За мишките да благодаря и да се опитам да отговоря за странния ми порядък на работа.
Не знам защо все ми се получава така, че първо правя фигурките или по_ точно главите. Май всеки път започвам така, на шега, просто да опитам какво ще се получи, а в процеса на проба се увличам.
И за важния въпрос на малкия човек: мустаците.
Ами то задното е момиченце и посещава редовно козметичката си, затова.
Дима, и аз се замислих дали да слагам мустачета и на женското мишле, но засега оставих нещата както са. По_ нататък ще я довърша с панделка и герданче, и ще видя тогава дали да остане така.
Но въпросът никак не е глупав. Според мен правиш добре, че му казваш винаги истината. И до ден днешен помня някои полу_истини, които са ми казали като дете и които години наред са ме обърквали.
jenik , едва сега видях чантичката ти. Вълшебна е, чудна, страшно ми хареса.
antoan2006 , при мен в магазините точно този марципан се продава, в различните му варианти. На мен не ми допада вкусът на марципан, но намирам, че се комбинира добре с торта, направена от обикновен пандишпан, сметана и евентуално яйчен/ванилов крем. За сметка на това нугатът им е ...следва въздишка.
За рисуването не, не съм учила. Но някога ужасно ме експлоатираха в училище за рисуване и чертане на какво ли не. Вероятно съм се справяла криво_ ляво, а и нали все на някого трябваше да се възложи работата...
Един курс по рисуване със сигурност ще ти даде нови и полезни познания, поставила си си много хубава цел. Не се отказвай.
Boshi-Moshi , благодарност.
А в първата ти торта какъв е разказът зад фигурките? Правилно ли виждам Мечо Пух и Баба Яга?
За обувката от втората торта: толкова е рафиниарна, че би могл ада бъде сбъркана с истинска. Само на едната снимка се разбира, че е от захар. Много е хубава.
Вече прочетох отговора ти и ми стана ясно...
raya_рая , и на теб едно голямо благодаря.
А за четенето при рускините и руския: виждаш в какво състояние е и моят, ама на, пиша по малко.
Ван444е, благодаря ти. Казваш, че не би могла да постигнеш тази прецизност. Ами, честно казано, тя си остава единствено за мое забавление, да не кажа за моя сметка. Забавно е, не че не е, но нека да споделя какво съветва една дама, която знае много за торти и украси. Мейси http://www.maisieparrish.co.uk/ бе в началото на годината тук и даде уроци на момичетата от норвежкия клуб, в който пиша. Думите и са били да не се правят много неща, да пестим труда си, защото хората (клиентите) не го разбират и не го ценят. Мисля, че има пълно право. Не мен ми е интересно и занимателно, но то е само защото имам време; а твоите торти са толкова хубави и интересни, че не виждам нещо да не ти достига. Да не говорим за всичките ти новаторски и нестандартни идеи и приумици.
Бобсито :
Мегита , това за показаната торта може да е такъв вариант: някакво шоколадово парфе/крем, оставено да замръзне и след това залято частично с горния крем. Той тогава застива бързо без тортата да пострада от топлината. Пак казвам: :само предложение.
Но като че ли ми прилича повече на маслен крем, с който е обмазана повърхността. Което не пречи отново да се действа със замразяване.
rien (Рийнке), това за блога как да го кажа, че хем да го кажа, хем никой да не разбере? Тук има едно такова определение, което ще напиша на тукашен език: navlebeskuelse. Ето, такива асоциации събуждат у мен повечето блогове. Но начинът, по който ти си представила нещата май ме навежда на мисъл, че може пък и да има смисъл от цялото "блогстване" . Но не знам, не мисля, че мога да намеря време и за това, имам толкова много друга работа.
Дарилка , благодарност.
А за тортата на дядо_ поздрави. Не се учудвам, че си ходила да го обръщаш от всички страни и да го разглеждаш: докарала си го голям симпатяга...за дядото става дума, не за червея. Червея_ за него отделно си поздравена. Приятна отпуска.
Шемете, много ти благодаря . Тортата трябваше вече да е готова и изядена, закъснях с нея. А сега навън има толкова много работа за вършене, че кой знае кога ще намеря време. Но обещавам да се похваля когато се приготвя. Лятото като че ли не е силното тортено време.
stefibgg , чудни слиончюета си измайсторила. Оля определено би ти дала много висока оценка. И има защо, всичко е хубаво по тях.
svetlane , голяма благодарност.
bubolinkata, знаеш какво мисля за твоя талант . Затова и ми е толкова благодарно за думите, които ми отправяш . А да се рисуват очи не е сложно: толкова години всеки ден се гримирам, това са много часове, прекарани в изучаване именно на очи и погледи.
antoan2006 , не помня да съм виждала подобно решение на торта_ букет. Интересно, справила си се добре. Шарено и оптимистично.
kremi_sisi , искрен поздрав за розите ти, за "дърпаните" цветенца и желанието ти да създаваш красиво неща. Знам колко е заразително. Пожелавам ти още много хубави часове с нашето сладко хоби.
Вечерница© , добре "запалила се". От подобна качествена снимка става ясно, че имаш усет към хубавото, което пък ме кара да мисля, че това няма да е последната ти торта и че ни предстои да видим много , все красиви неща.