малко вьпросче за пилешкото месо

  • 7 369
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 6 999
Galya S, нещо бъркаш нещата.

Аз не говоря за ваксини. Говоря за антибиотици и хормони на растежа. Това са адски различни неща. Дядо ми възможно най-стриктно си ваксинира всички животни /зайците са особено трудни за отглеждане и тях на всеки 3 месеца/, но не им дава антибиотици /освен ако не са болни/, още по-малко хормони на растежа.

Пилетата са много болнави животни, затова им се дават антибиотици дето се вика "профилактично", а хормоните на растежа са, защото като се излюпят имат срок до който да са станали годни за пазара под формата на бутчета и т.н. , това с едрите животни не се постига.

Пюретата на Хип, които са Био са от животни отглеждани естествено и съответно без да са хранени с хормони на растежа.

# 16
  • Мнения: 3 200
Само бялото месо слагам в пюретата

# 17
  • Мнения: 2 952
Da be da ! Ne kupuvaite pile6ko meso , mnogo znaete kakvo e pak pureto! Pile6koto pone si go pravite s  drugite raboti vie na pure i znaete kakvo ste slojili vatre .Risk ima navsiakade , no decata  ni niama da rastat v sterilna sreda  taka ili ina4e . Rolling Eyes

# 18
  • Мнения: X
Бяло месо - филе, бон филе. Давам и пилешки гърди.

# 19
  • Мнения: 6 315
Давам и тъмното месо от пилето - съдържа повече желязо, както е отбелязала Free Soul . За информация само - най-много желязо има в пилешките дробчета - повече, отколкото в свинския и телешки дроб.

# 20
  • Мнения: 844
Давам и тъмното месо от пилето - съдържа повече желязо, както е отбелязала Free Soul . За информация само - най-много желязо има в пилешките дробчета - повече, отколкото в свинския и телешки дроб.
И аз така смятам да правя. А от кога се даваха дробчета?

# 21
  • Мнения: 6 315
Аз започнах да давам след годинка. От съвсем скоро, ама нещо не им е много фен май...

# 22
  • Мнения: 2 489
Мисля, че бялото е по-добро, но немога да споря /забравих защо е по-добро/.

Но, момичета, НЕ купувайте пиле от магазин. По-добре детето ви да не яде пиле изобщо отколкото това, което се продава. Пилешкото месо е възможно най-вредното от всички продаващи се меса. Пълно е с антибиотици и хормони за растеж. Ако неможете да намерите домашно пиле - хранете децата си с качествени пилешки пюрета или изобщо не давайте пиле.

Ако не ми вярвате - попитайте някой, който се занимава с това. Аз не познавам собственик на ресторант който да близва купено пилешко и то точно по гореизброените причини.  Sick

И да, и не!

Значи - във храната на пилетата не се слага хормон на растежа, защото той се прилага под инжекционна форма и е адски скъп. В храната се слагат аминокиселини, които от своя страна подпомагат растежа.
Не знам за другите страни, но до момента не е рентабилно да се слагат антибиотици в храната на пилетата, защото сметката излиза да умрат определено количество птици, отколкото да се дават на всички скъпи лекарства, /но въпреки това някои производители наистина го прилагат/

Иначе за едно си права - на пазара в момента най-вредно е пилешкото месо, разфасовано и замразено.

По-принцип пилешкото месо поема най-добре на шприцване. Няма такова месо в България, не само пилешко, което е разфасовано и замразено да не са играли преди това иглите по него.
Вкарва се определен разтвор в месото, така че рандеманът скача до небето - много лесно 100 грама се превръщат в 150!
Шприцването обаче се оказва невъзможно за цялото пиле, затова е по-добре да се купува цяло, а не разфасовано.

Вредното в случая е шприцването с фосфати, което се прави в България, за справка - в Германия това е абсолютно забранено!

За жалост хората купуват пилешко месо, за да водят по-здравословен начин на живот, а се оказва точно обратното.

# 23
  • Мнения: 3 379
Поради липса на домашни пилета, зайци и телета наоколо, до годинката давах на Гого само купени местни пюрета. След това започнах по малко да му правя и аз. Питах педиатърката за пилето и тя каза да купувам само от охладеното пиле, а не замразено. Свинско още не давам, освен шунка. Пуешко също като шунка или продават едни кюфтенца на Семпер пуешки. Същите кюфтенца на Семпер ги има и телешки - от там давам телешкото. Риба започнах сега да давам - пак Семпер, не смея още купена риба, а и не мога да я готвя честно да си кажа. Заешко не съм давала отдавна, още откакто купувах на Гербер заешкото, но тъй като е малко бурканче, не съм взимала скоро.

# 24
  • Мнения: 5 577
Бяло месо - филе, бон филе. Давам и пилешки гърди.

И аз така.

# 25
  • Мнения: 4 915
Тъмното месо на пилето е по-богато на желязо.
Още не съм давала пиле, но няма да отбирам само бялото месо.
Наистина ли е така? Моля, за още малко инфо по въпроса!  chef

Съдържанието на желязо е 1,6 мг/ 100 г тъмно месо ; и 1,2 мг желязо / 100 г светло месо. Предполагам, че тъмното месо е по-кръвоснабдено.

Пуешкото месо, тъмното, е още по-полезно за децата: 2,4 мг желязо / 100 грама месо. Не съдържа висок процент мазнини.

Относно купешкото месо - по-добре е да се купува охладено, а не замразено месо. Макар че и то се обработва с някои средства, по-малко са химиите по него, а и запазва по-добре вкусовите си качества.
Случва се някои производители да замразяват повторно размразено веднъж месо, което е абсолютно забранено заради развитието на болествотворни бактерии в него.

# 26
  • Мнения: 844
Free Soul , благодаря за разясненията!  bouquet Ще се готви явно пуешко и пилешко, охладено. А пуешкото не увираше ли по-трудно? newsm78

# 27
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Моето бебе е почти на 6 месеца и реших да опитам да му правя домашно пюре. Започнах първо със зеленчуково, но той не го яде- а колко труд хвърлих само ooooh! После прочетох, че трябвало да се слага захар - както в готовите, но аз не искам #Cussing out
Искам да попитам слагате ли в домашните месни пюрета захар или сол и дали ако няма такива съставки, хлапетата ще харесат повече купените newsm78
Много ми се иска да започна да му правя само домашни  chef

# 28
  • Мнения: 4 915
В менюто на децата до годинката не се препоръчва да присъстват захарта и солта.
Солта - натоварва бъбреците.
Захарта - ето защо:
За вредата от захарта в детската храна

И принципно е грешно схващането, че на детето няма да му е вкусно без сол или захар. След като то не познава изобщо тези подправки, не биnd могли да му липсват. Родителите могат да повлияят върху изграждането на "здравословни" вкусови предпочитания. След годинката солта и захарта не се избягват, но се предлагат в умерени количества.
Ето и една интересна статия по този въпрос: Оформяне вкуса на бебето и малкото дете

# 29
  • Мнения: 1 567
Моето бебе е почти на 6 месеца и реших да опитам да му правя домашно пюре. Започнах първо със зеленчуково, но той не го яде- а колко труд хвърлих само ooooh! После прочетох, че трябвало да се слага захар - както в готовите, но аз не искам #Cussing out
Искам да попитам слагате ли в домашните месни пюрета захар или сол и дали ако няма такива съставки, хлапетата ще харесат повече купените newsm78
Много ми се иска да започна да му правя само домашни  chef

ЕЕЕ, не се отказвай от първия опит де. Може би е просто по-злочдо детето. Синът ми беше същият. Всеки ден съм му правила пюретата. Кога чде, кога не. Е, сега с Елпида нямам проблем. Яжно си е детето.
Не слагай нито сол, нито захар. Натуралният вкус е най-добър.

Общи условия

Активация на акаунт