я гледам, много, много ми харесва!!! Цветове, форми, всичко е страхотно!!![smilie=smile3501.gif] smile3501 smile3501

иглика333, поздравления! Справяш се много добре с фигурките! Много са симпатични! Grinning

_Пепи_, кошницата и розите ти са супер! Grinning

# 46
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
ai-ai страхотна е станала тортата - чудесно си се справила - и аз съм любопитна за транспортирането и сглобяването как протече.

# 47
  • Мнения: 137
Момичета,направо ме притеснихте,но всъщност е доста приятно да чуеш такива похвали от Вас  bouquet

Тандури,Шемет какво да ви разкажа за транспорта сглобих я и така тръгна,просто в последният момент се оказа,че ще пътува и нямаше какво да направя,само сложих желатиновата подложка отгоре за да държи дървото което всъщност направих с дълга дръжка която използвах за да пробия двата етажа,в първят етаж сложих бамбукови шишчета за да поддържат горният.Оффффф дано ме разбра,но от 20мин пиша 2 изречения малката е полудяла  само ме дърпа за нещо.
Като време- в неделя направих стъблото на дървото за да съхне,в понед. опекох блатовете,вторник ги сглобих с крема и замразих,сряда вечерта моделирах долният етаж,четвъртък срещу петък правих всичко останало,т.е. 4 вечери и 1 нощ  Grinning
Иглика,пропуснах специално да те поздравя за лабрадорската торта smile3501

# 48
  • Мнения: 7 091
Има сметана , а и самата торта е намазана със сметана отстрани - ако се замрази сметаната ще се пресече при размразяването .

Това е и моето мнение.  Peace

# 49
ai-ai тортата е страхотнаааа

Браво.

# 50
  • Мнения: 156
Ванче, благодаря  bouquet Искам да те питам тези рози от жилибон ли са ?http://van444eto.multiply.com/photos/album/4/4#90

А на тортата Шах как направи фигурите, едва ли си имала калъпчета за всяка фигура newsm78

# 51
  • Мнения: 2 185
Ай-ай страхотно си се справила   bouquet . Браво момиче! Аз много не схванах за желатиновата подложка, ама ще се връщам да чета пак  Wink. Можеше да се включиш с тази торта в предизвикателството сезони...но сега пък се сещам, че моделът не беше твой, значи добре направи, че тук я пусна.

Иглика- фантастична идея и изпълнение, Как успя така да я загладиш тази кучешка торта  #Crazy , та и фондан без захар да направиш, направо съм в шах  Grinning . Рожденичката е прелестна   bouquet . Фигурките са също много сладки.

# 52
  • Norge
  • Мнения: 2 311
.
.
Моля ви, нека уточним това със замразяването.
Вероятно е да говорим за различни неща.
Може би нямам най_ точните снимки, но ето, замразявам примерно това:

.

.

И двата сладкиша са пълни с разбита, 38% млечна сметана, без никакъв стабилизатор. В еклерите има лъжица ягодово сладко.

След размразяване всичко изглежда точно по същия начин както преди това.

# 53
  • Мнения: 1 965
Ванче, благодаря  bouquet Искам да те питам тези рози от жилибон ли са
А на тортата Шах как направи фигурите, едва ли си имала калъпчета за всяка фигура newsm78
Ъъъъъъъ.... не съвсем. Дими беше провела някакъв експеримент с ММФ и шок. тесто. беше се похвалила че става добре. Аз от своя страна, пробвах жили-боните и смесих с шок. тесто. Това е от тях и от един бял шоколад, който е вече легенда и само спомен. КАТУ -  bishop. Всеки път става различно. Зависи най-вече от кувертюра. На каква гъстота и пластичност ще го докарам. Но толкова съм му хванала цаката вече, че не се и замислям какво ще се получи. Винаги го правя на око, и дори и нещо да се пообърка нещичко се добавя и се оправя.
Вчера си правих нов експеримент. Пепи ме подкукуроса без да иска разбира се....  hahaha Разтопих 50 гр. кувертюр. Цялата операция се извършва на 40% мощност на МВ Когато беше почти готов, набутах вътре 3-4 жили-бона. Те се разтопяват много бързо. Разбърквах буквално на 10 секунди.  Отначало се получиха едни ужасни конци. Лепкави, грозни, невдъхващи доверие. Обаче аз си бъркам упорито. След 3-4 разбърквания, извадих купичката и продължих да бъркам. Ужасна работа. Казах вълшебните думички за мамата, лелята и т.н. и о, чудо.....  Shocked гадорията започна да се събира. Понеже много пареше, нахлузих по два чифта хирургически ръкавици и се започна едно разтягане с ръце. Мазнината постепенно изчезна, конците също и се получи една прекрасна лепкава, мека и пластична топка. Никаква захар допълнително, никаква глюкоза. Като изстина, беше доста жилаво. Определено няма да стане любимото ми тесто, но за по обемни и тежки фигури ще е супер. Играх си с него, правих разни неща. Изтънява се, разтяга се, съхне, може да се притопля, оцветява се. Изобщо..... признавам опита за успешен.   Който скучае и не го е страх, може да опита.
Шаха.... - ТОВА са елементите на пешката. Всички основи са правени с това синьото. А то е....... откъртено парче от обикновенна пластмасова ледарка. Металното рингче  - от някакво шише го смъкнах. Не помня вече. Ако не ти се правят основи за фигурите, вземи си готови шоколадови бонбони. В тая форма има и бели и кафяви.
Всички фигури са правени на ръка  и на око. Проклетото конче ми взе здравето. В чест на СИЛРАЙ, правих отливка. ОТТУК НАПРЕД. Това е една изостанала ВАРНА. Седеше си за експерименти. За по-сигурно я размесих с брашно. От нея направих калъпчето. Тогава беше топло и за 24 часа на терасата на слънцето изсъхна. Сега пък си имаме парно. Когато беше изсъхнало добре го напръсках с АВТОШПРЕЙ. Седят си до ден днешен в кутията отливките и чакат следващия шах. Лошото е, че от едната страна става релефно, а от другата си го оформяш сама. Щях да правя калъпче от две части, което да оформя две лица, ама... така си останах с идеята само. Това е. Дано да съм била ясна и полезна. /Говори тихичко за шаха, да не те чуе Силрай, че сега ще забълва змии на Еспански /

# 54
  • Пловдив
  • Мнения: 2 102
Благодаря за отговорите!   bouquet Няма да я замразявам, ще ядем пък докъдето стигнем  Wink

# 55
  • Мнения: 4 358
Момичета бях решила само да чета и да не спамя докато нямам торта, но  реших да се опитам да моделирам - мече и уж прасчо от Мечо пух по катинки от Тортената бибилотека  но  Embarassed Embarassed Embarassed тези дребни ръчички и крачета как ги залепяте за тялото.Пробвах с вода.Но от самата тежина на тялото всичко пада Embarassed.За муцунка и очички камо ли пък носле при мен и дума не може да става.Едни дундести станаха, големи, груби абе ужас  ooooh! ooooh! ooooh!.Просто се чудя на Пепи как ги правиш тези Пух и компания Rolling Eyes
Може би с белтък но пък аз белтък гледам да не използвам когато ядат деца Sick.Поне се въздаржах да не идат направо в коша и сега уж съхнат Rolling Eyes

# 56
  • Мнения: 7 091
Нелка, и аз замразявам еклери със сметана, но това, което продават в сладкарниците в БГ дълбоко ме съмнява, че е разредено с вода ( само виж какви неща слагат в другите продукти) и въобще не съм убедена, че може да се подложи на замразяване, а след това да стане нещо ядливо от него.  Peace

Бъни, с какво моделираш? Т.е с какво тесто?
По принцип за фондановите аз правя каша от тестото разредено с вода, става като лепило гъсто и с него лепя.  Peace

# 57
  • Мнения: 2 185
Момичета бях решила само да чета и да не спамя докато нямам торта, но  реших да се опитам да моделирам - мече и уж прасчо от Мечо пух по катинки от Тортената бибилотека  но  Embarassed Embarassed Embarassed тези дребни ръчички и крачета как ги залепяте за тялото.Пробвах с вода.Но от самата тежина на тялото всичко пада Embarassed.За муцунка и очички камо ли пък носле при мен и дума не може да става.Едни дундести станаха, големи, груби абе ужас  ooooh! ooooh! ooooh!.Просто се чудя на Пепи как ги правиш тези Пух и компания Rolling Eyes
Може би с белтък но пък аз белтък гледам да не използвам когато ядат деца Sick.Поне се въздаржах да не идат направо в коша и сега уж съхнат Rolling Eyes

Бъни, не се отчайвай  Hug . Трябва си практика в моделирането, а и пуховците не са от най лесните  Peace Аз лепя всичко с вода, при това още докато са меки, не чакам като останалите да изсъхват частите. Нанасяш си с четчицата вода и притискаш леко за няколко секунди. Можеш да разтвориш малко от захарното тесто с вода и да ползваш за лепило. Пробвай всеки елемент по няколко пъти, докато не се получи нещо, което ти харесва  Peace . ако трябва направи по няколко фигурки, трябва да се пробва иначе не става  Wink

# 58
  • Мнения: 264
Ай-ай тортата ти е просто феноменална. Толкова пипната детайлно и много ефектна.А идеята с пуканките наистина е добра - браво на автора.
Много благодаря на всички ви за суперлативите.
Тестото за покритие се съмнявам да стане за човешка консумация - просто си е сурово брашняно тесто и не е много вкусно. Иначе представлява следното 200 гр брашно, 70 мл олио, 200мл вода и една чаена лъжичка лимонтузу ( лимонтузуто и олиото ги има и в домашния пластелин, само че там има и сол). Тези съставки се забъркват в съд на котлона и се бърка докато сместа започне да се отлепва от стените на съда. Слага се да поизстине и се доомесва с брашно и нишесте. Първоначалната идея беше да го доизмеся само с нишесте, но гълта много и сложих и брашно.
Тайната на гладката торта е че .. ще ми се смеете Embarassed ... тортата е облечена с формата. Трябваше да се желира, но нещо вероятно ми е бил малко желатина и като отворих формата се свлече от едната страна. Викам си така и така трябва да изтренирам чаршаф, върнах обратно пръстена на формата, загладих от горе с кучешки пастет и опънах чаршафа. Закопчалкатая оставих отзад.
Нелка, няма как да не слушат и двамата ни кучовци, мъжа ми води група за обучение всяка неделя. Дресирани са лежат под команда на снимката, но и по принцип се хранят само под команда. Но падна голямо облизване и точене на лиги. Само сина си не мога да дресирам. Като реша да го снимам заедно с кучетата трябва да пазя ту тортата ту кучетата. С децата е много по-трудно.

# 59
  • Мнения: 4 358
Тандури, Кларите мерси  Hug няма да се отказвам.Тандури сега пробвах с едно останало тестенце от маршмелоуз бонбонки.Уж за проба, но аз много бързо се отчайвам.
Прасето Йори уж стъпка по стъпка го правих но езика така изплезен - все едно са го колили.А мечето стана  все едно майка си мечка ooooh!
Самите части ми идват малки и с моите дебели пръсти Embarassed пипкави.
Иначе и аз лепих с вода.Ще видя утре като поизсъхнат как ще са.

Общи условия

Активация на акаунт