Тенджера под налягане - препоръчайте ми

  • 28 677
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 247
Аз пък снощи варих шкембе в тенджерата под налягане. Свари се като мозък точно за 65 минути!
А що се отнася до "гръмналата тенджера": правилната експлоатация на тенджерите не е свързана само с "миене и проверяване на дюзите"... Все пак "херметиците" както някои ги наричат също се подчиняват на законите на физиката. Иначе казано- и чисто новата тенджера ще гръмне ако я напълниш до горе с течност и продукти и след като "заври"-просвири я оставиш на силен огън уж  за по-бързо. Нищо против керамичните плотове, но те определено нагряват доста повече от обикновенните котлони, че и газта!
Доуточнявам, с тази тенджера готвех от около 8 години. Както се казва, веднъж става.
- 8 години на керамичен плот?- съмнявам се

# 31
  • Мнения: 804
Аз готвя на газ,използвам редовно тенджера под налягане и да чукам на дърво нямам аварии.Иначе наистина не трябва да се пълни с вода да горе-пълня я по малко от половината или 4-5пръста вода.не намалям огъня и я проверявам от време на време.

# 32
  • София
  • Мнения: 10 858
И аз винаги съм искала, но ме е страх и се отказвам. Предпочитам да си варя повече време, отколкото да й треперя. Нямам опит с такива тенджери, може би затова така разсъждавам, но не ми се рискува. Иначе резултата "мозък" много ме блазни, признавам... Но какво да се прави, страх лозе пази  Whistling

Доуточнявам, с тази тенджера готвех от около 8 години. Както се казва, веднъж става.
- 8 години на керамичен плот?- съмнявам се

Какво те съмнява, не разбрах?  newsm78

# 33
  • София
  • Мнения: 6 690
И аз не разбрах, да не би керамичния плот да поврежда тези тенджери - защото съм с такъв вкъщи, тогава изобщо да не купувам.

# 34
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
По-скоро се съмнява авторката на мнението да е позлвала керамичен плот от 8г, а не че тенджерата под налягане не става за керамичен плот. Обаче в никакъв случай керамичните плочи не загряват повече от газ.  Naughty

# 35
  • Мнения: 247
По-скоро се съмнява авторката на мнението да е позлвала керамичен плот от 8г, а не че тенджерата под налягане не става за керамичен плот. Обаче в никакъв случай керамичните плочи не загряват повече от газ.  Naughty
Така е. Наистина искрено се съмнявам тенджерата да е ползвана 8 години на керамичен плот.

# 36
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз отново не разбирам каква е връзката на керамичния плот с ползването на тенджерата от 8 години  Embarassed

# 37
  • Мнения: 6 031
Аз имам тенджера под налягане на Петра, купена преди около 7 години.Използвала съм я само върху керамичен плот/ако това има някакво значение/.Моята има три степени на защита и да гръмне е изключено.Последната защита е гуменото уплътнение на капака, където има един отвор и при супер високо налягане уплътнението излиза през отвора и от там изиза и налягането.
Незнам дали го обясних като хората.

# 38
  • Мнения: 120
Винаги съм ползвала тенджера под налягане.Що телета и езици е сварила - само тя си знае.Първата -беше руска ,огромна,тежка и от танкова стомана. Уплътнението и се развали ,но макар и по- бавно пак вареше добре. Но когато и дъното и се изду- реших ,че песента и е изпята . Подарих я на един приятел/сам живеещ мъж /и той продължва да си я ползва.Преди 3 години си взех Фагор.Не можах да прежаля повече пари - все пак е тенджера ,не е кола.Много съм доволна.Ползвам я доста често. Избягвам да я слагам на газов котлон ,смятам ,че за това на предишната се изду дъното.Не съм имала изненади.Почиства се относително лесно.

# 39
  • Мнения: 28
и аз да се включа в темата. имам тенджера под налягане Фагор-9 литра, от 4 години и съм много доволна от нея. няма нищо общо със старата руска тенджера, която ползувах преди това. готви много по-бързо. има две степени на налягането в зависимост от тона какво готвиш. препоръчвам ти я горещо.

# 40
Включвам се пак, за да изясня ситуацията с гръмналата тенджера. Тенджерата я ползвах две години на обикновен котлон, а след това, когато взехме керамичния плот  - 6 години. Наясно съм както с ползването на тенджерата (да не се сипват вода и продукти до горе), както и факта, че плотът нагрява много силно. Разбира се, след като засвиреше, веднага съм  намалявала котлона. Нямам обяснение за неприятната случка, но просто реших да споделя с вас, че е напълно възможно да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт