Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 38 061
  • 377
  •   1
Отговори
# 195
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Леле каква секси страница се е заформила .... нямам думи (ама много готини торти)
Мики мауса е трепач.
Рибаря също много ми хареса - и лодката е много добре направена.
laskova може и набързо да си правила тортите ама са станали хубави, а това е най-важното.
rien аз съм докарвала много черно, но на много малко парче фондан - просто слагаш доста боя наведнъж и месиш - според мен има разлика дали ще сложиш едно и също количество боя наведнъж и на няколко пъти - нямам логично обяснение за това но е факт - и червеното така боядисвам безпроблемно. Сега обаче се изхитрих и съм си купила малко количество черен готов фондан та да не се мъча като грешен дявол.

Исках да ви покажа снимки от едно представяне на торти на тукашния кейк-клуб ама не дадоха да снимам така че се надявам да пуснат техни официални снимки на сайта на кейк-клуба та да ги видите там.
Ето го сайта има снимки от предишни години какво са представяли - всичко беше дъми-кейкс, не всичко беше на ниво, но имаше и интересни неща.

# 196
  • У дома
  • Мнения: 1 741


Ето нещо много набързо от мен, за подарък естествено.

Поздравления за последните няколко страници, чудесни торти!!!!

# 197
  • Мнения: 492
Ласкова, весели тортички,  красиво съчетание от цветове си избрала за облеклото   bouquet
skai, много добре си се справила   bouquet , как предаде форма на дупето, че аз се мъчех, мъчех и не успях, но не съм се отказала.
kar4ita, тортата е върха, ЧРД на милото ти   bouquet
ai ai , мики е голям сладур   bouquet
Аталанта, за мен си царицата на цветята и букетите   bouquet

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 09:22 от svetlane

# 198
  • под тепетата
  • Мнения: 9 393
 Въртя , въртя по страниците  и не мога да се нагледам! Вместо да си мия прозорците, аз не мога да се отлепя от монитора  Shocked
 Рибарят е страхотен, ще го имам на предвид, че и баща ми е болен на тая тема  Mr. Green
 Дупета са много апетитни!
ai ai, гледам и се чудя - червената панделка на Мини дава ефект на истинска  newsm78 , а черното боядисвана някаква маса ли е или е шоколад? Чудесна торта и грабва веднага окото...
laskova , много изразителни фигури! Съхнаха ли отделно или ги сложи веднага върху тортата ?
 Atalanta , много нежност събрана в тази торта с интересен бордюр - и цвят, и композиция, а и самата роза - 3 в 1 !
 jenik, срам не срам , но моля за по-подробно обяснение за вида на крема, използван за чантата. А също и начина на редене - хоризонтално ли реди и после я изправи или направо вертикално? Дано ме разбра, откакто я видях се прехласнах по нея - супер изпипана с всеки детайл   bouquet

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 10:26 от bilqna_69

# 199
  • Мнения: 137
skai,направо си ударник!Няма да изоставаме темата я,като ги няма другите Mr. Green
Атланта отново много нежна и изчистена торта,страхотна е!
rien За да стане наситено червено,първо боядисах зах.тесто в розово/т.е сложих червена боя/и след това отгоре с гъбата оцветявах.Ако не се лъжа Ванчето беше правила по този начин.А по Фиеста ТV има едно предаване "Черешката на тортта"и там гледах,че за да постигнат цвета на Кока Кола първо оцветиха в жълто и после в червено,даже се чудеха дали да не сложат и оранжево.А за черното първо минах с четка и после с гъбичката до размазвах,но предполагам,че ако бях боядисала тестото в сиво и после отгоре с боята щеше да е по-добре.

Писали сме заедно с bilqna_69, всичко по тортата е от готова моделираща маса.

# 200
  • Мнения: 75
bilqna_69, тортата я редих както обикновена - блат,крем,блат,крем....сложих 4 половинки блат, крема вътре е на д-р Йоткер, измазана е с маслен крем ( масло, пудра захар и ванилия), първо намазах еднат страна, след като стегна малко в хладилника я вдигнах на височина, измазах останалите страни и пак в хладилника, след това моделирах по желание на рожденичката Wink

ето и моята измъчена торта http://www.snimka.bg/album.php?album_id=319608&pid=11955633

тук ясно си личи надупченото захарно тесто http://www.snimka.bg/album.php?album_id=319608&pid=11955663

 Hugна всички

# 201
  • Мнения: 559
Привет момичета!

skai -Много еротични и красиви изненади си приготвила за куп рожденици!Страхотни са и закачливки!
laskova -Спортакус е любимецът и на моят малчуган.Много добре си ги моделирала със Стефани.
kar4ita -Рибарят е перфектен.Направо ще се пръсне от радост този ,за когото е предназначена-сигурна съм.
shemet_neveroiaten -Много интересни неща има на сайта на кейк клуба.Искам и аз да се запиша,ама няма как!
Atalanta -Много нежни цветя си сътворила.Моите рози са все малки и тези ще опитам да разлистя такива големи и аз -дано да успея.
jenik -Страхотна чанта и тортата с цветята.Никъде не виждам надупчено тесто.Наистина е идеална.

От мен една костенурка-нинджа.Изглежда зле,но искам да обясня,че е идеално гладка до тестото и зелената боя която беше купена наскоро се оказа на парцали когато започнах да боядисвам!Опитах да я разбия нещо,но явно е развалена или незнам и аз.Покрай почивните дни нямаше откъде да купя друга и затова така остана.Ще я върна когато отворят магазините,но нинджата си остава напетнена.Хи хи...Карай да върви -момченцето за което беше си я хареса но аз не! Confused

# 202
  • Мнения: 280
Здравейте момичета!!!

Ама само какви красоти сътворявате - СТРАХОТНИ СТЕ!!!

По повод 6-месечинката на дъщеря ми искам да направя торта, но ще ми е за първи път  Embarassed и ми трябва малко помощ.  Praynig

Избрала съм да изпека пандишпанов блат. Той сиропира ли се? Избрала съм шоколадов сироп  Rolling Eyes  И мисля между пластовете да направя мус. Ще върви ли? Отгоре още се чудя какво да избера - иска ми се да направя фондан, но ми се струва мн трудно  Embarassed или за по лесно да направя жълт крем / за еклери/ за плънка и отгоре да разбия на сняг белтък със захар.

Благодаря, предварително   bouquet

# 203
  • Мнения: 1 610
Антоан, на мен ми се иска да ти видя всички снимки, но не ми се отварят снимките...само наименованията  Thinking Някой да знае защо така? Нито пък костенурката нинджа виждам...Сега като пускам отговор я виждам Какво е това чудо бе? Искам всички снимки да видя....
Марожинка, успех! Аз никога не сиропирам. При мен поемат от крема.
Ай- ай..червеното и то е трудно, но то е странична лента при теб, мога да го изкусуря някак. Но черното ми е трудност.Към края на месеца ще я мисля, Рая май и аз ще слагам 85 % шоколад в тестото накрая  Laughing / това ми се стори супер идея/

# 204
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Здравейтеееееееее,

Аз съм май първият завърнал се от семинара.
Снимки нямам от апарата си, защото никой не искаше да му бъде зачислен. А не мога да правя нещо и сама да се снимам.
Само ще ви кажа, че беше невероятно изживяване. Наваля ни 2 дни, но поне нямахме съблазни за разходки.
Много съм уморена и ще ви пиша повече довечера. Сега ще направя и албум, където всички които са снимали ще качат после снимки.
Радвам се, че се запознах с още много мили, любопитни и отзивчиви момичета.   bouquet

# 205
  • Мнения: 1 461
Здравейте
antoan2006 нинджата е страхотна  Peace
[bjenik ][/b] когато отворих линка към снимката ахнах много е красива тортата  Hug
Atalanta много нежна торта много е хубава
Пепи добре завърнала се липсвате ни тук
skai много хубаво дупе
аи-аи мики е много хубав много ми харесват цветовете
 момичета ето още една тортичка от мен за първи път правя бордюр , вътре е две платки трюфел ,две шоколаддови платки по рецептата на Нелка и един ред еклери, крема е този    http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1357/decadent-chocolate-truffle-torte# 
    много е вкусен първия път когато го правих го метнахме с лъжицата



 

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 14:39 от kar4ita

# 206
  • Мнения: 373
laskova , много изразителни фигури! Съхнаха ли отделно или ги сложи веднага върху тортата ?
bilqna_69 - една вечер съхнаха и тогава ги лепнах на тортата
jenik- тортата ти е перфрктна, колко много рози си моделирала самооооо
Atalanta- много е нежна!!!
ai-ai - много е сладичка тази торта - Мини Маус. За фигурките на моята торта, нищо по специално няма, просто ги моделиран на ръка, като гледах от една торта от нета. Всяка част от телата ги моделирам по отделно и после сглобявам на тортата направо.
kar4ita - рибарската торта е мнооооооого сполучлива! Браво за майсторството!

# 207
  • Мнения: 559
rien -Не те разбрах за снимките на сайта ми ли не ти се отварят!?Пробвай да влезнеш директно от интернет браузъра си и напиши в адреси това от подписа.Да видим дали ще се получи.Но май сървъра нещо се ъпгрейдва и моли за извинение временно.Дано да се поправи!
Пепи-Добре си дошла!
kar4ita -Много се моля да ми пратиш на ЛС тази платка от Нелка,ако не те затруднява разбира се и ако тя не епротив.Тортата езглежда мнооого вкусна.Жалко,дето не ям торти но то е заради диетата ми.
marojinka -Мисля,че ще се върже крема за еклери с пандишпана.Аз съм правила.

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 15:44 от antoan2006

# 208
  • Мнения: 1 491
Хоп  Mr. Green
Здравейте, от мене снимки по-късно, но ще има, честна пионерска  Twisted Evil

# 209
  • Мнения: 1 173
Добре завърнали се  момичетата. Хайде де , чакаме "рапорт" Ванче къде се спотайваш, а още не си дала отчет  Mr. Green . Седя аз тука и чакам ...и ме изгаря любопитството ( малко милост моля ви се ...)
 Аз като гледам и ние тука един виртуален семинар си спретнахме - толкова неща показахте за 2 дни   bouquet
Дарилка и Кар4ита вие наистина открихте сезона ( в Бг на 1 май ли беше ?) Много идейни и двете торти , определено ще ги запазя ....
Скай добра работа на еротичните торти . Би ли споделила моля те  как се покрива парфе  и на мен ми е интересно. Благодаря
Ай-ай много хубав "Мики". Харесва ми идеята - не е точно 3Д и все пак е обемна . Поздравления
Аталанта ти все "набързо " ги правиш тези красоти. Една забележка от мен - някак си не ми се вписва пеперудата ( но това е мое виждане Каква е тортата отдолу - нещо ново като рецепта ?
jenik ЧРД да си жива и здрава и с много вдъхновение за още по-красиви торти   bouquet(набор си ми ти) Тортата е много нежна и красива . За дупчиците - напука се самото тесто или....не разбирам точно какво е станало. Ако кондензира тортата , може да се получат такива дупчици ( като шупли) , но при теб не стои лъскава , не изглежда като кондез  newsm78
Ласкова добра работа и подбор на цветовете. Фигурките от Лейзи Таун са ката истински ( явно и в Бг го дават това детско , аз лично не го харесвам , добре че вече е голяма и не го гледа  Laughing
Шемет благодаря че сподели , ще поразгледам . Да не ми мине черна котка път , на 3-6 октомври съм в Тулса на Оклахома Шугър Арт. Даже се замислям дали да не се включа в категория начинаещи  Wink . Ти този спрей за цветя успя ли да го намериш по американските сайтове , аз не  Sad
 Ето 2 тортички и от мен. Най-накрая се престраших да пробвам и аз РА. Идеята за brush embroidery и extension work отдавна ме съблазняваше , но все отлагах . Е престраших се - честно казано много се забавлявах , хареса ми , макар и с треперещи ръце . Вярно , не е от най фините изработки , но като за първи опит съм доволна от себе си ( от тук нататък ще пада голяма практика на "дъмита  Laughing )
Благодаря на Нелка за вдъхновението - Нелка надявам се не се сърдиш , че съм заимствала идеята не те питах може ли  Embarassed . Определено  с малко "гъм" в РА се работи много по-лесно - голямо късане падаше иначе ooooh!
 Без бой признавам цветята са от тортата за 8март. Реших да си използвам остатъците от ММФ  и затова покрих с оранжево ( не че ми е любим цвят  Laughing) , но розовия лилиум който бях приготвила нямаше как да с върже цветово и затова сложих стария. Но идеята ми беше да пробвам РА, а не да показвам цветя  Wink. Между другото тортичките са за домашна консумация , ако ви кажа колко крем има в тях ( без желатин) , и колко много са сиропирани  ooooh! но "суха" торта не им се яде ... Затова и беше много трудно да ги загладя да се извиня аз  Laughing
 От РА сърчицата направих поне 100 - от тях дали оцеляха и половината при отлепянето , а колко се строшиха докато ги слагах на тортата. Определено се иска лека ръка...е това са резултатите


Последна редакция: пн, 04 май 2009, 03:19 от raya_рая

Общи условия

Активация на акаунт