истински еклери с яйчен крем - къде?

  • 17 484
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 142
Моята рецепта е почти същата за еклери с ванилов крем

Френски еклери с Pastry cream

за еклерите:
1ч.ч вода
1/2 ч.ч олио
1/3 ч.л сол (една щипка сол)
1/3 ч.л захар (една щипка)
2-3 капки ощет (може и без него)
1 ч.ч брашно
4яйца (понякога слагам 3+2белтъка, жълтъците ползвам в крема)

Начин на приготовление:
На котлона се слагат олиото и водата да заврат (и капките оцет). След като заврат се дръпва от котлона и отведнъж се изсипва брашното със щипката сол и щипката захар. Бърка се онергично, докато стане еднородна смаса, започва да се отлепва от стените и става на топка. Оставя се мъничко да почине (да се охлади леко, но не да изстине) Започваш да добавяш яйцата едно по едно, като разбъркваш енергично след всяко с дървената лъжица, докато добре го поеме сместта. Накрая трябва да получиш меко, гъсто и лепкаво тесто, което оформяш с лъжички или шприц върху хартия за печене и печеш. Аз пека на 180-200 градуса, докато се надуят добре и зачервят.  

Pastry Cream
4 жълтъка
1/2 ч. чаша(100г) захар
4 с.л. брашно
2-3 ванилии или ванилена захар
2 ч. чаши(500) прясно мляко


Сложете жълтъците в купа и прибавете захарта. Разбийте много добре до пълното им съединяване. Пресейте брашното и прибавяйте по малко към яйчената смес. Същевременно много добре разбивайте и трябва да сте сигурни, че сместа е гладка и без бучици, преди да прибавите още брашно. Прибавете и ванилията. От началото до тук можете да разбиете сместа с миксер за улеснение. Сложете млякото в подходящ съд и го загрейте на по-ниска температура. Когато започне да се вари д го махнете от котлона. Много бавно и с постоянно бъркане сипвайте топлото мляко до яйчената смес. Прехвърлете в тенджерка и загрейте на ниска температура. Варим бавно, като непрекъснато бъркаме в една посока. Сместа не трябва да ври, нито да загаря. Махнете  от котлона едва когато се получи гъст крем. Оставете крема да се охлади до стайна температура, като от време на време разбърквате, за да не се получи отгоре коричка. С този крем еклерите са уникални.

Към вече готовия и охлдаен крем понякога добавям разбита сладкарска сметана или разбитите на сняг белтъци, като леко размесвам с лъжица, за да не спадне крема, така става малко по- лек.

Когато правя солени еклери ползвам и една друга рецепта за тестото с мляко и масло

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 11:32 от МИШЕЛ

# 31
  • Мнения: 179
В "Росита" има страхотни еклери!

Съжалявам за невежеството, но магазин ли е "Росита" и къде се намира  Rolling Eyes

# 32
  • Мнения: 2 142
Росита е сладкарница

# 33
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Да домашните са най-хубави.

# 34
  • София
  • Мнения: 570
В "Росита" има страхотни еклери!

Съжалявам за невежеството, но магазин ли е "Росита" и къде се намира  Rolling Eyes
"Росита" са сладкарници. Тортите на "Кой е по-по-най" са от там. Ние си взимаме техни неща от едно тяхно магазинче до последната спирка на трамвай №9 в Хладилника.

# 35
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Някой пробвал ли е с готовите кремове -Оле

# 36
  • Plovdiv
  • Мнения: 303
Някой пробвал ли е с готовите кремове -Оле

Аз пълних с тях еклери за торта. Станаха супер  Peace

# 37
  • Мнения: 179
За мързеливите да кажа, истински еклери съм си купувала от една арабска сладкарница на Симеон между Христо Ботев и Женския пазар, препоръчвам ви и ореховките им.

Сърдечно ти благодаря   bouquet!!! Днес най-накрая отидох там и смело мога да кажа, че еклерите са най-вкусните, които съм яла!!! Освен това мястото е много чисто, еклерите се съхраняват в хладилна витрина и продавачката е много мила! Препоръчвам и аз тази сладкарничка на всички любители на истинските еклери!

# 38
  • Мнения: 236
Тези на които не са станали еклерите, тестото трябва да е гъсто, като се слага в тавата да се пече да не е течно. Ако тестото е течно не го печете, няма да станат, тестото не е направено както трябва.

# 39
  • Мнения: 580
Моите еклери не залепват, но не винаги успявам с тестото и чат - пат става доста рядко и се разтичат и не бухват. Пека ги върху хартия  Peace

За София нямам идея къде продават хубави еклери, но за Пловдив знам и като потвърждение мога да кажа, че всички колеги, които идват от София и минават през нашия офис, никога не ги пропускат  Peace
Къде в Пловдив има могат да се намерят тези еклерчета ?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт