Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 38-а тема

  • 39 493
  • 358
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 679
Ето ги и шоколадовите кексчета:



Наистина не се получиха...  Sad Утре ще ги правя на торта...  Laughing
И снимката ми стана замазана, sorry, ама сигурно 20 пъти щракнах и накрая ми писна...  Confused

# 301
  • Мнения: 9 776
nell@, тъкмо щях да търся рецепта за овесени бисквитки. Може ли да видя твоята?
Приемам и други оферти Simple Smile.

# 302
  • Мнения: 679
polin_a, щом приемаш и други оферти Simple Smile, ето ти рецепта и за моите бисквитки с овесени ядки:



Гарантирам, че са много вкусни, могат да се направят с моркови, тиква или ябълки - правила съм ги и в трите варианта.  Peace

# 303
  • Мнения: 1 915
Ето ги и шоколадовите кексчета:



Наистина не се получиха...  Sad Утре ще ги правя на торта...  Laughing
И снимката ми стана замазана, sorry, ама сигурно 20 пъти щракнах и накрая ми писна...  Confused
Много са красиви даже.Изглеждат така,сякаш са в светлините на прожектора Peaceа и на вкус със сигурно са мммм  bouquet

# 304
  • Мнения: 9 776
О,dixi, благодаря ти много Hug! Имам и продуктите. А може ли без никакви плодове и моркови?

# 305
  • Мнения: 679
beniii, благодаря ти!  Hug Обаче наистина не се получиха. На вид 98 % провал, защото само 2 се получиха горе-долу, другите се надигнаха съвсем малко. Хайде, вида ще го преживея, но не и вкуса. На мен не ми допаднаха, въпреки, че мъжът ми ги хареса... Иначе кексовете винаги ми стават вкусни. Аз ги правя в два цвята, но този беше само с какао, обаче, и смятам, че ще е по-вкусен като блат за торта.  newsm78

А може ли без никакви плодове и моркови?

Аз не съм пробвала без плодове или моркови, всъщност. Предполагам, че ще стане, но не гарантирам за резултата. Важно е тестото да ти е по-гъсто, за да не се разлеят в тавата и да се получи една голяма бисквита. Ако имаш плодове или моркови, опитай. Не се усещат на вкус изобщо.  Peace

# 306
  • Мнения: 4 358
Ето отчет  и от мене.Първо добър вечер ooooh! все забравям да съм културна ooooh!.
Та напоследък гледам едни агнешки супички.Е и аз си направих.Нямам дреболийки с месо е, но пак е мммм Heart Eyes

Малко гъста стана ,но точно както я харесвам.Мале умря циганката дето ме хвали hahaha
За мъжче кюфтенца и гарнитурка от домати и краставици.

За утре сутринта съм сварили макаронки. Със сирене и захар ще ги направя ,ама не съм ги снимала Embarassed
Дикси знам какво е да се трудиш и после да се разочароваш, но случва се Hug.Не се коси.Ще ги рециклираш на тортичка Hug

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 22:31 от Бъни

# 307
  • Мнения: 2 708
Диди, ти си знаеш, ама е просто като произведение на изкуството снимката.
 Hug
Рита, тези шоколадови бананови мъфини изглеждат прекрасно.  Peace

Аз пък индийско орехче обожавам, но съм си сама в къщи с тази любов и остава несподелена, поради факта, че готвя за повече от на себе си, та не мога да й се отдам. Crossing Arms

Нела и твоите яйца с този мой любим чесън, са ми пред очите. Аз никога не успявам да си направя такива хубави яйцата като ги пльосна във водата. Нещо смотанка явно съм по темата. Thinking Thinking Thinking

Стар тия кексчета и аз съм ги замислила, но смятам да си ги спретна в офиса и да изненадам колежките. Ще си смеся сухите състваки, направо дозата от вкъщи, ще си взема 2 яйца и представяте ли си къв смях ще падне, особено пък ако не се получи........ ще има да ми се смеят... Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Смайли и твоя десерт ми е от любимите, ама пак съм сама в тази кауза. Не щат мойте и да им спомена дори тази дума. Нищо де, някой път може пък в стола да го сготвят  Joy Joy Joy всъщност, да се поправя не било стол, а кентин ооооохххххххххх hahaha hahaha hahaha кога ни почерня зад........... умиргам си за таквиз колежки дето почват да поправят и използват само такива думи, пък и моля ти се, обикновено превключват на английски, че не може ли да намерят българския аналог #2gunfire #2gunfire #2gunfire не е истина просто

Пепчо, и ти  и Еси си знаете, кво да ви кажа, вкусотии.

Бъни и ако искаш много да знаеш, и аз ги обичам гъстички супите. Направо като каша. Гола вода хич не си падам, а сега като си ми пуснала тая твоята, направо умиргам. И аз имам едни кокаляци, дето останаха от шишчетата, дето Бобето ги прави, и малко кръцки оставих, та в най-скоро време и аз ще си имам същата пък.

А аз сготвих ей това лимонено пиле с пролетни зеленчуци по Гордън Рамзи от последния  Гуд фуд. На мен ми допадна и е малко по различна манджиджка от ежедневните. То пък едни ежедневни след това висене в нета,.......



И една бърза домашна тортичка, изпробвах техниката на Албенка от семинара ТУК
Не вярвах, че мога да го прерисувам, само като гледам картинката от РС -то Wink Wink Wink

# 308
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 704
Бъни, супата ти е страхотна! Много ги обичам такива, гъстички! А дамотът ти от снощи много ме разсмя - аз се бях нагласила, че е някаква рядка подправка, брана на пълнолуние и чиято тайна употреба се предава от майка на дъщеря в продължение на 9 поколения... а то домат! Бива ли така да ме разочароваш?  Joy Joy

Пеп-4о, това от тези китайските оризови палачинки ли са? Много вкусни изглеждат!

Диди, Еси, снимките ви, както винаги, са произведение на изкуството!  Hug

Мариета, блазе ти, че картофените кюфтета ти се удават - моито свършват най-често под формата на запържено пюре  Laughing

Nelka, наистина как успяваш не само да готвиш с мигрена, ами и такива вкусотии да правиш! Мъж ми видя твоите хачапури и беше силно заинтересован... Май рогчетата на Пина ще останат да по-добри дни и на дневен ред ще излязат хачапурите на Лабрекс  Laughing

Dixi, не се кахъри за кексчетата, случва се дадена рецепта да не ти допадне. Но сигурно тортата ще я докараш и на вкус, и на вид!

От мен :
Първи опит за "домашно" говеждо карпачо (има още какво да се желае)

Придружено с гризини от типово брашно:

И, понеже съм подстрекателка ( Laughing), ще ви пусна един линк, който разглеждам цял следобед - Tastespotting. Някои от вас може да го знаят, но аз го открих днес и поне 2 часа цъках и разцъквах  Laughing

Докато се натуткам да публикувам, Крисче ме изпревари, че и рецепти на единия ми любимец показва  Laughing Сега отивам и тортата да видя. Grinning

# 309
  • Мнения: 3 770
Роца , как можа ? И хем си помислих да го отмина този линк , защото подозирах ( не го знаех този сайт ! ) какво ще е и въпреки всичко .... "любопитството убило котката" .... цъкнах и сега и аз ще губя часове !  Mr. Green От гризините ти ще си гризна  Grinning !

Krische , дай рецепта на манджичката ! Моите хора не си падах по зеленчуци , но пък аз ги обичам , особено пролет !  Heart Eyes

Бъни , супичката ти е страхотна !  Peace Още повече , че е с месо , че аз не ям дреболии !

# 310
  • На брега
  • Мнения: 1 482
Само се отчитам, че ви следя.
Аз нямам нищо интересно за показване. Тези дни съм основно на пъстърва и скумрия на скара със зелена салатка...

Следпразнично и моят кантар подобно на кантара на Smiley* ме  наклевети  Embarassed Да не пропусна - зиданата ти пещ е уникална, а изглежда и тази на ZuzyM  готви вкусотии.
nelka.nelka за  Хачипурито - грешката е вярна ... в кухината можеш да поставяш разни плънки... тъкмо тези дни се бях сетила за едни ордьоври с плънка - мисля, че се казват Воловани, може да импровизирам, ако открия рецепти.
asyalein,   отново чудесни предложения за следпразнично разтоварване - топла салата от тиквички и салата от наложено зеле със стафиди, а и пеп-4o  със салата Екзотик и  nell@ провокират в сезона на салатите.
Роца  твоите рецепти са приятно откритие за мен...до сега не ги бях разглеждала.
...и на xenia снимките са wow!
Мама Цоцоланка  супичката ми изглежда точно като в детската ми градина едно време - вкусничка и гъстичка! Муцка е  Heart Eyes
Преминавам "на бегом" покрай тортените, кексовите и другите сладки изкушения от бяло брашно... Засега Peace

# 311
  • Мнения: 1 679
Бъни, вкусна супичка и аз ги обичам по-гъстички. Когато правя супа от лапад, за да не се караме, правя половината рядка, а другата, за мене - толкова гъста, че с вилица да се яде.

Krische, в нашия "кентин" редовно се предлагат макарони на фурна. Слагам много мляко и яйца и стават сочни и вкусни. Всички ги обичаме. newsm03

dixi, записах рецептата за овесените бисквитки. Даже се размечтах да си направя с боровинки.

NovaTema, благодаря. И ... на кантара  - много му здраве ... Да се постопли още малко, за да става за поход в планината и ще коригираме много бързо показанието. /Надявам се.../

Чудя се за днес какво да готвя - мойте хора искат "нещо китайско" - ама не съм правила до сега.
Последния път като ходихме в китайския ресторант ни удавиха в мазнотия и повече няма да стъпим.
Май Наталина беше дала една рецепта, ще я потърся.

Намерих си рецепта във "Вкусно и красиво":
Пиле с бамбук и гъби по китайски


Последна редакция: нд, 10 май 2009, 09:30 от Smiley*

# 312
  • Мнения: 679
NovaTema, ето ти рецепта за воловани, ако нямаш нищо против. Стават по-лесно ако изрежеш стените с една голяма и една по-малка чашка и поставяш кръгчетата едно върху друго, но аз лично предпочитам този вариант, който е в рецептата.  Peace

Нашата закуска - сандвичи с шунка, кашкавал и домат:

# 313
  • София-Младост
  • Мнения: 23 376
Хайде и аз барабар Петко с майсторите... нямам думи , наистина всичко е великолепно приготвено, че и снимано.
От мен много вкусен ягодов чийзкейк...става и за закуска.  Wink

# 314
  • Мнения: 2 708
Смайли, аз го правих пилето на Наталина, и го ометохме до шушка. Кашу му сложих и беше великолепно.

Беше в една от нашите теми, снимай покажи и съм си го копнала само като текст, така че копирам

Пиле по китайски на Наталина:

Обикновено го правя когато имам останало печено пиле(но може и със сурово, тогава късчетата се пържат предварително) - обезкостявам пилето и нарязвам на късчета. Във уок тиган слагам 2с.л олио за се загрее силно. Заленчуците ми са замразен микс (аз използвам Thaj, защото повече ни харесват). Когато олиото е много добре загрято пускам зеленчуците и бъркам  около 2-3 мин. Прибавям нарязан на колелца лук и чесън и поръсвам с около 1 с.л (аз слагам на око) захар. Понякога слагам и ананас от компот и тогава няма нужда от захар. Прибавям 1 с.л оцет (ако имаш оризов, ако не - ябълков или обикновен и 1-2 с.л хубав соев сос. Месото овалвам в 1 с.л готварско нишесте и го прибавям към зеленчуците. Прибавям фъстъчени осолени ядки и малко вода (ако правя с ананасов компот, прибавям от сиропа на компота). Това е - всичко отнема около 10 мин



А пък ТУК е снимката на моето творение, по горната рецепта. Peace Изобщо не е мазно. Абе ометоха го, включително децата Laughing Пък е и лесно де.

Общи условия

Активация на акаунт