"Истинската" баница

  • 6 099
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
Слагаш по много, това е рецептата  Simple Smile
Едно масло, много сирене ( половината на една голяма буца - за сравнение тези, които се продават по една в кутия, че не знам какви разфасовки има сега по магазините), 6 яйца, кисело мляко 7-8 супени лъжици с връх.
В намазнена тава редуваш кора, намазана с масло, друга с плънка (аз мажа с четка и маслото, както и разстилам плънката с нея, за да е равномерно).
Ако плънката ти е свършила след последната кора, намазваш обилно само с масло, ако ти е останала малко, то доливаш газирана вода или прясно мляко, за да покрие, ако пък имаш достатъчно плънка поливаш баницата с нея. можеш да направиш дупки с нож, или с каквото и да е, за да влезе още течност в баницата.
На 180 градуса за около час, като не отваряш поне половин час, за да не спадне.

# 16
Хазайката ми едно време правеше дърпана баница(нали и ти правиш такава) с пълнеж вътре само от сирине, извара и масло. Вярно беше сухичка, но пък беше много вкусна и хрупкава. Понеже баба ми пък все правеше едни сочни баници и на мен суха по ми харесва.

Добре че ме подсети, следващият път ще я направя с дърпани кори Simple Smile.!
А за да не се рони и да прави боклук Simple Smile (някой по-горе се беше оплакал), като е готова се напръсква с вода и се завива с кърпа, а отгоре нещо от наелон (или наИлон се пише??), за да се задуши, и тогава не падат парченца.

Общи условия

Активация на акаунт