Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 77

  • 36 921
  • 370
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 329
Дарилка,не знам с кой фондан си работила,но попринцип този, с който се покриват тортите не става твърд в смисъла, в който ти казваш  Peace .
Рецептата е за класически фондан от тортената библиотека.
Според мен става твърд тъй като от него направих топчета и след около 4-5 часа стегнаха.  newsm78

asyalein  тортата ти изгледна превъзходно.

# 16
  • Мнения: 310
Дарилка покритието не се втвърдява като фигурките  Grinning
_Пепи_   втората торта с какъв крем е покрита, не разтопи ли фигурките? Иначе относно фигурките няма какво да коментирам, перфектни, точно в твой стил  Wink
asyalein браво, браво.Справила си се много добре  Peace

# 17
  • Мнения: 4 358
Ася похвалих те вече ,но и тук да кажа - хвана те нашата зараза.И аз сладко мното не ям и уж торти не правех ама ей на Joy
Поглеждам с едно око тука и все бъркам нещо.
Пепи Peace Peace Peace както винаги.

# 18
  • Мнения: 484
Пепи,както винаги прекрасни торти!!Най-много ме впечатлиха кактусчетата  Laughing

asyalein,много добър първи опит!!  Peace

Виолетке,бързо оздравяване  Hug

# 19
  • Мнения: 1 329
момичета помагайтеее Weary

Фонданът ми се рони и къса. Къде сбърках?
Лошото е че ще се изложа утре в офиса, една колежка има РД и реших да я зарадвам...

# 20
  • в сърцето на моето Слънце
  • Мнения: 708
Момичета, имам един въпрос.   newsm78
Как се прави фарситура? Питам, защото трябва да направя едно езерце върху торта с покритие от шоколадово тесто. Нямам кристалин, а няма и от къде да взема, четох че желатина може да разтопи шоколадовото тесто, така че остава фарситура или ако имате друга някаква идея.  newsm78

# 21
  • Мнения: 484
Стел,фарситурата е готова и се продава в кофи,мисля,че не може да си я направиш,но нека по-опитните да кажат

Редактирам се да кажа,че белият шоколад на Katy е страхотен на вкус,но неостана да правя опити.Тия дни пак ще си купя и ще кажа,но мисля,че Ванчето най-добре ще прецени как е  Laughing

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 01:22 от Иринка

# 22
  • Мнения: 6 713
Лурдес-аз те съветвам да печеш направо върху оризова хартия тънки платки,например три около 1.5см.,като ги размажеш с нож или с правоъгълно пластмасово парче от някаква бутилка.Платките са по-подходящи за правоъгълна торта от блата.Но ако си решила да си печеш блат в тавата и после да го режеш ти си реши.Ако наистина се получи трапец,размени долната и горната получени платки и компенсирай неравностите с крема.Или изрежи отстрани.

Антоан2006, би ли уточнила как да пека направо върху оризова хартия? Наистина не си го представям. Confused newsm78 Благодаря ти за отговора! Hug
Тандури, Риен,  bouquet

# 23
  • София
  • Мнения: 2 113
момичета помагайтеее Weary

Фонданът ми се рони и къса. Къде сбърках?
Лошото е че ще се изложа утре в офиса, една колежка има РД и реших да я зарадвам...

Ако имаш пудра захар - забъркай нов, не си късай нервите с този, при положение, че срокът е тази вечер. После ще мислиш за сбъркания и причините. Вероятно си му сложила повече подура, щом се рони. Каквото и да го омагьосваш, по ръбовете, докато загладиш пак ще те предаде, и догато разстелеш плохите ще ти се напука и скъса.

asyalein, чудесно изпълнение и много нежна идея. А вълничките отстрани от формата на тортата ли е?

Пепи, с това редактиране, докато се сетя къде да търся тортите ти...цялата страница прерових, ма кой да помни, че беше обещала редакция:)))) Хубав цвят има основата на 3-ката.

# 24
  • Мнения: 2 708

Само да попитам с розова боя ли се постига този реален тен?

Не съм сигурна, дали ти разбрах съвсем точно въпроса, но ако питаш за телесен цвята Пепи беше написала следното:

"Малко жълто + малко червено. Ако червенее добавяш жълто, ако жълтее - червено, ако стане много наситено омесваш с малко бяло захарно тесто."

# 25
  • Мнения: 634
Виолетче,скоро се оправяй. Praynig
Пепи ,просто немога дате подмина ,златни ръчички имаш.Моделираш страхотно Hug Hug Hug
Ася ,привет и да ти кажа ,че си се справила страховно,  като за начало.Явно имаш усет ,така че ще се радвам да те видяпак тук с ново произведене  bouquet

# 26
  • Мнения: 1 329
Дими, благодаря за отговора. Hug И аз стигнах до този извод, че захарта е в повече и затова се "пука" тестото.
Замесих ново тесто, което беше по-добро и по-мазничко и смесих със старото. Така спасих първия етаж, а втория направих с кофти сместа - то и там си личи.
Бях направила доста пеперуди, но се натрошиха и една няколко успях да закрепя.
Отвътре и двата блага са торта Рафаело.

Благодаря и за помощта на Наталина.

Цвета не е много реален тук, тъй като е със светкавица, по-млечно розово е.
Та ето кво се получи в крайна сметка

# 27
  • Мнения: 2 185
Дидка, не видях дали някой ти е отговорил-телесния цвят аз правя с розово с малко жълто  Peace

# 28
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Дарилка , много си е хубава тортата!!! Браво.

asyalein, чудесно изглежда!

Пепи, на ниво както винаги.

Класически фондан - няма по хубаво нещо за работа, но както с повечето рецепти, работете с отворено съзнание. Т.е. внимавайте със захарта, обикновено отива по-малко. Аз мога фондан на 6 месеца вкоравен да спася, нагаждане на течности и сухи съставки помага много.

Фарситура си правя сама - 1 пликче желатин се разтваря в 2-3 с.л. вода, знаете как - студена вода, 1-2 мин, загряване без да завира; добавя се 1 ч.ч. царевичен сироп. Затопля се да стане хомогенно и готово.

# 29
  • в сърцето на моето Слънце
  • Мнения: 708
Atalanta, Иринка, благодаря ви!  Hug
Все пак, като гледам рецептата за фарситурата си мисля, че езерце ще стане и само от желатин, вода и синя боя.  Thinking Ще пробвам аз, пък после ще докладвам.

Общи условия

Активация на акаунт