Рецепти с прясно мляко

  • 14 682
  • 15
  •   1
Отговори
  • Мнения: 572
Та... имам около 2-3 литра прясно мляко, домашно, сварено преди ден-два... та молбата ми е да ми помогнете с всякакви рецепти с прясно мляко, за да не го хвърля.

# 1
  • Мнения: 49
Мляко с ориз, крем карамел  newsm78

# 2
  • Мнения: 1 798
Можеш да направиш- крем карамел,макарони на фурна,мляко с ориз,крем-пита...

# 3
  • Мнения: 1 777
Можеш да го подквасиш. Simple Smile

# 4
  • Мнения: 49
Огретен, палачинки

# 5
  • Мнения: 572
Можеш да го подквасиш. Simple Smile
вече е седяло в хладилник, а за подквасване не трябва ли да е леко топло?  newsm78

# 6
  • Мнения: 1 777
Можеш да го притоплиш.

# 7
  • София
  • Мнения: 1 341







Карамелена грис - не помня на кой е рецептата, но е супер!
На който е да си каже!

# 8
  • Мнения: 534
Къде го тоя карамелен грис звучи интересно. newsm78

# 9
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
Бисквитената торта също взема доста мляко.

# 10
  • Мнения: 117
Крем карамел или торта с кроасани или най-добре както са ти казали го подкваси.

# 11
  • Мнения: 179
Супа от зелении /коприва, лапад, спанак/, подправена с чаша или две прясно мляко.
Селска чорба - задушени лук и моркови, след това картофи и ориз и накрая пак чаша или две прясно мляко.
Огретен - варени картофи, заляти с препечено брашно, прясно мляко и яйце.

# 12
  • Мнения: 5 173
Може някой кекс Peace

# 13
  • Мнения: 407
Най-много мляко можеш да употребиш за крем карамел, а той издържа цяла седмица в хладилник...за по-дълго не съм пробвала Laughing
Крем Ванилия е също вариант...а може и да вземеш няколко пакетчета пудинг на Доктора (примерно шоколад,ягода и ванилия) и след като приготвиш крема по указанието на опаковката, в десертни купички редуваш от трите вида...получава се много ефектно.

# 14
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 731
Къде го тоя карамелен грис звучи интересно. newsm78

Грис с прясно мляко

В тенджерка се слага масло да се разтопи, сипва се грис с бъркане до златисто да стане. /за 1 литър мляко 4-5 супени лъжици; аз слагам понякога само лъжица и половина за 1 порция/. Редом с гриса се слага и захарта /на вкус, аз слагам малко по4ти толкова, колкото и грис/ и се бърка да станат златисти - не много тъмно, 4е ще гор4и. През това време в отделен съд се загрява млякото - аз го правя в микровълновата. Сгорещеното мляко се изсипва с бъркане при златистите грис и захар, намалям малко котлона и бъркам ...

Това е рецептата, но не знам на кого е. Много е вкусно

Общи условия

Активация на акаунт