Сладкиш с ябълки и грис - подходящ по време на пости !!!

  • 75 146
  • 185
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 4 358
Сара браво Peace.Много се радвам, че и у вас се харесва този сладкиш Hug
Тука така ме запалихте по орехите.100 % другия път така ще го приготвя сладкиша.

# 61
  • Мнения: 2 382
Тавата вече е празна и си облизваме пръстите.Много е вкусно, но изчакайте не само да изстине, а направо го оставете за следващия ден.След 12 ч. направо се топи в устата.
Сега да споделя и моите  наблюдения.Намазних тавата и започнах със сухата смес, защото нямах хартия за печене.Този слой не е прегарял, но като че ли се запече и  остана леко хрупкав.Следващия път ще опитам и да набрашя тавата или ще търся хартия за печене.
2 ч.ч.захар са страшно много.Имах кисели ябълки и въпреки това стана много сладко.Мисля да опитам с 1 ч.ч. и 3-4 с.л за ябълките.
И имам един въпрос относно бакпулвера.Така или иначе, не се получава голяма разлика в обема.Дали ще стане без бакпулвер, защото вкусът му се усещаше в долния пласт на сухата смес?
На колко реда разпределяте това количество суха смес? Започвам да се чудя дали не съм сложила по-дебели пластове.
Сладкишът е страхотен, а да не говорим , че става за 20 мин Laughing 
Бъни,  bouquet  bouquet  bouquet

# 62
  • Мнения: 7 420
  Моят в момента се пече......  smile3520 smile3520 smile3520

# 63
  • Мнения: 4 358
Леле какво направихте вие бе ooooh! много сте чевръсти бе момичета.
Шайн аз редих 2 пласта брашнена смес и два плядта ябълки - май така беше.
Не ми беше сладко Rolling Eyes пък уж не обичам доста сладки неща.Ама знам ли - въпрос на вкус newsm78.
Радвам се, че сте омели сладкиша - харесал се е значи Hug.
Селма мълчим и чакаме страхотни снимки от тебе Hug

# 64
  • Мнения: 7 420
   Готово!!!Хапнахме го още топъл,не издържахме! Crazy
   Страхотен е!Бъни,голямо благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet
   Сложих и малко индийско орехче.Друг път може би ще добавя и орехови ядки,макар че сладкишът и така е много хубав! Grinning
   Вместо лъжичка бакпулвер сложих 1 ч.л. сода бикарбонат загасена с лимонов сок(да не се чудя какво да правя с останалия бакпулвер,след като използвам само една лъжичка от пакетчето).

# 65
  • Мнения: 2 382
Селма , дано да оцелее малко и за утре Laughing.Тогава ще усетиш цялата му прелест.
 dohНе знам къде съм гледала, но аз сложих цяло пакетче бакпулвер, явно там ми е грешката.

# 66
  • Мнения: 7 420
  Може ли толкова да влоши вкуса едно цяло пакетче бакпулвер?Имаше ли проблем,аз не съм чела много назад.....

# 67
  • Мнения: 7 420
  А....Да споделя ,как редих сладкишчето.
 Върху намаргаринената и набрашнената тавичка общо 3 грисови,2 ябълкови слоя. Simple Smile
 Нямаше никакъв проблем с отлепването на сладкиша от тавичката.Излезе,като някакво сполучливо кексче. Peace

# 68
  • Мнения: 2 126
Aз сложих цяло пакетче бакпулвер на Йоткер(само такъв ползвам).Хич не съм обърнала внимание че трябва само една лъжичка Crazy Embarassed Изобщо не се усещаше,никакъв лош вкус няма.Аз си спомням едно време бакпулувера дето се продаваше с лимонтозу вътре беше ужасен и киселеше в кексовете.Да не би за такъв да става въпрос Thinking

# 69
  • Мнения: 610
Направих сладкиша и аз  Simple Smile
Много е вкусен , и малките и мъжа ми много го харесаха  Simple Smile
Ето и снимка-



Бъни, благодаря за рецептата   bouquet

# 70
  • Мнения: 4 358
Оле девойки #Crazy довършихте ме с тия снимки.Браво Peace.Личи си че почивни дни е имало и сладкишчето се радва на голям успех.Много ме радва това Hug.
Селмааааааааааа smile3501 smile3501 smile3501.Браво.Чудесен се е получил.То да ти кажа и аз едно парче вряло хапнах и смотах набързо, ама на другия ден беше мммммм разкош. Аз и затова писах търпете няма да съжалявате.И то кво лесно се прави ама се чака ooooh! язък не може без кусур hahaha
Близнаците smile3501 и на теб.А близначетата много сладички Hug пу,пу.Развам се много като се хареса нещо от дечица Hug

# 71
  • sofia
  • Мнения: 1 190
Искам да попитам с какъв грис правите сладкиша - царевичен или пшеничен. Мисля да го направя още утре, но имам царевичен грис. Да купувам ли пшеничен или наличния ще ми свърши работа?

# 72
  • Мнения: 2 382
Аз използвам пшеничен грис.
Относно бакпулвера - силно казано е , че влоши вкуса, след като дори се скарахме за последното парче Party.Но определено усещах вкус на лимонтузу.Следващия път мисля, че ще се справя с този проблем.

# 73
  • Мнения: 7 420
  Бъни,със сигурност ще остане от сладкишчето и за утре.
  Вкъщи не сме много хора,иначе  щеше вече да е изчезнал! Laughing

# 74
  • Мнения: 2 126
Аз използвам пшеничен грис.
Относно бакпулвера - силно казано е , че влоши вкуса, след като дори се скарахме за последното парче Party.Но определено усещах вкус на лимонтузу.Следващия път мисля, че ще се справя с този проблем.
Вземи ако искаш този дето аз споменах бакпулвер.Няма изобщо лимонтозу в него Peace

Общи условия

Активация на акаунт