Работя и вечер нямам много време за готвене и гледам нещо набързо и лесно, пък и да е вкусно, пък и сега криза и евтинко да е
Вчера се зачетох в рецептите с изварата и реших като видна експериментаторка и аз да направя нещо.
Та, направих разядка, по ваша идея + малко от мен:
извара,
половин майонеза,
червена чушка прясна,накълцана на дребно
чесън пресен
кис. мляко две три суп.лъжици
яйца сварени и настъргани
малко горчица и копър
сол
по желание-оцет или лимон
ако искате и малко сирене натрошено може да прибавите, абе по ваш вкус и др.неща може да добавите, кой каквоито има...
Та този буламач се обърква и става разкошно, за мезенце, за филийка и т.н.
Да, ама ми остана извара, щото като невидяла купих цяла кофа
От остатъка:
Запържих праз(беше ми останал), зелен лук и пресен чесън, две три зелени чушки, два три домата, после прибавих изварата, позапържих и нея, след това чукнах 4 яйца и стана чудо миш-маш с извара, обаче другият път ще добавя и пушени гърди, да не е съвсем постно, че мъжете у дома искат мръве
Друга идейка, купих си зелен боб замразен в пакет този дребничкият крехък салатен, мислех да го готвя, но му се размина
Та, задуших го с малко вода, сол и олио в МВ, докато омекна, после излях водата, прибавих му накълцан на дребно пресен чесън, малко копър, зехтин, сол, малко оцет или лимон по желание и една кофичка кисело мляко, може и изцедено. Повярвайте ми мнооого вкусна салатка стана, много е лека, за тези които са на диета, боба насища, пък има малко калории
Още една идея, хем за салата става, хем за ядене, една позната от Германия сподели с мен как си правят зеле за гарнитура и аз правих, ама с мой почерк, не я копирах изцяло.
Накълцвам зелето и го запържвам-задушавам с лук, малко лютеница(може и пресен домат), малко настърган морков и чесън. Това се задушава малко за около 10-на минути, не да стане напълно готово, а просто да поомекне и да получи загар, махам го от котлона и му прибавям оцет, соев сос и горчица. Хем става за салтата, и гарнитура за месо, хем е и малко като гозба и малкият си го хапва с филйка хляб, но без оцета и горчицата.
Ще се радвам и вие да споделите идеи, експерименти, лесни, евтини, вкусни и бързи, всякакви...
Знам че сигурно преди е имало и други такива теми, но тази да кажем ще е Рецепти по време на криза примерно или пък просто ако сте направили някакъв си ваш експеримент, пък е станал сполучлив...