Каша от коприва

  • 6 074
  • 4
  •   1
Отговори
  • Germany
  • Мнения: 7 944
Здравейте Simple Smile
Баща ми ми донесе една торба коприва от вилата и искам да направя каша за домочадието. Никога не съм правила и ви моля да помагате.

# 1
  • Мнения: 689
1)Попарваш с вряла вода и пасираш.
2)Слагаш да ври с 2 сл олио 5 мин
3)Прибавяш кашичка от брашно и вода и бъркаш е тел
4)Слагаш подправки на вкус:сол,пипер,суха червена чушка
5)Вариш на бавен огън 30-40 мин.

сервираш с натрошено сирене и скълцан чесън

# 2
  • Мнения: 2 110
Каша от коприва

Сварява се 1/2 кг. коприва в 2 л. вода / ври 5 мин./ и после се пасира.
В друг съд се задушава 1 глава кромид лук, нарязан на дребно, добавят се 4-5 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер. Сместа се разрежда с пасираната с водата коприва. Ври така около 15 мин.
Разбиват се 2 яйца и се прибавят към копривата. Слага се джоджен.
Преди да се свали от котлона се добавя около 200 гр. сирене и 3-4 скилидки чесън накълцан или нарязан на ситно.
Поднася се с кисело мляко.

# 3
  • Мнения: 5 001
Измитата коприва я запарвам за кратко в много малко гореща вода.Вадя и нарязвам.
В тенджерка запържвам 3-4 с.л. брашно,наливам студена вода и водичката от задушаването на копривата.Бъркам да стане гладко сосче.Добавям копривата и чакам да клокне.Посолявам.



П.П. Понякога вместо вода слагам прясно мляко,но ние лично предпочитаме класическия вкус  Grinning

# 4
  • Germany
  • Мнения: 7 944
Лелеее, колко сте бързи Simple Smile
Много, много благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт