Калии - бързо, лесно и ефектно!

  • 33 560
  • 137
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 9 814
МерСедес , мерси. Отивам да ги забъркам.  Hug

# 31
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
vesi_nn , прекрасни са Peace!

# 32
  • Мнения: 2 170
На колко градуса ги печете? newsm78

# 33
  • Мнения: 11 607
Не съм яла такъв сладкиш....Ваканция е, децата ще им се израдват! Благодаря!

Мариетка, не казваш,че си медийна звезда......

# 34
  • Мнения: 9 814
На колко градуса ги печете? newsm78

Аз ги пекох на 140.
Но наистина трябва само да хванат лека коричка, дори не и да почервенеят и да се извадят, защото иначе не могат да се прегънат.
А и трябва да се бърза с прегъването още докато са доста горещи, защото последните, извадени от тавата не могат да "заемат" правилната форма.

Мама Цоцоланка , имат вкус на котешки езичета.

# 35
  • Мнения: 411
най истински стават с изрязани кори4ки от "лимонови резанки"и след това поръсени с пудра захар
правя ги за сватби

следваЩите окраси са по съЩата рецепта

http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI#14
http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI#33
http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI#16

# 36
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Мариетка, не казваш,че си медийна звезда......
newsm78

най истински стават с изрязани кори4ки от "лимонови резанки"и след това поръсени с пудра захар
правя ги за сватби

следваЩите окраси са по съЩата рецепта

http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI#14
http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI#33
http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI#16

Само не разбрах кои Украси са по същата рецепта Rolling Eyes? Снимките са много неясни...

# 37
Maма почина през 2005г. (когато беше на почти 83години). Тя беше майстор факир на тези сладки,но ги правеше откакто се помнеше невероятно бързо и то само с обелена ядка на бадем,което е великолепно!!!!!!!Представете си от колко години се знае за този вид сладки! Нямам пред себе си рецептата и не мога да кажа дали пропорцията е точно такава, но изглеждат така. Мама мажеше тавата с восък,за да отлепва сладките след изпичането по-лесно. На отворена врата на фурната въртеше тавата и вадеше кръгчетата едно по едно още горещи,за да се слепят хубаво и да стои здраво ядката. Аз слагам при липса на бадем четвърт ядка орех,в момента,в който слепвам кръгчето с пръсти,за да се получи тази форма на калия, така мама наричаше сладките си-КАЛИИ С БАДЕМ. Това са невероятно красиви и вкусни сладки!!!!!!!

# 38
  • Мнения: 3 622
Страхотни ми изглеждат тези сладки. Записах ги и мисля още почивните дни да ги направя

# 39
  • Мнения: 73
  chef
Ще се тества още в събота! Ще кача и снимчици после на творението да кажете дали съм се справила, ох слщнки ми потекоха като ги гледам снимчиците дето сте ги качили.

# 40
  • Мнения: 1 195
  chef еха много добре изглеждат  bowuu ще ги пробвам  Peace

# 41
  • Мнения: 93
Golemi pozdravleniq momicheta naistina sa neveroqtni smile3501

# 42
  • Мнения: 2 028
еййй, благодаря за рецептата   bouquet

бях забравила колко ги обичах в детството си, баба ми ги правеше с вишнички в средата  Laughing

още тези дни ще се пробвам и аз...

# 43
  • Мнения: 2 170
Вчера ги направих, момичета - спазих пропорциите, но ми станаха твърди и дори горещи се пречупваха  Confused

# 44
  • Мнения: 656
И аз ги направих,но ги препекох и не можах да ги свия-пречупиха се.
Но си ги хапнахме и така,много са вкусни,вкуса е точно на котешки езичета.
Следващия път-съвсем леко запичане.

Общи условия

Активация на акаунт