Носите ли си на работа в офиса готвена храна от къщи?

  • 25 107
  • 483
  •   1
Отговори
# 60
  • България-Швейцария
  • Мнения: 2 535
Случвало се е да си нося, ако е имало кой да ми го приготви (най-вече сандвичи).
По-често обаче поради липса на време или пропускаме обяда в нашия офис, или ядем junk-ове на крак, колкото да не ни къркорят червата.
Не, че е особено полезно или здравословно, но това е положението. А си има и предимства, дебел човек трудно ще срещнеш Laughing
Имаме барче и нещо като стол с храна от кетъринг-фирма, но оттам се случва да купувам само сандвич и напитка, в редки случаи някоя салата или супа; другото не става за ядене (поне по моите критерии, прекалено ми е мазно, иначе колегите си хапват).
В барчето, въпреки че съм пушач, не обичам да седя, страшно е шумно и задимено и повече се ядосвам и натоварвам, отколкото си почивам.

# 61
  • София
  • Мнения: 3 452
•ºt®eisyº•™ , аз сега съвсем сериозно ще ти отговоря.
Дейността ни предполага малко хора в офиса, с много високи заплати.
Обаче не сме детска градина и храната на служителите в офиса не се включва в ангажиментите на шефа ми и моите.
Политиката на фирмата включва либерално отношение, наистина, но в случаите, когато няма работа, не се интересувам дали служителят "Х" ще обядва два часа и половина, вместо един час, дали ще отсъства до два следобяд, за да си смени гумите на автомобила или ще си записва детето в детска градина.
Нямам тайм карти на входа и не стоя с часовника на вратата, за да отчитам закъснения и прочие.
Обаче ако имам сделка, ако се налага да се работи до посред нощ, или да се дойде в събота и неделя, няма не искам, няма недей, няма не мога. Засега няма чак такива крайности, но веднъж-два пъти годишно полагаме извънреден труд, така да се каже.
В този ред на мисли, ако се случи по време на обедната почивка да има служебен ангажимент, няма шанс някой да каже, че се чувства дискриминиран и да си бие шута в посока съседната кръчма.

# 62
  • Там,където се събуждам щастлива.
  • Мнения: 8 969
Нещо нормално тук, така че не ми прави впечатление. На обяд се ядат сандвичи и хората си купуват супа, ако има нещо, като стол. Има специални стаи за ядене и почивка.

# 63
  • Мнения: 6 998
Готвена манджа не бих понесла. Thinking Ама то е защото не готвя. То оставаше и едните пържени яйца, дето ги мога, да ги помъкна  Laughing
Веднъж се опитах да си донеса сандвич, но ме надуши едно от бездомните кучета в Бизнеспарка и реших да пожертвам сандвича, вместо мен да ме изяде оня звяр. От тогава не нося. Rolling Eyes А бих. Един сандвич от вкъщи по мой си вкус, сигурно ще ми излиза 3пъти по-евтин от обед в бизнеспарка.
От друга страна, обедът си е социализация. Излизаме , хапваме, разхождаме се малко, говорим си за извънслужебни неща...Ако си ям сама сандвича- скука. Пък и не мога да ям сама.

# 64
  • Мнения: 1 567
Толкова по-зле за офиса ви. Това говори много за работодателя.
А сделките за милиони..... Whistling Whistling Whistling Whistling

# 65
  • София
  • Мнения: 3 452
Зле сме, ами, аз откога го разправям.
Какво каза за милионите, че нещо не те разбрах?

# 66
  • Мнения: 17 546
Там, където работя си имаме хладилник, МФ фурна, печка с два котлона, кафе машина и всякаква домакинска посуда. Просто си готвим, на мястото, на което работим, защото е с непрекъснат цикъл на работа. Не можем да излизаме за хапване навън. Всъщност можем Crazy но не го правим, при положение, че можем да си приготвим всичко. Ето печената агнешка плешка, която си приготвихме миналата година на Великден. Grinning

# 67
  • Мнения: 155
Оф, от кой век са изкарани тия глупости с борканите и вестниците  newsm78 Абсолютна простотия! И въобще не е селско да си направиш един сандвич и да си го изядеш в помещението, пригодено за тази цел. Аз имам много колеги, които го правят. Аз лично правя и двете, носела съм си от къщи вкусна диетична манджичка в кутийка, топля си я в микровелето, хапвам и така. Ходя и на обяд с колеги, трябвада има социални контакти, все пак. Има друго, мацките, които редовно се подлагат на диети и днес примерно трябва да ядат 2 сварени яйца, чаша фреш от грейпфрут, сухар и някакви такива, в кой ресторант ще им осигорят това???

# 68
  • Мнения: 155
Там, където работя си имаме хладилник, МФ фурна, печка с два котлона, кафе машина и всякаква домакинска посуда. Просто си готвим, на мястото, на което работим, защото е с непрекъснат цикъл на работа. Не можем да излизаме за хапване навън. Всъщност можем Crazy но не го правим, при положение, че можем да си приготвим всичко. Ето печената агнешка плешка, която си приготвихме миналата година на Великден. Grinning

Браво на вас! Супер яко! Аз така обичам да готвя. И ние имаме кухничка, но не е така пригодена като вашата. Евала, продължавайте в същия дух  Wink

# 69
  • София
  • Мнения: 3 452
Бижу, плешката ме очарова.
А ако ти кажа, че мъжа ми вчера направи неуспешен опит с една такава в къщи... ако ще чакам на него, ще си умра гладна.
Казвай къде са плешките, менюто за седмицата, вписвай ме в графика с пържени яйца, защото за другото не давам гаранции и да идвам при вас, преди да ви е налазил половината форум с тези плешки, насред пости.
Шефът ми и мъжът ми ме държат на пост и молитва и никой не се интересува от хранителния ми режим.

# 70
  • Мнения: 3 929
Ние с колегите си обособихме един такъв кът за хранене с маса, а там, където се приготвя храната, е закрито кътче с шкаф, където има хладилник, кафе машина и пр. Приготвяме си яденето, сипваме си го в чинии и си го слагаме на масата и обядваме. Така се храним всички - или си носим от вкъщи, или пазаруваме от магазина. Понякога ходим на заведение, но за разнообразие и не е ежедневие.

# 71
  • Мнения: 17 546
...преди да ви е налазил половината форум с тези плешки, насред пости.
Joy Joy Плешката е от миналия Великден. Тази година сигурно пак ще си опечем.   chef
Да ви зарадвам и с шарана за Никулден, пак в работата. И краят на но … 77;за. И стига толкова, че всички ще искате да работите при нас! Crazy Laughing

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 12:19 от Бижy

# 72
  • Мнения: 289
Да, нося си редовно. Иначе трябва да ям само сандвичи.  Peace

# 73
  • София
  • Мнения: 3 452
А-а, няма всички.
Пу, бях първа, има го документирано в писмен вид.
Ох, на кака сладкото шаранче!
Бижу, в отговор на Новогодишната ви трапеза, мога да постна остатъците от едно печено прасе, след като му се случи случка на едно наше Коледно парти.
Пазя снимката в архив, като много скъп спомен, защото бе принесено в жертва в един рибен ресторант, където още ме гледат леко накриво, заради тази прищявака на колегите по онова време.
Тогава шефът ми, явно го беше загризала съвестта, че не си храни служителите подобаващо и реши да компенсира веднъж завинаги този си пропуск.

# 74
  • Мнения: 17 546
 Joy Всичките тези снимки са по две в серия. Как изглежда нещото извадено от фурната и след 10 минути...
1
2
Ами седем човека сме все пак!

Общи условия

Активация на акаунт