За Кърменето

  • 1 271
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 95
май за стайна t на червеното вино се приема 18 градуса-а дали и за кърмата е така - да каже някой по-компетентен Wine Glass Wine Glass

# 16
  • Мнения: 346
На стайна температура може да престои кърмата до 8 часа , а в хладилник до 3-4 дни. Прочети това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0
Иначе по въпроса за хлътналите зърна Жени ти е обяснила много добре - не е лесно в началото, но би могла да опиташ. Много важно е да се постави правилно бебето, както е казала Жени не го чакай да огладнее много или да са ти се напрегнали твърде много гърдите, ако са твърди и пълни, преди това се изцеди малко, за да омекне гърдата и да му е по-лесно да захапе.
Опитвай се преди кърмене да изтеглиш зърното, това става с два пръста- палец и показалец като изтегляш и с въртеливи движения /дано д го обяснявам правилно/, както се завива конец го оформяш.Иначе и с помпа също можеш да го изтеглиш и после бързо слагаш бебчо на гъдата. С всеки следващ опит на бебенцето ще му е по-лесно да захапе и да суче, защото реално то не суче от самото зърно, а от ареолата.

# 17
  • Мнения: 253
Работата е там че ми обясниха ,че сам с обърнати зърна,в смисъл че не са изпъкнали и си купих най малкия размер силиконови зърна,но мъничкия и с тях не може да яде и реве.Днес бяхме на първа консултация при педиатърката и я попитах  колко време може да престои кърмата след като се изцедя и тя каза че неможе да престоява и сега незнам какво да права а нощем е ужас да ставам 1 час преди него и после с него.

Аз съм оставяла кърма в хладилника до 24 часа, като през това време съм я допълвала с нова. Със сигурност поне 24 часа може да престои в хладилник. Ако си от София иди до Косултативния кабинет по кърмене, за да ти помогнат с поставянето на детето на гърда. Аз също не се оправях в първите дни, докато не ми показаха как става, нищо че нямам проблем със зърната.

Общи условия

Активация на акаунт