Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 75

  • 45 725
  • 379
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 419
Момичета страхотни торти както винаги.
Имам въпрос:
искам да направя такава торта :
http://www.cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=dis … e&pid=1211551
но се чудя какъв крем ще е подходящ за отгорре,дали айсинг или някакъв маслен крем или фростинг.Ще съм благодарна за идеите.

# 31
  • На края на света !
  • Мнения: 2 328
Хоп в новата темичка с едно въпросче ,но първо поздравления за всички прекрасни торти   bouquet аз тези дни правих една но моя мъж искаше да си е най обикновенна домашна торта ,а така ми се искаше да спретна нещо отгоре и  Mr. Green

Момичета днес купих едно малко шишенце с глицерин от аптеката ,дали есъщия за мастика 2,питам защото глюкозата тогава беше друга ,та и това да не е нещо различно от това у,което ми трябва  newsm78 и да попитам за глюкозата на прах ,тя става ли за ползване или може само от тази в бурканчетата  Thinking

# 32
  • София
  • Мнения: 178
Въпрос: Някоя от вас знае ли дали в България се продава vegetable ishortenng? След всичко, което изчетох в нета, разбрах, че това е вид мазнина, но не е нито масло, нито маргарин. Използва се за направата на бял маслен фростинг, с който се измазват по-големи торти (вместо да се обличат с грамадански чаршафи от захарно тесто). Някой пробвал ли е нещо подобно? С какво бих могла да заместя тоя проклет shortening? Ще съм ви безкрайно благодарна, ако дадете идеи и информация.

# 33
  • Мнения: 1 173
буболинка няма да намериш в Бг. Това е растителна мазнина на соева основа. Прилича на мас. Лично мое мнение е , че по-добре да метнеш "чаршаф" на тортата , отколкото да замажеш с тази гадост. Но аз съм пристрастена , като чуя за бадъркрийм айсинг и  Sick... За мен лично 1 чаша шортънинг с 3 ч пудра захар не звучи вкусно ( а и не е ) .
споменавала съм тук как съм изхвърляла торти за по 60 -70 $ , именно заради " бадъркрийм фростинг)  Joy
муцунка бих заложила на маслен крем или сметана ( въпрос на вкус)

# 34
  • София
  • Мнения: 2 113
буболинка, подкрепям Рая, това пак е хидрогинирана растителна мазнина, сиреч много вредно нещо, бих си позволилал да го сложа в гъмпейст, и без това не се ядат тези корави украси, но да намажа цялата торта с тази химия......

# 35
  • София
  • Мнения: 178
Благодаря ти, Рая! А ти ползваш ли някакъв вид фростинг или само с марципан покриваш? Аз веднъж пробвах с royal icing да измажа една тортичка, но стана отврат - и на вид, и на вкус. Може би за измазване се ползва някакъв по-специален айсинг. Извинявам се за невежеството  Embarassed, ама съм много "боса" в това отношение.
И на теб, Дими, мерси за отговора.

# 36
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Аз преди време си купих тези формички но още не съм ги пробвала  Embarassed та да дам отзиви. Във всеки случай цената им е значително по-ниска от коментираните вече.

Аталанта прекрасни тортички - просто нямам думи - а цветята са пипнати от всякъде.

Рая пак досаждам си питането си - как нанесе айсинга по малките тортички - може ли да се маже с четка?

Буболинката тук продават готов фростинг, който на нищо не мяза честно казано - нещо като маслен крем ама доста посничък и безвкусен. Мисля че в библиотеката имаше рецепта за маслен крем за шприцоване или нещо от сорта който може би ще свърши същата работа. Ако много искаш да пробваш рецепта с шортенинг можеш да го заместиш евентуално с маргарин+мас или масло+мас или само добре разбито масло. Наистина шортенинга е гадничък на вид.


# 37
  • Мнения: 310
Krische доня, КОПРИВА погледнете този сайт  http://www.cakesforyou.biz/ 
stefibgg го беше дала и каза, че доставката и е излезнала 1,70 паунда за дребни неща.Тя е от София .. май  Thinking значи правят доставки до България.Въпреки че като го разгледах останах с обратното впечатление

# 38
  • Мнения: 1 173
Буболинка не , не използвам .За мен торта покрита с фондан изглежда красиво - а и има възможност за различна декорация. Ако искам просто " замазана" торта , бих я направила със сметана ( поне ще е вкусно).
 За "бадъркрийм" и подобни , мога да кажа че е американска измишльотина - покриват с него защото се работи лесно , лесно се шприцова , запазва форма и издържа на по-висока температура ( не се размеква) . Затова и го предпочитат пред работата със сметана. То поне да използваха масло , но то е по-скъпо в сравнение с шортънинга , а и казват че издържа повече ( както казах на Т). Това за белия цвят е "бла-бла" празни приказки - търсят си извинение да го използват.
 А покриват цели торти с бадъркрийм понеже цената на парче е наполовина 2.5$-3$ , а на покрити с фондан е минимум 5$.
Роял айсин е само за декорация , не става за покриване. Първо съхне бързо заради всичката пудра захар в него и второ не става за ядене ( бадъркрийма ще има същия вкус само че "мазен " Sick ) . Ако искаш вариация на роял айсинг си разбий белтък със захар ( като за целувки) . Пепи слага и карамел ( и аз съм го правила) - става вкусотия.
шемет аз казах в старата тема  Wink - с обратната страна на малка лъжица , понеже тези шаблони са ми малки и внимавах да не излизам извън размера. Тези формички и аз си ги взех ( за по 1.5$ ) обаче са за сравнително големи фигури ( дори и детските)

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 20:54 от raya_рая

# 39
  • Мнения: 1 491
Момичета днес купих едно малко шишенце с глицерин от аптеката ,дали есъщия за мастика 2

Точно същият е, не се притеснявай  Peace  Само, нали разбра да не бухаш всичката пудра захар на един път и да е пресееш поне два пъти

# 40
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Рая явно пак съм проспала нещо ... напоследък често ми се случва. Извинявам се, за което. Но цените, които даваш са завидно ниски Simple Smile

# 41
  • Мнения: 634
Привет момичета.Направо ме шашкате с тези красоти.
Атланта,много стилни тортички Hug
Силсав ,твоята русалка много ми хареса и си я копирах. Hug
Карчита ,дерзай мила .Шприца не е труден ,само практика трябва.
Естел ,поздравления.  bouquetГущерчето е като истинско.
Котенок ,браво за хубавата торта ,друго си екато си я направиш сама Hug
Муцунка можеш да използваж маслен крем ,както и сметана ,ще се получи ефекта ,който искаш.
Чародейка ,аз също купувам глецерен от аптеката.
Аз правя торти ,които вече съм показвала и за това не ги качвам,но днес си купих от магазин за лев една пресичка за чесън ,ама такова забавление падна в къщи ,че се смях от сърце всички искаха да пробват.Ще я ползвам за коса ,за трева за въже и какаво ли още не.Ставо без никаво усилие,докато през сито става много трудно.Вижте.

# 42
  • Мнения: 1 610
Рая ти нали покриваш с маршмелоуз фондан? За една двойна вярвам маршмелоуз и пудра е точно 5-6 долара, или смяташ и захарните?. Искам да ви кажа, че завиждам благородно за човеците. За мен и 80 лева е евтиния, а цените на човечетата на шемета - направо ми идва да вия.Абе, Шемет поправи ме, този човек не е ли много голям 22 см??
При нас цена от 30 евро само за едно човече не ми мърда.
Сега разбрах какво е това фростинг. Много апетитно изглеждаше в клипчетата, а е блях явно  Sick
  И Димииии, намерих shortening в онлайн супермаркет, сега да намеря и тулозата и ще се прави гъмпейст Party Даже се сетих , че я американските казарми тук ще намеря вашите продукти.  Party
е, не Албенче, супер е, а аз ви мразя с тези евтинии.  Hug

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 18:38 от rien

# 43
  • Мнения: 1 173
Рая ти нали покриваш с маршмелоуз фондан? За една двойна вярвам маршмелоуз и пудра е точно 5-6 долара, или смяташ и захарните?
 
Риен 5$ на парче вземат по принцип в повечето кейк магазини ( не мога да го нарека сладкарница точно). Във някои от големите хранителни вериги магазини предлагат за по 4$ на парче ( но само сватбени).
 Иначе да , аз покривам с ММФ - не ми излиза изгодно да купувам готов за 12$ на килограм ( при положение че ММФ ми излиза 2.5$  Wink ) . Под "двойна" имаш предвид двуетажна , или ?  newsm78
 При последната ми отиде около 700гр ММФ, това при размери : 3 по 10 см , 20 см и 15 см ( високи 7см).


Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 21:07 от raya_рая

# 44
  • Мнения: 1 610
Извинявай, това е на телеграфен преведен немски ... Даже аз не си го разбирам.
Стана ми интересно как смяташ 5те долара и разсъждавах хаотично....
Колко грама маршмелоуз ти отиват за покритие на една двойна торта и колко струва въпросното количество в USA?
Ползваш ли, изработваш ли захарен фондан? 

Общи условия

Активация на акаунт