Как да направя 54 броя охлюва? (броила съм ги)

  • 14 140
  • 95
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 17
Процедурата по миенето и варето е обяснена мн. хубаво от ива, само мога да добавя, че добре свареният охлюв се вади лесно от черупката с едно леко подръпване на вилицата и само още нещо аз махам всичко в черно което се идърпа т.е. вътре в черупката
 (повечето е това което е навитото вътре). Така ги приготвям аз преди да пристъпя към готвенето им.
Свеки ги готви с черупките на лучена яхния  Sick е не ги кусвам щом не съм ги мила аз и чистила.
По въпроса за "заспалите" охлюви през зимата - можете да си ги приспите на есен в кашонче и да ги оставите в мазата на хладно и вече когато решите през зимата ги събуждате с малко водичка ги напръсквате изчаквате да видите колко от тях са живи, защото има и такива които са се гътнали милите и после вече по познатата процедура.

# 31
  • Мнения: 4 586
Алекса, чревцето е вътре, т.е. в черупката. Като извадиш сварения охлюв от черупката, то вече е отвън. Няма какво да му бъркаш. Не е като пиле примерно.
Използвай си маникюрите.
Зимните охлюви са идеално изчистени, никакво ако не е останало в тях, а мъртвите плуват като коркови тапи над водата, излявям ги с метална цедилка.
Това с кашона е добра идея, аз изкорених 4 квадрата здравец за една кофа охлюви.

# 32
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Леле, посмях се с някои постове, но много гадно звучи. Никога не бих хапнала охлюви, а сега като разбрах и каква галимация е приготвянето им, не бих се и осмелила да се заема.

# 33
  • Мнения: 5 173
Ето ги. Имат неопределен вкус, но ми е гадно като зн какво лапам и Sick http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11998036

# 34
  • Мнения: 4 586
Нямат грешка. Нямат мазнини, нямат холестерол, какво искаш?
Яж със сух хляб и наливай биричка. Като за пръв път добре си се справила.

# 35
  • Варна
  • Мнения: 1 795
Ето ги. Имат неопределен вкус, но ми е гадно като зн какво лапам и Sick http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11998036

Изглеждат вкусни.  newsm78 Ама толкоз зор за едното ядене, по-добре другия път ги пусни хайванчетата.  Laughing

# 36
  • Мнения: 5 173
Повярвай, така ще направя.

# 37
# 38
  • Мнения: 4 586
Да използвам темата, някой пробвал ли е в микровълновата?

# 39
  • Мнения: 1 352
Да използвам темата, някой пробвал ли е в микровълновата?

Какво, да морим охлюви ли?

# 40
  • Мнения: 7 723
 
Да използвам темата, някой пробвал ли е в микровълновата?
Шушулчето сигурно няма грил в микровълновата.
Иначе съм сигурна, че щеше там да ги изпука Crazy Joy

# 41
  • Мнения: 4 586
Ами пекал съм ги на жарта на бърбекюто, пекал съм ги на жар от дърва, на тиферич. Черупката почернява тук там и като го праснеш в един камък, се разпада. По не са лигави като сварените и са по-вкусни. Като печени миди на тенекия.
А защо не и в микровелето. Ако аз бях охлюв, би ми било все едно дали във фурната, или във вряща вода ще свърша. Поне няма да се удавя с вряла вода. Според мен е по-хуманно във фурната.

# 42
  • Мнения: 1 117
ох, аз се извинявам, че не по темата, но много се посмях, за което искрено ви благодаря  Joy

# 43
  • Мнения: 6 443
ох, аз се извинявам, че не по темата, но много се посмях, за което искрено ви благодаря  Joy
Не си само ти. hahaha

Вълчо,аз се опитах да си ги представя на грил в МВ и се замислих-със или без черупките ще ги набучиш?
Или искаш само да ги измориш там и после да вадиш от черупките?
 Rolling Eyes

# 44
  • Мнения: 5 173
Да използвам темата, някой пробвал ли е в микровълновата?
Шушулчето сигурно няма грил в микровълновата.
Иначе съм сигурна, че щеше там да ги изпука Crazy Joy
Имам, имам, ама що не дава идеи, когато питах?

Общи условия

Активация на акаунт