Грил-тиган...

  • 95 735
  • 207
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 6
Здравейте,
да се оплача от моя тиган - снощи правих тиквички на него, станаха страхотни, като на истинска скара  Laughing ... обаче така залепнаха, че още не мога да изтъркам тигана. Хем го намазах с мазнина и то не капка ... Някой може ли да даде съвет защо стана така???  Thinking Много обичам зеленчуци на скара, а това май е втория тиган, който е на път да се опропасти с опитите ми с тиквички  Embarassed

# 196
  • София
  • Мнения: 15 475
Здравейте,
да се оплача от моя тиган - снощи правих тиквички на него, станаха страхотни, като на истинска скара  Laughing ... обаче така залепнаха, че още не мога да изтъркам тигана. Хем го намазах с мазнина и то не капка ... Някой може ли да даде съвет защо стана така???  Thinking Много обичам зеленчуци на скара, а това май е втория тиган, който е на път да се опропасти с опитите ми с тиквички  Embarassed
Аз на тиквичките слагам една лъжица мазнина, никога не са ми залепвали за тигана.

# 197
  • Мнения: 6
Хм, а колко време ги държиш да се пекат от едната страна? Аз може би ги оставих за повече от колкото им беше необходимо, че все ми изглеждаха сурови ....

# 198
  • София
  • Мнения: 15 475
Хм, а колко време ги държиш да се пекат от едната страна? Аз може би ги оставих за повече от колкото им беше необходимо, че все ми изглеждаха сурови ....
Съвсем малко, не съм засичала, но аз ги режа почти прозрачни. И ги соля и отцеждам преди това, та стават още по-меки.
Скрит текст:

# 199
  • Мнения: 6
Хм, а колко време ги държиш да се пекат от едната страна? Аз може би ги оставих за повече от колкото им беше необходимо, че все ми изглеждаха сурови ....
Съвсем малко, не съм засичала, но аз ги режа почти прозрачни. И ги соля и отцеждам преди това, та стават още по-меки.
Скрит текст:

Мда, благодаря Simple Smile Аз ги нарязах по-дебели и не ги изчаках да се изцедят, че времето напредваше Simple Smile)) Ама като си изтъркам тигана пак ще пробвам по твоя начин  Laughing

# 200
  • Мнения: 6
Тиганът трябва да е добре загрят и преди да се поставят зеленчуците ,да се намаже с олио. Зеленчуците също трябва да бъдат леко намазани. Wink

# 201
  • Мнения: 6
Благодаря за съветите, момичета, надявам се да споделя положителни резултати скоро  Grinning

# 202
  • Varna, Bulgaria
  • Мнения: 78
а какви вкусни и хрупкави сандвичи би сътворила на този тигаааан  Party

ето примерен вариант - http://pep-4o.blogspot.com/2011/11/blog-post_24.html
а в търсачката на google - кат напишеш "сандвичи на грил тиган" ше излязат тооолкова много вариантиии #Crazy

# 203
  • Мнения: 6
Лелеее никога не съм се сещала за сандвичи! Страхотна идея, благодаря  Grinning

# 204
  • Мнения: 6
На мен с тигана нещо не ми провървя. След злощастните тиквички, снощи реших да метна пилешки пържолки. И те залепнаха, а вече от търкането покритието на места взе да изчезва  Cry
А имах велики планове за него Simple Smile
Марката е tvs...

# 205
  • София
  • Мнения: 15 475
На мен с тигана нещо не ми провървя. След злощастните тиквички, снощи реших да метна пилешки пържолки. И те залепнаха, а вече от търкането покритието на места взе да изчезва  Cry
А имах велики планове за него Simple Smile
Марката е tvs...

Каквото и да пека,винаги слагам и олио в маринатата.Не слагам мед, да не ми залепват.

# 206
  • Мнения: 6
На мен с тигана нещо не ми провървя. След злощастните тиквички, снощи реших да метна пилешки пържолки. И те залепнаха, а вече от търкането покритието на места взе да изчезва  Cry
А имах велики планове за него Simple Smile
Марката е tvs...

Каквото и да пека,винаги слагам и олио в маринатата.Не слагам мед, да не ми залепват.

Мда и аз слагам, даже и на тигана капвам няколко капки ... ама ... newsm78

# 207
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 801
За грил тигана използвам пулверизатор с олио, пръскам леко и омазнява продукта.
Тиквичките предварително ги мариновам в олио, лимонов сок, копър/магданоз, чесън и сол. После ги мятам на тигана или на решетката в печката.
На скариди и октоподи ако не съм ги мариновала предварително пръскам с пулверизатора олио. Същото е и за рибни филета. Използвам чугунен тиган.

Общи условия

Активация на акаунт