Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 38 054
  • 377
  •   1
Отговори
# 180
  • Norge
  • Мнения: 2 311
dimitrina73 , вкусът на шоко_ желето е доста шоколадов, иска ми се като че ли да кажа, че е по_ скоро онова, което наричат "вкус за големи хора". Blush
За мишките да благодаря и да се опитам да отговоря за странния ми порядък на работа.
Не знам защо все ми се получава така, че първо правя фигурките или по_ точно главите. Май всеки път започвам така, на шега, просто да опитам какво ще се получи, а в процеса на проба се увличам.
И за важния въпрос на малкия човек: мустаците.
Ами то задното е момиченце и посещава редовно козметичката си, затова.  Embarassed
Дима, и аз се замислих дали да слагам мустачета и на женското мишле, но засега оставих нещата както са. По_ нататък ще я довърша с панделка и герданче, и ще видя тогава дали да остане така. Flutter
Но въпросът никак не е глупав. Според мен правиш добре, че му казваш винаги истината. И до ден днешен помня някои полу_истини, които са ми казали като дете и които години наред са ме обърквали.

jenik , едва сега видях чантичката ти. Вълшебна е, чудна, страшно ми хареса.  bouquet

antoan2006 , при мен в магазините точно този марципан се продава, в различните му варианти. На мен не ми допада вкусът на марципан, но намирам, че се комбинира добре с торта, направена от обикновен пандишпан, сметана и евентуално яйчен/ванилов крем. За сметка на това нугатът им е ...следва въздишка. Heart Eyes
За рисуването не, не съм учила. Но някога ужасно ме експлоатираха в училище за рисуване и чертане на какво ли не. Вероятно съм се справяла криво_ ляво, а и нали все на някого трябваше да се възложи работата...
Един курс по рисуване със сигурност ще ти даде нови и полезни познания, поставила си си много хубава цел. Не се отказвай. Peace

Boshi-Moshi , благодарност.
А в първата ти торта какъв е разказът зад фигурките? Правилно ли виждам Мечо Пух и Баба Яга?
За обувката от втората торта: толкова е рафиниарна, че би могл ада бъде сбъркана с истинска. Само на едната снимка се разбира, че е от захар. Много е хубава.
Вече прочетох отговора ти и ми стана ясно... Wink

raya_рая , и на теб едно голямо благодаря.
А за четенето при рускините и руския: виждаш  в какво състояние е и моят, ама на, пиша по малко.   Embarassed Blush

Ван444е, благодаря ти. Казваш, че не би могла да постигнеш тази прецизност. Ами, честно казано, тя си остава единствено за мое забавление, да не кажа за моя сметка. Забавно е, не че не е, но нека да споделя какво съветва една дама, която знае много за торти и украси. Мейси http://www.maisieparrish.co.uk/ бе в началото на годината тук и даде уроци на момичетата от норвежкия клуб, в който пиша. Думите и са били да не се правят много неща, да пестим труда си, защото хората (клиентите) не го разбират и не го ценят. Мисля, че има пълно право. Не мен ми е интересно и занимателно, но то е само защото имам време; а твоите торти са толкова хубави и интересни, че не виждам нещо да не ти достига. Да не говорим за всичките ти новаторски и нестандартни идеи и приумици.  bouquet

Бобсито : Heart Eyes

Мегита , това за показаната торта може да е такъв вариант: някакво шоколадово парфе/крем, оставено да замръзне и след това залято частично с горния крем. Той тогава застива бързо без тортата да пострада от топлината. Пак казвам: :само предложение.
Но като че ли ми прилича повече на маслен крем, с който е обмазана повърхността. Което не пречи отново да се действа със замразяване.  

rien (Рийнке), това за блога как да го кажа, че хем да го кажа, хем никой да не разбере? Тук има едно такова определение, което ще напиша на тукашен език: navlebeskuelse. Ето, такива асоциации събуждат у мен повечето блогове. Но начинът, по който ти си представила нещата май ме навежда на мисъл, че може пък и да има смисъл от цялото "блогстване" Mr. Green. Но не знам, не мисля, че мога да намеря време и за това, имам толкова много друга работа.

Дарилка , благодарност.
А за тортата на дядо_ поздрави. Не се учудвам, че си ходила да го обръщаш от всички страни и да го разглеждаш: докарала си го голям симпатяга...за дядото става дума, не за червея.  WinkЧервея_ за него отделно си поздравена. Приятна отпуска. Hug

Шемете, много ти благодаря Heart Eyes. Тортата трябваше вече да е готова и изядена, закъснях с нея. А сега навън има толкова много работа за вършене, че кой знае кога ще намеря време. Но обещавам да се похваля когато се приготвя. Лятото като че ли не е силното тортено време. Sad

stefibgg , чудни слиончюета си измайсторила. Оля определено би ти дала много висока оценка. И има защо, всичко е хубаво по тях.

svetlane , голяма благодарност. Hug

bubolinkata, знаеш какво мисля за твоя талант  bouquet. Затова и ми е толкова благодарно за думите, които ми отправяш Heart Eyes. А да се рисуват очи не е сложно: толкова години всеки ден се гримирам, това са много часове, прекарани в изучаване именно на очи и погледи.  Wink Wink

antoan2006 , не помня да съм виждала подобно решение на торта_ букет. Интересно, справила си се добре. Шарено и оптимистично. Heart Eyes

kremi_sisi , искрен поздрав за розите ти, за "дърпаните" цветенца и желанието ти да създаваш красиво неща. Знам колко е заразително. Пожелавам ти още много хубави часове с нашето сладко хоби. Simple Smile

Вечерница© , добре "запалила се". От подобна качествена снимка става ясно, че имаш усет към хубавото, което пък ме кара да мисля, че това няма да е последната ти торта и че ни предстои да видим много , все красиви неща. Simple Smile

# 181
  • Мнения: 57
Не ви ли притесняват всичките тези цветове, имам предвид страшно красиво е, но не са ли чиста химия, къде намирате базвредни бой? Всъщност, четох преди нещо обсъждахте и съжалявам, че не помня, продават ли се бои за хранителни цели и къде, освен тези, които са за боядисване на яйца?

 Бобсито , мерси! Знам я аз тази тема, явно ми предстои четене, мислях ако има нещо по кратко за глазурите специално, как се изливат така гладко отгоре. Ще се ровя там ясно е!  Peace

# 182
  • Мнения: 157
nelka,незнам какво още може да се добави към похвалите за теб,такъв талант,такава красота newsm20.неможеш да си представиш ,колко се радвам като 4ета как ти се възхищават рускините  bouquet
креми,твоите рози ве4е  ги похвалих  Heart Eyes
stefibgg,влюбените са върха,ако имаше и торта щеше да е невероятна без съмнение
boshi-moshi smile3501
дарилка,ли4и си 4е си я правила с много обич4
sladka hapka,4РД,много сбъднати ме4ти  bouquet
с голямо вълнение о4аквам снимки от семинара

# 183
  • Мнения: 11 321
Момичета, много ви благодаря! Hug Като за първи опит - бива.  Embarassed
Знам, че мога и по-добре, това направо си беше тренировка на сухо.
Бобсито, "защо фигурките бяха същия цвят" - ами от неопитност по работа с разтопени маршмелос така се оплескотих, че ми мина мерака да стопя и розовите бонбони и да направя фигурките цветни. ooooh! Голям срам.
Ама схванах начина на работа и следващата няма да е толкова зле.
Риен, за пукнатините съм си виновна сама, защото вместо да разточвам на хартия за печене, разточвах чаршафа направо на масата и като го вдигнах, се напука. Мислех методи за оправяне, ама това за спрея вече ще го знам.
Днес ще я снимам разрязана и ще ви покажа как изглежда отвътре. Тепърва ми предстои да се снабдявам с форми за печене  hahaha (имам само тава, една квадратна и една кръгла форма за блатове)

# 184
  • Мнения: 559
nelka.nelka -В Австрия също продават тези марципани.Но когато правя торти и аз  предпочитам да не прекалявам.Особено миризмата на амарето в бадемовият малко ми идва в повече.Нугата е просто божественярска,а кокоса мога да си го хапвам така.В тортите които правих вчера сложих и сега ще съм на едно кръщене първо , ще видим как е станал вкуса смесен с останалите съставки на тортата.Аз обичам да рисувам и да моделирам.Даже харесвам най-много да правя обемни 3Д торти и наистина ще се записвам на курс по рисуване и склуптура.Ще видим какво ще излезе от мен!
Вечерница© -Предполагам,че ще се обзаведеш постепенно и то не само с тави и форми...Ще видим.
Piaf -Добре дошла!Разгледай началото на темата!
Успешен и ползотворен ден на всички.Аз изчезвам с домочадието в посока детската площадка! Peace

# 185
  • Мнения: 2 126
Момичета имам нужда от помощ.Искам да направя ето тази торта (на Морена)http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=354.0.Блатовете много ми допадат като рецепта,но за крема не ми е много ясно.Искам да ви помоля да ми препоръчате някой крем който ще стои добре на тези блатове.Заквасена сметана с течен шоколад дали ще е добре?Домашен крем с яца и ванилия? newsm78 Всъщност аз немога да реша,иначе рецепти знам няколко.Ще съм ви мноооого признателна ако ми помогнете Hug

# 186
  • Мнения: 75
Moмичета, страхотни торти отново! Поздравления!
Благодаря на свой ред за отзивите за чантата, аз също си я харесвам, но съм я копирала, та имах съвсем точна представа как да я направя Embarassed
Сега да се оплача Cry,вчера правих торта за моите вече 30 год. - ужасно се измъчих...всъщност тортата стана много лесно, направих я вита, по тази рецепта http://3.bp.blogspot.com/_PCoyK0l5p-w/Scyxn2UFyEI/AAAAAAAABqU/va … torte_wickeln.jpg, много лесно се заглажда с масления крем, ноооооо  Twisted Evil захарното тесто ме предаде Cry
До сега ползвах готово от Пик. ко.,кофа с описание на немски , като ми свърши си купих от Кадемлия българска маса - така се надупчи като я покрих върху тортата , направо ми се плаче.Чудя се дали не трябва да се точи по-дебело, като разточих горния етаж по-дебел стана по-гладко.Моля ако някой е ползвал готовата маса на Ирида -Пловдив да ми даде съвет как да разточвам за да не се накъсва при покриванетоPraynig
По-късно ще редактирам и ше пусна и снимки

# 187
  • Мнения: 38
Здравейте момичета, много хубави торти сте показали. Аз правих снощи две торти, но с едната имах малко проблеми- стана целулитна

# 188
  • Мнения: 373
Малеееееееееееееееее пак какви красоти! Браво на всички!!!
Нелка имам една огромна молба, лично към теб!!! Praynig Ще дадеш ли линк към твоя сайт, зашото много обичам да се наслаждавам на твоите произведения, винаги ме зареждат с емоции и стимул!!!  bouquet Благодаря предварително!!!
ето и две недоизкусурени торти от вчера за днес. Много малко време имах да ги спретна, ама айде да не се оправдавам...ехехе

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 18:04 от laskova

# 189
  • Мнения: 1 610
Ej, Скай, те като истински! дупето е целулитна ли? Не се забелязва .... Да разбраме ли, че си правила торти за ергенско парти
Нелке, фенклуб си направи, не само блогсайт.  hahaha hahaha
Ето това трябва като мото да се закачи някъде при вход в темата >
Цитат
Думите и са били да не се правят много неща, да пестим труда си, защото хората (клиентите) не го разбират и не го ценят. Мисля, че има пълно право
И аз така мисля.

# 190
  • Мнения: 1 461
Здравейте момичета много красиви  торти сте направили всички  Hug


Ето я и моята торта за рождения ден на любимия вътре е трюфел ,езерцето е от бонбонки .
Благодаря на Ванчето и на Патрияни за помоща

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 14:33 от kar4ita

# 191
  • Мнения: 137
Аууууу,какво спокойствие цари тук,какво ли правят на Цигов Чарк newsm78 сигурно им е много лошо hahaha Joy
Но въпреки,че основната група я няма пак виждат красоти очите ми  bouquet
Първо искам да поздравя Вечерница,много хубава,изчистена и елегантна торта!
skai,мноооого секси тортички  Party
laskova,страхотни торти не знам как бързо се правят такива бонбончета,особено първата.Ако имаш възможност би ли обяснила как правиш релефните човечета и то набързо Thinking Heart Eyes
kar4ita Мисля,че риболовния сезон в нашата тема вече официално е открит! Mr. GreenМного хубава торта и човечето и лодката си ги моделирала страхотно  bouquet
Нелка,цар си на моделирането,как направи този жив поглед на мишоците страхотни са!
Хайде сега и аз да не влизам с празни ръце ще ви покажа днешната ми торта-Мики Маус, разбира се не съм напълно доволна от себе си,но имайки в предвид,че вътре е най-обикновенна бисквитена торта мисля,че трябва да съм благодарна и на това Wink

# 192
  • Мнения: 38
Още едно дупе от днес, което стана малко по-сполучливо. И на трите торти покритието е бадемов марципан.

Риен, за рожден ден са, но аз не познавам лично рожденика.
На първото дупе има само един тъничък блат за основа, всичко друго е парфе, затова толкова целулитно стана, но винаги има фалове... Wink

# 193
  • Мнения: 157
ударни4ките ги няма и затишие
kar4ita,толкова се притеснява,справи се отли4но.аз това зелено немога да го докарам.браво!!
skai,много са хубави тортите,честно да си кажа(не 4е някои ме пита) първото д... ми хареса пове4е.марципана ти ли го прави?
ai-aiМини е много е готина

# 194
  • Мнения: 1 610
Ай ай/ я кажи сега как го постигна това черното. Аз ще се мъча с един микимаус към края на месеца., но май ще грабна готовата форма, после покривам и боядисвам  Embarassed Само дето това черното ми е смърт. хем хубава черна боя имам.
Скай, много хубаво дупе, отдолу формата е сърце, много интересно решение  за торта дупе.А формата ти отдалу я имам същата, Ха на бас, че не можеш да затвориш с капака това дупе  Laughing И още да те питам, Парфе покриваш ли с фондан или с марципан?Между фондан и парфе слагаш ли "изолация" или така го оставяш. В тorten-talk ме увещават, че става само парфе и отгоре фондан, но нещо се съмнявам. 

Общи условия

Активация на акаунт